|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Test za sladkorno - Ljubljana poliklinika
9.5.2005 10:46:02   
Kiki
Doletela me je ta "sreča" da moram iti na test za sladkorno, oz. spiti tisto sladkano vodo. Zanima koliko časa to vse skupaj traja? Da spiješ tisto in da ti zmerijo, pojma nimam kako to izgleda? Vsaj približno, da vem skombinirati s službo. Na napotnici mi najprej piše mislim da 50mg in potem še 100mg. Predvidevam da moram potem dvakrat tja? Ali mi naredijo vse v enem dnevu. Vsem najlepša hvala za pomoč!
Neposredna povezava do sporočila: 1
9.5.2005 10:50:15   
Annny
Živjo,

spiješ tisto vodo (nasičeno s sladkorjem, brrr).
Nato čez eno uro prideš nazaj, da ti vzamejo kri..
Tako je na Jesenicah- upam, da se prav spomnim.
Lp

(odgovor članu Kiki)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.5.2005 10:59:14   
trnuljcica
tudi v lj je tako

samo da tisto uro ne smes nikamor, ker ti je lahko slabo pa tud pit nit jest ne smes nic

ne preden prides tam ne tisto uro

pijes lahko vodo zjutraj

pa niso mg ampak so kar grami!

ne ne naredijo oba testa hkrati, ce je 50g normalen ti na onega ni treba, ce pa ne, si pa zberes kateri dan lahko prides, ker moras bit tam cel dopopldan, pa za ta dugo imej obvezno limono s seboj, lahko pa ze za prvo, je lazje spit limonado kot sam cuker, pa nic se rezultat ne spremeni

tako to zgleda na polikliniki v lj

(odgovor članu Kiki)
Neposredna povezava do sporočila: 3
9.5.2005 11:10:45   
malika
Ej ti žaba moja, nič mi nisi povedala kaj te čaka!

:sloncek:

Upam, da bo vse Ok in da mooraš LE na test!!!! 9nebesa

(odgovor članu Kiki)
Neposredna povezava do sporočila: 4
9.5.2005 11:37:04   
Teya
jaz sem tega prvega s 50 imela kar v svojem zd....spiješ 2dcl slaaaaaadke vode in potem se eno uro ne smeš ganit nikamor.... pa seveda moraš biti na tešče....
če je to isto kar čaka tebe, nevem, saj baje, da če ta test pokaže visoko vrednost sladkorja, te nato pošljejo na polikliniko, kjer pa baje, večkrat piješ in ti tudi večkrat vzamejo kri....:zmeden: no, o tem ti več še ne znam povedati in upam, da ti tudi nikoli ne bom ;)
pozdravček! :rozica:

(odgovor članu Kiki)
Neposredna povezava do sporočila: 5
9.5.2005 12:46:02   
Dadi
Test z 50 g glukoze zgleda takole: Prideš na tešče, ti vzamejo kri, spiješ sladko vodo(glukozo) in potem čim bolj pri miru sediš(da se sladkor ne porablja) in čakaš eno uro. Nato ti ponovno vzamejo kri. Če je vrednost sladkorja višja od 6.1, te pošljejo še na test s 100 g glukoze(seveda kakšen drugi dan). Ta test s 100g glukoze zgleda pa tako: prideš na tešče, ti vzamejo kri, spiješ glukozo in ppotem čakaš eno uro...ti vzamejo kri...spet čakaš eno uro, ti vzamejo kri in potem počakaš še eno uro in zadnje jemanje krvi. Skratka tri ure si tam in vsako uro ti vzamejo kri. Seveda moraš sedet in nobenega sprehajanja vmes. Če je zadeva v mejah normale...do 6.1 je vse Ok, če ne, sledi obravnava in ukrep(dieta ali pa tablete).

Jaz sem ravno v čertek delala tale 3 urni test(ki se je razvlekel na celo dopoldne) in sem bila prav vesela da je za mano in da je vse OK. Ga pa moram ponovit čez dva meseca. Noseča sem pa 23 tednov.

(odgovor članu Kiki)
Neposredna povezava do sporočila: 6
9.5.2005 18:29:35   
Maša
hm,..zanimivo-jaz nisem bila tešč. ja, drugače pa je vse tako kot ste opisale;)

(odgovor članu Kiki)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Test za sladkorno - Ljubljana poliklinika
21.11.2006 10:27:14   
E.C.
No, za vse tiste, ki so jih kolegice, sodelavke ali znanke preveč strašile s testom za sladkorno...user posted image

Torej, danes sem šla na Polikliniko.
Včeraj sem nazadnje jedla/pila ob 21. uri...
Sestro, ki je vodila predavanja v šoli za starše, sem povprašala kdaj lahko nazadnje ješ in piješ...Po polnoči se ne sme nič jest ne pit in vse dokler ti ne vzamejo kri...ne pa 12 ur brez tekočine in hrane!!!! user posted image

Sicer pa ti limonin sok, ki ga lahko dodaš sladkani vodi kar precej pomaga...Meni je - sicer pa v nosečnosti ne prenesem dobro sladkih stvari in moram takoj kaj slanega pojest...no, zato sem se ful bala, da ne bom te vode prenesla, pa da bom skup padla, itd, itd.
Na koncu pa je bilo vse o.k. Sicer pa sem bila bolj žejna kot lačna...

Tako, da tiste, ki greste na ta test - brez panike!!!!!!!!!!

Lepo se imejte! user posted image 29 tednov

(odgovor članu Kiki)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Punčka ali fantek: trije testi za ugotavlj...
Vas zanima, kaj nosite pod srcem? Ali že veste in bi radi preverili, če deluje? Ugotovite spol otroka v trebuščku so pom...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?