|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nasveti - prehlad moje pupe
8.5.2005 18:29:57   
rainbow
Ojla!

Punce, pomoč, prosim

moje obe pupe sta prehlajene, skrbi me za ta malo, en mesec in pol staro
ima poln nosek, sicer lahko diha, ampka hrope, malo pokašljuje in na splošno se slabo počuti, pa ne spi mi

kaj bi še človek naredil za nosek, špricam fiziološko raztopino, pa ne dobim nič ven. bojim se, da se ji čisto ne zamaši, da ne bo mogla sesat

na dan z nasveti
Neposredna povezava do sporočila: 1
8.5.2005 19:16:18   
vidja
Jaz sem pri tako majhnih za to, de se obišče pediatra, kadar se ti zdi da ni samo enostaven prehlad. Naša dva sta imela že vse od angine do bronhitisa brez kakršnekoli vročine. Ti pa sama najbolje poznaš svoje otroke in veš, kdaj niso zdravi. Če je hropenje v pljučih in ni samo od noska, bi jaz šla k zdravniku. Kaj drugega kot čimveč dojenja, čiščenja nosu s fiziološko in pozitivne energije, pa itak ne moreš naredit.

Čimprejšnje okrevanje vam želim!:metulj:

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 2
8.5.2005 19:56:05   
Andra
Zdravo,

tudi moja deklica je imela pri enem mesecu in pol takšne težave, kot jih navajaš ti. Problem je bil še toliko večji, ker sem jaz istočasno prebolevala gripo.
Za nosek sem uporabljala nisito in je bila zelo učinkovita. Pred spanjem sem ji naredila kamilične inhalacije. Obvezno pa sem ji čistila nosek z respiratorjem. Res, da je malce neprijetno, ampak zalo pomaga. Po vseh tej cereminijah smo dokaj mirno prespali noč.

Pa čimprejšnje okrevanje.

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 3
8.5.2005 20:13:19   
spacey
Joj rainbow naš mali Liam je tudi prehlajen in tudi ne vem kaj naj... :( Ima enake simptome kot tvoja Enja...najhuje je zjutraj, ko ima res polen nosek in pol mu teče v grlo in se mu zaleti in kašlja. Ful mi je hudo zanj in ne vem kako naj mu pomagam. :(( To da ne spi oz. da malo spi je pa pri nas normalno. No sej v torek imamo posvetovalnico in bomo vidli kaj in kako.

Raibomw praviš, da s fiziološko raztopino spiraš nosek? A se lahko to počne?
A ponavadi pomaga? Jaz našemu s pumpico ven malo pumpam, ampak ni velik boljše. :zmeden:

Rainbow tvojima dvema pikicama želim čimprejšnje okrevanje.

Lep pozdrav... :rozica:

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 4
8.5.2005 20:37:02   
Anonimen
Mi smo si pomagali na dva načina.
V nosek sem našpricala fiziološko tekočino, uporabljala pa sem tiste majhne ampule od Nivee, pa ne samo nekaj kapljic ampak konkretno. Majhen košček vate sem med prsti posvaljkala v tanko paličico in z njo nežno povrtala po nosku tako da je dojenček kihnil. To sem ponovila dva do trikrat zapored in nos se je lepo sčistil. Aspiratorja ni prenašal, samo da ga je videl, je začel jokat.
Druga stvar, ki je zelo pomagala, pa je bila inhalacija z Bronho kapljicami (lekarna), mi imamo inhalator, ki je bil vedno v bližini otroka, enako dober pa je tudi lonec z vrelo vodo, v katero daš nekaj kapljic, vendar moraš vodo vedno menjat, da ostane vroča, ker če ne pare ne izhajajo.
Ponoči pa smo ob postelji pustili na minimum priklopljen vlažilec zraka (parni) z istimi kapljicami.
Nosek se je odmašil v nekaj dneh.

(odgovor članu rainbow)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
9.5.2005 11:32:09   
Pajaca
Za lažje dihanje pomaga če dvigneš celotno posteljico pri vzglavju. Pod noge daš kakšno debelo knjigo. Tako bo dojenček lažje dihal (saj si mi tudi običajno tlačimo še kakšen povšter pod glavo) Samo dvigniti moraš celo posteljo in ne le vzglavja, oz ne smeš dodati povštra.

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zanimivosti o novembrskih otrocih
Pričakujete oziroma imate novembrčka doma? Ste morda vi rojeni novembra ali kdo drug od bližnjih oziroma prijateljev? Po...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?