Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Skodelica za zbiranje menstrualne krvi 31.3.2009 11:43:36
|
|
|
|
Felicita
|
http://www.ringaraja.net/forum/Mesntrualna_skodela/m_3365058/tm.htm
Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize that when you were young prices were reasonable, politicians were noble and children respected their elders.
|
|
|
|
RE: Skodelica za zbiranje menstrualne krvi 31.3.2009 13:15:21
|
|
|
|
trima
|
Mene pa zanima bolj za po porodu in po operacijah če jo lahko uporabljamo? Tega pa še ni niker odgovorja
|
|
|
|
RE: Skodelica za zbiranje menstrualne krvi 31.3.2009 16:08:21
|
|
|
|
Pepita
|
Lahko uporabljaš po porodu, zakaj pa ne bi? Najbrž za čiščo ne, ampak za mestruacijo pa normalno. Ko sem si jo naročila sta bili 2 različici ena za mlajše od 30 let, ki še niso vaginalno rodile in za tiste, ki so že. Imam pa mooncup.
|
RE: Skodelica za zbiranje menstrualne krvi 31.3.2009 19:57:11
|
|
|
|
Kliki
|
IZVIRNO SPOROČILO: Pepita Lahko uporabljaš po porodu, zakaj pa ne bi? Najbrž za čiščo ne, ampak za mestruacijo pa normalno. Ko sem si jo naročila sta bili 2 različici ena za mlajše od 30 let, ki še niso vaginalno rodile in za tiste, ki so že. Imam pa mooncup. Če prav zastopim ti to uporabljaš in kako je. Prosim če mi malo pojasniš me zanima in bi si jo rada kupila. Lahko mi pišeš tudi na zs. Hvala
|
|
|
|
RE: Skodelica za zbiranje menstrualne krvi 1.4.2009 22:06:00
|
|
|
|
Pepita
|
Ja jo uporabljam, sicer je zdaj že dolgo nisem ker še nimam M po porodu. Meni je super, nič ne čutiš, bolj zdravo se mi zdi od tamponov. Je pa ta skodelica silikonska in ko jo vstavlješ jo lepo prepogneš in vstaviš kot tampon, preveriš rob (da se lepo odpre) in to je to. Vstaviš toliko, da je ne čutiš, tisti čepek, ki služi potem za "izvleko" si lahko tudi malo odrežeš. Menjaš ko se spomniš, odvisno kako močno M imaš. Jaz imam kar močno menjam nekje na 3-4 ure, pa nikoli ni polna. Zadnjič je ena napisala, da je ne dobi ven in jo težko zgrabi za tisti čepek, jaz si pomagam z WC papirjem in nimam težav. Nato odliješ vsebino in spereš pod pipo, v nuji lahko obrišeš tudi z vlažilnim robčkom. Meni se je enkrat zgodilo, da mi je šlo mimo, ko sem jo imela ponoči in ko sem zjutraj vstala se mi je kar vlilo. Tako, da je sedaj prvo noč, ko imam najbolj močno M ne uporabljam. Čez dan pa nikoli ni panike. Pa vsakič po koncu M jo prekuham in nato še preden si jo ponovno vstavim. Upam, da sem kaj pomagala.
|
RE: Skodelica za zbiranje menstrualne krvi 8.4.2009 8:56:11
|
|
|
|
anika87
|
Kaj pa z vnetji je imela katera prej probleme? In kako je zdaj po uporabi te šalčke? Jaz sem namreč imela kar naprej vnetja, nekajkrat na leto sem jemala Canesten, parkrat antibiotike, pa se nisem rešla tega sr**ja... Potem sem se začela malo drugače umivat spodaj, tangice proč, tampone proč in zdaj je res ok, se ne spomnim, kdaj sem mela nazadnje problem. Kolegica (ki je medicinska sestra) mi je rekla, da so tamponi samo zbirališče bakterij (tudi, če jih redno menjaš), vložki vsaj niso v nožnici, ne... pa še pozabiš težje, ker ga vidiš. A mislte da je ta skodelca boljša od tamponov? (mislim kar se tiče higiene in recimo da oboje uporabljaš pazljivo po navodilih in redno menjaš, pereš...)
Mamina sreča in očkov ponos, prijokal na svet sem brez zobkov in bos. Nejc moje je ime, naj zdaj vsakdo to ve! (24.06.09 ob 8.23) Iz pleničk se nam smehlja nekaj čisto majhnega. Štorklja je razprla svoja krila in naju še s hčerko obdarila. Zala,
|
|
|
|
RE: Skodelica za zbiranje menstrualne krvi 8.4.2009 11:59:12
|
|
|
|
naja17
|
Viš, to vse je tud mene zanimalo, ker sem bila ful v dvomih, zdej jo pa ne zamenjam za nič... Tamponi se ti notri pacajo (in izsušijo) in tudi jaz sem imela vnetja po uporabi tamponov, tko da sem jih pol res uporabljala samo ob nuji. Pri skodeli je pa itak tko, da ti pač vse to lovi, isto kot vložek, samo da se vse skup ne paca. Ne vem, meni je veliko boljše, nobenega pacanja, pa še super počutje.
|
|
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?