|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vodena igra v jaslih
1.4.2009 13:38:07   
Tisana
Smo ravno pričeli z uvajanjem v vrtec, v prvo starostno skupino, v kateri so otroci od enega do dveh let starosti, in me je presenetilo dejstvo, da je igra ves čas vodena, torej, da se prav nič "ne smejo" igrati po svoje. Naj povem primer za boljše razumevanje: najprej sedenje na blazini (obvezno morajo sedeti) in gledanje slik otrok iz skupine, podajanje sonca prijatelju ali kaj podobnega, potem v krogu, ko se držijo za roke, zapojejo ringaraja, nato gredo risati (spet sedijo za mizo) ali pa skakati po blazinah, nato sledi pitje čaja (seveda sede za mizo), nato gredo na sprehod, seveda se morajo držati za kačo. Enostavno nimajo možnosti, da bi sami izbrali igro, zdi se mi, da vzgojiteljici ves čas nekaj zahtevata, kar je npr. za našo pupo, staro 15 mesecev, kar precej preveč. Ko pogledam skozi okno k drugi skupini, vidim, da se igrajo tudi po svoje, da pač potem vzgojiteljica kaže slike v knjigi enemu ali dvema, ki ju to zanima, spet drugi se guga na gugalniku, tretji se igra s punčko itd., nihče pa jim ves čas ne sili neke določene igre, pri tem pa še zahteva, da ob tem ves čas sedi. Torej, zanima me, glede na to, da vem, da je to zelo težko obdobje zame, da sem definitivno precej občutljiva, ali so moji pomisleki na mestu, da je to res malo preveč, da se od tako majhnih otrok ves čas zahteva, da sledijo določeni igri, ali pa je samo moja pupa tako zelo nevodljiva. Še to, za boljše razumevanje, vem, da se morajo otroci naučiti delovati tudi v skupini, se igrati tudi vodeno, ampak ves čas pri tej starosti?  Zanima me tudi, kako je to pri vaših otrocih, starih dobro leto. Hvala.

< Sporočilo je popravil Tisana -- 1.4.2009 13:39:32 >

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vodena igra v jaslih
1.4.2009 13:48:12   
Kontrakarambolšrauf
V času učnih ur, torej nekje od zajtrka do kosila se približno dve uri igrajo "vodene" in poučne igre izven tega časa pa se igra vsak po svoje, čeprav se število igrač omeji in se danes recimo igrajo v punčkami, vozički, kuhinje...., da ne nastane vsesplošen kaos, jutri pa bodo morda na vrsti avtomobilčki in žoge.
Se pa morajo kakorkoli naučiti tudi nekega reda kot je hoditi v vrsti, sedenje pri mizi brez bezljanja naokoli. Boš videla, čudeži se znajo dogajati v vrtcu in bo tudi tvoja vse to v roku dveh tednov znala. Amoak samo v vrtcu, doma bo še vedno kaosuser posted image .
Kakorkoli morajo vzgojiteljice v vrtcu ustvariti nek red, v prvi vrsti morajo one najprej preživetiuser posted image user posted image , da lahko še otroke vodijouser posted image . predstavljaj si da jih imaš ti doma 10 v povprečju na glavi, prej ali slej bi morala red uvestiuser posted image .

Exkontrakarambolmatica.

(odgovor članu Tisana)
Neposredna povezava do sporočila: 2
1.4.2009 13:53:01   
tažana
Mogoče ti je pa vzgojiteljica hotela pokazati, kaj vse znajo user posted image .

(odgovor članu Kontrakarambolšrauf)
Neposredna povezava do sporočila: 3
1.4.2009 14:00:29   
bskrle
Pomemben podatek je, da se vidve v vrtec uvajata ...
Seveda si bolj občutljiva in te več stvari vznemirja, moti ...
Tudi tvoj otrok se bo hitro udomačil v vrtcu, če le ne bo preveč strahu iz tvoje strani.Imajo pa vzgojiteljice različne stile in metode dela, na to se je treba navaditi. Sama imam 3 otroke v vrtcu, pa me tudi sedaj še kakšna stvar preseneti.user posted image
Mislim,da imajo tudi v vrtcu čas za svojo igro, saj jo imajo v PB v poli tudi. BOdi brez skrbi.

Mama štirih deklic in 5ra

(odgovor članu tažana)
Neposredna povezava do sporočila: 4
1.4.2009 14:20:40   
Gordana-3
jaz sem pa mislila, da so vodene - vodne igre, igre z vodo user posted image

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 5
1.4.2009 18:11:26   
K_a_t_i
IZVIRNO SPOROČILO: tažana

Mogoče ti je pa vzgojiteljica hotela pokazati, kaj vse znajo user posted image .

Tudi jaz sem na to pomilila. Da so ti želeli pokazati, da nimaš kaj skrbeti, ker jim otroci sledijo (tudi če se kakšni mami to zdi misija nemogoče).

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu tažana)
Neposredna povezava do sporočila: 6
1.4.2009 21:47:31   
frutka_
Glej mamam nikoli ni OK. Da se igrajo sami ali da jih vodijo. Vidim, da si postavila več vprašanj na forumu zato ti priporočam pogovor z vzgojiteljco. Mi se lahko tukaj "pogovarjamo" ampak dejasnke slike ne vidimo, nismo bili poleg zato je vse kar rečemo le ugibanje. Pa zakaj ne vprašaš tam?!!!!!user posted image

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 7
1.4.2009 21:47:52   
frutka_
IZVIRNO SPOROČILO: Gordana-3

jaz sem pa mislila, da so vodene - vodne igre, igre z vodo user posted image

Jaz isto!user posted image

(odgovor članu Gordana-3)
Neposredna povezava do sporočila: 8
2.4.2009 10:17:52   
Kontrakarambolšrauf
Naj povem primer za boljše razumevanje: najprej sedenje na blazini (obvezno morajo sedeti) in gledanje slik otrok iz skupine, podajanje sonca prijatelju ali kaj podobnega, potem v krogu, ko se držijo za roke, zapojejo ringaraja, nato gredo risati (spet sedijo za mizo) ali pa skakati po blazinah, nato sledi pitje čaja (seveda sede za mizo), nato gredo na sprehod, seveda se morajo držati za kačo.  kar je npr. za našo pupo, staro 15 mesecev, kar precej preveč
[/quote]

To bi tvoja pupa morala znati brez kakšnih večjih težav pri 15 mesecih. S tem mislim na sedenje pri mizi, držanje za kačo, sede piti čaj (ja kako pa drugačeuser posted image ). Pravzaprav znajo vse to otroci že pri 12 mesecih, ker pridejo v vrtec s 11 meseci in jih v enem mesecu vsega tega naučijo.
Jaz sem jim izredno hvaležna za marsikatero stvar, ki so jo pri sinu dosegle in ga naučile, ravno te stvari da se za malico prav tako usede k mizici in se v miru je, ne pa da s polnimi usti in umazanimi rokami bezlja naokoli, da se tudi pije sede in ne med tekom ali kaj podobnega, da se zna lepo vsesti in gledati z mano slikice, knjigice itd. in na ta način počiva in se malo umiri od vse ostale "divje" igreuser posted image .

Poskušaj malo ploščo obrniti in ta te zadeve gledati iz čisto drugega zornega kota. Jaz sem bila tudi na začetku čisto panična, pa vse se mi je zdelo čudno, sedaj sem pa prav vesela da v vrtec hodi in ni ostal doma.

Exkontrakarambolmatica.

(odgovor članu Tisana)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
2.4.2009 10:53:24   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu frutka_)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
2.4.2009 11:56:35   
Tisana
IZVIRNO SPOROČILO: Kontrakarambolšrauf

Naj povem primer za boljše razumevanje: najprej sedenje na blazini (obvezno morajo sedeti) in gledanje slik otrok iz skupine, podajanje sonca prijatelju ali kaj podobnega, potem v krogu, ko se držijo za roke, zapojejo ringaraja, nato gredo risati (spet sedijo za mizo) ali pa skakati po blazinah, nato sledi pitje čaja (seveda sede za mizo), nato gredo na sprehod, seveda se morajo držati za kačo.  kar je npr. za našo pupo, staro 15 mesecev, kar precej preveč

To bi tvoja pupa morala znati brez kakšnih večjih težav pri 15 mesecih. S tem mislim na sedenje pri mizi, držanje za kačo, sede piti čaj (ja kako pa drugačeuser posted image ). Pravzaprav znajo vse to otroci že pri 12 mesecih, ker pridejo v vrtec s 11 meseci in jih v enem mesecu vsega tega naučijo.
Jaz sem jim izredno hvaležna za marsikatero stvar, ki so jo pri sinu dosegle in ga naučile, ravno te stvari da se za malico prav tako usede k mizici in se v miru je, ne pa da s polnimi usti in umazanimi rokami bezlja naokoli, da se tudi pije sede in ne med tekom ali kaj podobnega, da se zna lepo vsesti in gledati z mano slikice, knjigice itd. in na ta način počiva in se malo umiri od vse ostale "divje" igreuser posted image .

Poskušaj malo ploščo obrniti in ta te zadeve gledati iz čisto drugega zornega kota. Jaz sem bila tudi na začetku čisto panična, pa vse se mi je zdelo čudno, sedaj sem pa prav vesela da v vrtec hodi in ni ostal doma.

Kontrakarambolšrauf, otroci so različni. Naša je pač zelo živahen otrok in je izredno težko pri miru. Pa da se ne bom zapletala... poanta tvojega odgovora je v tem, da se v enem mesecu naučijo, oz. eni tudi prej, drugi kasneje, ne zmorejo pa tega početi vsi takoj, že prvih nekaj dni. Predlagam pa, da še enkrat prebereš moj začetni post, pa boš videla, da ne zganjam nobene posebne panike, da sem v enem dnevu pač zastavila dve vprašanji glede vrtca in kaj potem? Bi morala med enim in drugim počakati dan, dva, da bi delovala manj panično?  Pa še to: osebno sem velika zagovornica vrtcev; to pa, če imam vprašanja, pomisleke, težke trenutke v obdobju, ko se pač vse bolj intenzivno zavedam, da bom morala pupo pustiti v varstvu za osem ur in več, pa se mi zdi povsem normalno (ne glede na to, da menim, da je vrtec v mnogih pogledih zelo koristen za razvoj otrokove osebnosti).

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

(odgovor članu Kontrakarambolšrauf)
Neposredna povezava do sporočila: 11
3.4.2009 14:02:18   
Tisana
IZVIRNO SPOROČILO: K_a_t_i

IZVIRNO SPOROČILO: tažana

Tudi jaz sem na to pomilila. Da so ti želeli pokazati, da nimaš kaj skrbeti, ker jim otroci sledijo (tudi če se kakšni mami to zdi misija nemogoče).

Očitno je bilo res tako. Danes so se namreč igrali tudi "neorganizirano". Sem pa včeraj govorila z vzgojiteljico, da sem pričakovala, da se bodo lahko več "samostojno" igrali in da je za našo za začetek toliko vodene igre preveč, ker še ne zna plavati user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 12
4.4.2009 20:34:29   
ROmama
Jaz sem bila čisto navdušena nad poslušnstjo otrok, ko sem uvajala svojega. Pri zajtrku so sedeli, počakali, da jih je enega za drugim umila, skupna igra, petje, tematske igre,... Edino na sprehod jih ne vozijo, ko sem na govorilnih vprašala, če kaj hodijo, mi je rekla vzgojiteljca naj tega ne priačujem, ker ne znajo še hodit. Vprašala sem pa zato, ker vem da moj otrok ni sposoben hodit na sprehode, ker gre najraje v nasprotno smer kamor midva z možemuser posted image

(odgovor članu Tisana)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...

Moško ime
SaMaa

Katero ime izbrati?

Val (29%)

Nik (45%)

Lovro (26%)

Število vseh glasov: 154

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!