|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dnevni ritem trimesečnika
28.3.2009 17:52:26   
abc123
Zanima me ali imajo vaši trimesečni (naša ima 11 tednov) dojenčki že ustaljen ritem? Na koliko časa jejo in koliko naenkrat, ter kolikokrat ponoči? Koliko spijo podnevi? Naša še vedno je na 2,5ure do 3 ure poje pa po 110ml. - torej ima dnevno še vedno približno 8 obrokov. Zvečer zaspi okrog osmih in se potem zbudi okrog enih ter poje 140ml ter nato še okrog 4 ali 5 ter poje okoli 80ml. Podnevi zaspi večkrat po pol urice, v vozičku lahko dlje.
Zanimajo me vaše izkušnje.
Hvala.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dnevni ritem trimesečnika
28.3.2009 18:42:47   
AnciM
Moj je pri 3m jedel na 3 ure. Če se je zbudil ob 7h, je jedel ob 10h, 13h, 16h,...če pa je potegnil do 9h, pa ob 12h, 15h, 18h... Tako nikoli nisem uspela ničesar v naprej planirat. Sem ga pa navajala da je hodil spat ob 22h. Ne glede na to kdaj je prej jedel, sem ga malo pred 22 previla in nahranila.  Tako sva celo noč prespala pri 10t in še zdaj jo. Podnevi je pa "spal" po vsakem obroku. Vsakič sem ga dala spat za 30 minut. Včasih je lepo zaspal za 45min - 1,5h, včasih pa je začel protestirat in ni bilo nič s spanjem. odvisno od dneva in volje.

27.8. 2008 se nama je pridružil čmrlj Uroš.
17. 2. 2010 pa še Blaž.

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 2
28.3.2009 20:48:43   
Anonimen
Mi smo imeli pri 3h mesecih sicer večerni ritual že čisto ustaljen, tako da je zaspala vedno najkasneje do 20ih, potem se je zbudila okrog 4ih-5ih enkrat, samo potem je bilo pa čisto odvisno od tega kdaj se je zjutraj zbudila, saj je to narekovalo cel dnevni ritem tako da tudi jaz nisem mogla nekaj točno že kak dan vnaprej splanirati ... lahko pa sem si zjutraj splanirala približno cel dan, saj je punca jedla približno na 4 ure (+- pol ure). No in tako je še danes pri skoraj 4ih mesecih in pol.

(odgovor članu AnciM)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
28.3.2009 22:45:01   
nejcko
Naša bo stara tri mesece, pa ima še vse pobrkljano, kar se spanja tiče; čez dan zaspi, ko zaspi (zdaj večinoma spi zunaj v vozičku), zvečer ima pa že od rojstva malo "zamika", tako da zaspi okoli polnoči in potem večinoma spi do 6, 7 zjutraj, potem pa se doji na dve uri in spi nekje do 9, 10.

Čez dan se načeloma doji na 2 uri.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
29.3.2009 10:48:29   
Claudi
Pozdravček...

Moj je star 4 mesece, pa čez dan je na 2-3 ure(se dojiva).Ponoči je prve tri mesece spal približno 4 - 5 - 6 ur, se podojil in spal naprej.Zdaj zadnji mesec mi ga pa neki biksa in se ponoči zbuja tudi na 2- 3 ure.Zdaj spi kr pri meni, ker mi je lažje da ne vstajam, mu samo ponudim joško in hitro zaspi nazaj :))

Zvečer okrog 20h se kopamo, previjemo, in pojemo, tko da ponavadi gre spat tm nekje okrog 21- 22h.Na to uro je navajen že čisto od začetka.

Čez dan pa poje, potem malo pobrca, povriska, se nasmeje, mal ga dam na igrala pod lok...tko da po dveh urcah postane utrujen in za kake pol urce zaspi.Tako je skoraj vsak dan....Če greva pa na sprehod, tudi v vozički zaspi, čeprov je tud začel že mal protestirat, bo treba prestavit voziček v športni del, da bo malo gledal okrog sebe...user posted image

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 5
29.3.2009 14:27:31   
Pšemek
Pri treh mesecih se je čez dan dojila na tri ure, ponoči pa se je dojila 1x do 2x. Spala je čez dan zelo različno od 15 min pa do 1,5h po dojenju. Količine ti ne moram napisati, zaradi dojenja. Zvečer je zaspala med 20:30 in 21h, in je spala 4h+4h+2h z vmesnimi dojenji.

Naj sreča ne premami te v prevzetnost in nesreča ne poniža v sužnja.
Ostani to, kar si, kot zlato v plamenih ohrani svoj ponosni jaz!
(Evripid)

(odgovor članu Claudi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
30.3.2009 10:23:12   
kuka
z našim trimesečnikom pa imamo res srečo. zvečer zaspi okrog pol osme in že en teden spi celo noč, do cca. 6 (prej se je 1x zbujal med 2-4). nato zaspi nazaj okrog 8 in spi al 2 al 3 ure, pa jemo in gremo ven, pa v vozičku zaspi za kako uro, pa spet jemo in spet zaspi okrog 2, za dve ali 3 ure, pa spet jemo. okrog 18. zadnjič je, nato se kopamo okrog 19 in spanje. zdaj ko spi celo noč, ne pridem na več kot 4 obroke na dan po 180. prej noče jest, pridobiva na teži, raste, lula, kaka. skratka zdrav.

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?