|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako začeti z gosto hrano
28.3.2009 16:41:02   
dotja
Mi lahko katera pove kako je začela dajati gosto hrano. Mi smo stari 4 mesece in bo počasi treba razmišljati v tej smeri. Trenutno se še polno dojimo.
Najbolj me zanima ali ste začele tako, da ste postopoma ukinjale en obrok dojenja in ga nadomestile z zelenjavno ali sadno kašico, ostali obroki pa so bili še vedno materino mleko, ali ste tudi zvečer začele s kakšnimi kosmiči, ki jih verjetno lahko dodaš v materino mleko tako da ni treba umetnega mleka.

Pa še ena stver. Ali ste na začetku začele s tako redkimi obroki, da ste jih ponudile po steklenički ali kar takoj po žlici?

Me že kar malo skrbi kako bomo tole vse izpeljali.....

Hvala za odgovore že vnaprej!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako začeti z gosto hrano
28.3.2009 17:58:11   
kajajaka
Začela sem z riževo kašico kot dodatek k mleku zvečer - in ni mi žal- od takrat spi celo noč-očitno je bila prej lačan in se je zato zbujala. Pri 4.5m sem ji začela uvajati korenček, jabolko, banano in bila je navdušena... Tako sem imela čas in sem do 6 meseca uvedla večino zelenjave in sadja.

Začela sem s flaško in bolj redko kašico (pa cucelj za kašo sem kupila- pa še luknjo smo malo povečali), jabolko potem pa po žlički pomešano v riževo kašico, ki jo je bila že vajena. Par dni ni vedela kako bi z žlice jedla, potem (ob sladki bananiuser posted image ) je pa hitro zakapirala user posted image

(odgovor članu dotja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
28.3.2009 18:16:06   
Petr_a
priporočam da pobrskaš po netu.
Tvoje razmišljanje je napačno
otroku se rana UVAJA in to ne pomeni da se z GH na začetku naje,ampak da s enavaja na okuse.
Eno živilo otroku daješ 2-3 dni po 2-3žličke

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
28.3.2009 18:46:07   
botrca
Jaz sem mojemu dala kot normalen obrok namesto mleka nisem davala po 2-3 žličke. Počakala sem 24 ur če bi bila kakšna reakcija in HB je ni bilo. Naslednji dan sem nadaljevala z drugim živilom...

Nikoli ni jedel po flaški razen mleka, ostalo vse na žlico.

Potrebno pa je veliko potrpljenja in živcev, ker tudi otroci rabijo čas da se navadijo na nove okuse.

Saj bo šlo, boš videla...user posted image .

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu Petr_a)
Neposredna povezava do sporočila: 4
28.3.2009 19:02:59   
AnciM
Začela sva s korenčkovim sokom po žlički. Po flaški ni hotel pit ničesar, razen mleka. Nadaljevala sva z jabolkom. Vse v dopoldanskem času. Po obroku pa se je še podojil in popil 100ml AM. Rižolino sva začela uporabljat zvečer, ko se je začel zbujat vedno bolj zgodaj.

27.8. 2008 se nama je pridružil čmrlj Uroš.
17. 2. 2010 pa še Blaž.

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 5
28.3.2009 20:25:04   
end1
jaz sem začela pri 5m s skuhanim jabolkom, ki sem ga zmiksala s palčinim sta jedla z žličko, brez problema. Obema sem dajala AD3 na žilčko in sta jo poznala, le da ko sta začela jest hrano sta tudi kapljice AD3 raje pojedla. najprej sem dala par žličk in pol še podojila, sam sta hitro ugotovila da je dobro jest z žlico, pol smo šli na korenček, hruško banano, pa cvetačo, brokoli, bučke vse postopoma, vsake tri dni novo hrano, gre brez problema. Sem se pa pri prvemu otroku ob uvajanju dosti bolj bala kot sedaj, predvsem zaradi alergiij. Jih pa za sedaj HB nimamo. 

(odgovor članu AnciM)
Neposredna povezava do sporočila: 6
28.3.2009 20:35:56   
Tisana
Začeli z zelenjavo in sicer za kosilo. Samo malo, za okus... npr. 1 - 3 žličke, potem mleko. Nadaljevanje sledi user posted image . PS: Kot so verjetno že ostale rekle, malo pobrskaj, naroči pri Doll npr. paparico... pa ne pozabi, za to je potrebno veliko veliko veliko potrpežljivosti pri večini otrok - to ni kar tako, da danes se pa mama spomni,da bo otrok začel jesti gh, mu skuha malo korenja, pretlači, ga napita in to je to - no way... žal user posted image

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

(odgovor članu end1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
29.3.2009 16:30:26   
Veselka21
Začeli z riževimi kosmiči. Najprej manjšo količino in sem jo potem še podojila. Tako sem delala opoldne in zvečer, ker je bila zelooo lačna. Zdaj ji za kosilo dajem krompir/riž in bučke/korenček (ga ne mara ravno)/brokoli. Sva pa kar hitro prešli na "ta pravo" količino, ker je bila navajena takega obroka. Kar na novo uvajem, dajem manjšo količino, da vidim reakcijo. Paparica iz foruma je pa tudi super!

(odgovor članu Tisana)
Neposredna povezava do sporočila: 8
3.4.2009 19:09:46   
Nina_ninaa
Pozdravljeni!

Smo študentke 3. letnika Komunikologije – tržnega komuniciranja in odnosov z javnostmi na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani. Pri predmetu Praktikum 1 delamo raziskavo o otroški prehrani, v okviru katere moramo izvesti tudi anketo o otroških kašicah in sokovih. Za vaše sodelovanje se vam že v naprej lepo zahvaljujemo, saj nam bodo podatki v veliko pomoč pri opravljanju obveznosti predmeta.

Anketa je dostopna na:

http://lime.fdvinfo.net/index.php?sid=51839〈=en

Lep pozdrav, Nina

(odgovor članu Veselka21)
Neposredna povezava do sporočila: 9
6.4.2009 7:45:25   
alis
Nina_ninaa in ostale študentke Komunikologije, sem rešila vašo anketo in treh od petih kašic, ki ste jih dale v ocenjevanje, ne poznam. Mislim, da bi morale k ocenam dodati še to možnost, ker jih nisem znala ocenit (ker ni bilo te možnosti, sem vse ocenila z 1). Mogoče bo pri raziskavi pomembno tudi to, katere kašice starši sploh poznamo.
Ja, no to je samo moje mnenje. Drugače pa veliko uspeha pri vaši raziskavi!!!user posted image  

(odgovor članu Nina_ninaa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
6.4.2009 8:55:36   
MATEJKA_
najboljše, da se posvetuješ s P in s patronažno.

mi smo začeli pri 6. mesecih, ker po novem pač ne priporočajo prej (zaradi še ne dovolj razvite prebave, povečane možnosti alergij,...)... odločitevp a je tvoja.
začeli pa smo s korenčkovo kašico za kosilo. prvih nekaj dni je pojedla po 4-5 žličk, naslednjih nekaj dni že po 50 ml, po 10 dneh pa že poln obrok Gh. 3-4 dni sem ji daajal isto živilo, pol šele dodala naslednje (krompir,...). po 1 mesecu smo prešli na večerjo - žitni kosmiči z AM (+malo jab. kaše). je takoj pojedla cel obrok. zdaj pa uvajamo dop. malico (sadje), nato je na vrsti pop. (sadno-žitna).

(odgovor članu dotja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
7.4.2009 16:37:05   
Nina_ninaa
Pozdravljeni!

Smo študentke 3. letnika Komunikologije – tržnega komuniciranja in odnosov z javnostmi na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani. Pri predmetu Praktikum 1 delamo raziskavo o otroški prehrani, v okviru katere moramo izvesti tudi anketo o otroških kašicah in sokovih. Za vaše sodelovanje se vam že v naprej lepo zahvaljujemo, saj nam bodo podatki v veliko pomoč pri opravljanju obveznosti predmeta.

Anketa je dostopna na:

http://lime.fdvinfo.net/index.php?sid=51839〈=en

Lep pozdrav, Nina

(odgovor članu MATEJKA_)
Neposredna povezava do sporočila: 12
13.4.2009 18:15:50   
ANIME
Imam eno vprašanje ...

začelo smo z zelenjavo in sicer korenček in bučka ... eni pravijo, da naprej krompir, eni da krompirja raje ne (pojma nimam zakaj). S čem ste ve nadaljevale (od zeljenjave).

Kot pravi pregovor: Be careful what you wish for.
03.10.08 sva dobila kar dva razgrajača.

(odgovor članu Nina_ninaa)
Neposredna povezava do sporočila: 13
13.4.2009 18:18:57   
Čarli08
Jaz sxem začela pri 4,5 mesecih. Dala sem mu žličko jabolčnega soka pred dojenjem. Nato dve, tri žličke. Čez 3-4 dni hruško itd. Ko je pojedel približno 150 ml, je to pomenilo samostojen obrok.

(odgovor članu ANIME)
Neposredna povezava do sporočila: 14
13.4.2009 18:20:16   
Čarli08
IZVIRNO SPOROČILO: ANIME

Imam eno vprašanje ...

začelo smo z zelenjavo in sicer korenček in bučka ... eni pravijo, da naprej krompir, eni da krompirja raje ne (pojma nimam zakaj). S čem ste ve nadaljevale (od zeljenjave).

Jaz sem mu od zelenjave ponudila najprej krompir in korenček. Nato cvetačo, bučko ...

(odgovor članu ANIME)
Neposredna povezava do sporočila: 15
13.4.2009 18:23:35   
Čarli08
IZVIRNO SPOROČILO: Tisana

Začeli z zelenjavo in sicer za kosilo. Samo malo, za okus... npr. 1 - 3 žličke, potem mleko. Nadaljevanje sledi user posted image . PS: Kot so verjetno že ostale rekle, malo pobrskaj, naroči pri Doll npr. paparico... pa ne pozabi, za to je potrebno veliko veliko veliko potrpežljivosti pri večini otrok - to ni kar tako, da danes se pa mama spomni,da bo otrok začel jesti gh, mu skuha malo korenja, pretlači, ga napita in to je to - no way... žal user posted image

Ampak res.

(odgovor članu Tisana)
Neposredna povezava do sporočila: 16
13.4.2009 20:34:28   
slovenka
mi smo začeli pri 5m, pa je tudi šlo bolj težko, boš videla, kako bo s tvojim user posted image . Naša P mi je svetovala začeti s korenčkom in sem ga fejst skuhala in zmiksala, naj bo čimbolj spasiran in tekoč, tako kot lahko vidiš v kupljeni kašici, da bo šlo malčku dol. Z jabolki gre lažje, tudi banano je naša imela rada... Ampak ne RADA. Je bolj poskušala, mogoče tam 5 žličk... pa nisem nič forsirala, ko sem brala po RR, kako že nekateri pojejo 200 ml kašico, naša pa je bila kje na 1/3 tega, nisem vedela kaj drugega kot tako naprej. Ja, zvečer sem ji dala par žličk rižovega grisa v mlekec. To je imela rada.

Potem ko je bila stara nekje 7 mesecev in je lahko pojedla že kaj več, pa se ji je naenkrat odprlo - ko sem za naju z možem skuhala zelenjavno rižoto in pa s piščancem - sem jo držala nad ponvo (ni bilo več vroče) in je kar skupaj z mano poskušala, kar dol s kuhalnice... in se mi zdi, da od takrat res pridno je, včasih se je jezila, vlekla slinček stran, z roko rukala žličko... sedaj je stara 9m in tako pridno je, da slinčka sploh ne rabiva.

Hočem reči, uvajanje zna biti težko in počasno, a sigurno bo kmalu lepo steklo. Brez skrbi, samo glej dojenčka, kaj mu ugaja in kaj ne, če mu kaj ne, ga nič ne sili oziroma če noče več, nehajta, ne imej stila, samo še eno... samo da je dojenček zadovoljen in da ne dobi odpora do hrane, potem bo pa tudi tebe začel bolj opazovati in hotel jesti kot ti - naša ima najraje hrano z mojega krožnika... Si res pred nekaj meseci nisem mislila, da bo kmalu tako fajn. user posted image

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu Čarli08)
Neposredna povezava do sporočila: 17
13.4.2009 20:37:14   
slovenka
IZVIRNO SPOROČILO: ANIME

Imam eno vprašanje ...

Naša P je pri 4,5 mes rekla, da naj začnemo le s 3 živili, in sicer korenček,  jabolko in banana. Ampak postopoma do sistematskega pri 6,5 m sva midve jedli še bučko, krompir (tega ima še sedaj najraje), breskev, morda še kaj takega lahko prebavljivega. Mislim, da je krompir ok. user posted image

(odgovor članu ANIME)
Neposredna povezava do sporočila: 18
13.4.2009 20:40:16   
slovenka
IZVIRNO SPOROČILO: botrca

Jaz sem mojemu dala kot normalen obrok namesto mleka nisem davala po 2-3 žličke. Počakala sem 24 ur če bi bila kakšna reakcija in HB je ni bilo. Naslednji dan sem nadaljevala z drugim živilom...

Saj bo šlo, boš videla...user posted image .

Botrca, tvoj je bil potem tako ješč, izgleda, ker naša ni bila tako hitra, da bi kar en obrok že takoj na začetku pojedla. Je bila bolj po žličkah...

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 19
14.4.2009 7:24:50   
Hope2
Začel je s cuzanjem jabolka in banane, pojedel itak ni nič. Potem par žličk kuhanega in pretlaččenega korenja, čez 3 dni kuhan pretlačen jabolk, čez 3 dni z žličko postrgana banana. Nato sem ta 3 živila nadaljevala. Čez 2 tedna pa sem probala še tikvico, bučke, krompir, hruško, borovnice.
Cvetače mu nisem dala, ker rada napenja.

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Pesem za moža, ki ponoči spi, namesto da b...
Potem ko je večino noči prebedela s svojim dojenčkom, medtem ko je njen mož spal, se je neka mama odločila, da bo ob šti...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?