slovenka
|
mi smo začeli pri 5m, pa je tudi šlo bolj težko, boš videla, kako bo s tvojim . Naša P mi je svetovala začeti s korenčkom in sem ga fejst skuhala in zmiksala, naj bo čimbolj spasiran in tekoč, tako kot lahko vidiš v kupljeni kašici, da bo šlo malčku dol. Z jabolki gre lažje, tudi banano je naša imela rada... Ampak ne RADA. Je bolj poskušala, mogoče tam 5 žličk... pa nisem nič forsirala, ko sem brala po RR, kako že nekateri pojejo 200 ml kašico, naša pa je bila kje na 1/3 tega, nisem vedela kaj drugega kot tako naprej. Ja, zvečer sem ji dala par žličk rižovega grisa v mlekec. To je imela rada. Potem ko je bila stara nekje 7 mesecev in je lahko pojedla že kaj več, pa se ji je naenkrat odprlo - ko sem za naju z možem skuhala zelenjavno rižoto in pa s piščancem - sem jo držala nad ponvo (ni bilo več vroče) in je kar skupaj z mano poskušala, kar dol s kuhalnice... in se mi zdi, da od takrat res pridno je, včasih se je jezila, vlekla slinček stran, z roko rukala žličko... sedaj je stara 9m in tako pridno je, da slinčka sploh ne rabiva. Hočem reči, uvajanje zna biti težko in počasno, a sigurno bo kmalu lepo steklo. Brez skrbi, samo glej dojenčka, kaj mu ugaja in kaj ne, če mu kaj ne, ga nič ne sili oziroma če noče več, nehajta, ne imej stila, samo še eno... samo da je dojenček zadovoljen in da ne dobi odpora do hrane, potem bo pa tudi tebe začel bolj opazovati in hotel jesti kot ti - naša ima najraje hrano z mojega krožnika... Si res pred nekaj meseci nisem mislila, da bo kmalu tako fajn.