|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   britje intimnih delov.......
27.3.2009 20:48:16   
Freycha
...... pri otrocih (ali punca ali fant)?

Torej vašemu otroku začnejo poganjati prve kocine, ali pa mogoče že celo nekaj ima. Naenkrat opazite, da se brije. Kako bi odreagirali? Bi vas zanimalo zakaj to počne? Bi mu preprečili? Bi pomislili, da ima mogoče že spolne odnose?

zadnjič smo imele mamice temo na ta račun, pa so bili pogledi precej drugačni, pa me še malo bolj obširno zanima, kako bi starši odreagirali....
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: britje intimnih delov.......
27.3.2009 20:54:04   
sanja nk.
he he se spomnem veselja mojega starejšega sina , ko so mu začele poganjati prve kocinice na obrazu user posted image .....najstniki user posted image ....drugače pa hmmm mislim da bi zelo težko opazila , če se brije po intimnih delih....je pa nekaj res da se vse odkrito pomenimo..., kako bi odreagirala.....hmmm, malo bi čudno pogledala....ker ne maram že tako obritih moških, samo malo postrižene user posted image ....., pa zanimalo bi me zakaj.....kot pa že ime pove, so intimni deli ...intimni he he , tako da z njimi vsak lahko počne , kar želi...brije ali ne brije, ni pa to znak spolnih odnosov, pa tudi kot sem slišala se nekateri brijejo zaradi potu....
lp

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.3.2009 21:02:04   
Pia73
Uf, jaz imam dva fanta in upam ,da se ne bosta brila. Mi bo pa tole še nkaj časa prihranjeno. Bom pa z zanimanjem prebrala odgovore, če bom utegnila.

No, po mojem to ne nakazuje na spolne odnose, sploh pri puncah se mi to zdi prej dobrodošlo kot ne. Pri fantih pa,... uf, res še nisem razmišljala o tem,...

Ja, ja,...

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 3
27.3.2009 21:19:41   
rija
glede tega pa sem zelo liberalna: kak mu bo pač pasalo.....to pa res ni življenskega pomena, če se bo pobril ali neuser posted image

...vox populi...

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 4
27.3.2009 21:23:21   
water lily
Pomoje mi pri 14-15ih letih ne bo razkazoval/a svojih intimnih predelovuser posted image
Drugače pa ne vem kaj naj bi bilo z britjem narobe....

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 5
27.3.2009 21:26:26   
Freycha
IZVIRNO SPOROČILO: water lily

Pomoje mi pri 14-15ih letih ne bo razkazoval/a svojih intimnih predelovuser posted image
Drugače pa ne vem kaj naj bi bilo z britjem narobe....

a sem kje napisala, da ti jih mora razkazovati? Napisala sem, da naenkrat opazite, da se brije. To pa lahko na več načinov in ne samo tako, da ti s tičem pred očmi skače, ne?

Pa nisem rekla, da je kaj narobe, vprašala sem, kaj bi ob tem pomislile?

mislim, a je tako težko prebrati post?

(odgovor članu water lily)
Neposredna povezava do sporočila: 6
27.3.2009 21:30:41   
Anonimen
mah kaj pa vem...men so šle dlake blazno na živce in sem si jih tud pobrila, ko so se pojavleuser posted image pa sem bla dost premlada za kak seks, mi še po glavi ni hoduuser posted image kaj bi si mati misla, če bi vi(e)dla, pojma nimam...vem da me je zarad obrvi nakurla, ko sem si jih prvič populila, da bi bojo ful goste zrasleuser posted image

tko da ko (če) se bojo moji otroc brili...kaj pa vem...se jim bo že zdelo potrebno, okol tega pa res nebi drame delala...sicer pa - bohvekaj bo takratuser posted image

(odgovor članu Freycha)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
27.3.2009 21:32:41   
Anonimen
Mi je vseeno. Kaj bosta s svojim telesom delala tam od enega 10.-12. leta naprej, je samo njuna intima.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
27.3.2009 22:11:53   
Gina
Jaz vem samo to, da je tista reč, ko rečejo, da če si jih več puliš, več jih raste, čist zihr resnična, vsaj na meni drži, pa če se še tolk posmehujete kao da je to mit. Dokler se nisem nič brila, sem jih imela pol manj, da o tistih, ki si jih pulim sploh ne bi, ker jih je pa še sploh čedalje več, čedalje bolj na široko. Morda je resnica, da pri vseh ljudeh to ne drži, vendar sem svoji teenagerki ob istem vprašanju in želji vse te svoje dileme razložila in ji rekla, da naj sama presodi, kaj se bo odločila, če ji je vredno. Težila pa zaradi tega čist zihr ne bom, kakorkoli bo že naredila. Vem zakaj si to želi, ker ji enostavno kocine niso lepe. Pa niti pod razno se mi ne zdi, da bi to pomenilo, da bo otrok seksal. Ta mi je pa hecnauser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
27.3.2009 22:18:10   
TomTaylor
Nimam še tako "velikih" otrok, ampak sama sem se začela briti tam spodaj po eni debati s sošolkami, ko je ena rekla, da se brije zaradi higiene. Itak sem bila najprej ful začudena...a zaradi higieneuser posted image ..Kaj sem pa jz mula vedela...No, kasneje, ko sem dobila M, sem pa takoj zaštekala user posted image . In sem se tudi jz začela briti. Nikoli ne bom pozabila kako me je naslednji dan vse srbelo, pa polno je bilo mozoljčkov...ajoj!user posted image ...Ampak od takrat se redno brijem, priznam pa, odkar sem imela spolne odnose sem se pri frizurcah malo bolj potrudila, prej jim nisem dajala nikakršnega pomena user posted image .

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 10
27.3.2009 22:23:30   
Petr_a
joj pa naj se brije.
Konec sveta bo user posted image

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 11
27.3.2009 22:37:14   
eya
Tudi meni bo čisto vseeno...kakor bo njemu/njej ustrezalo...

< Sporočilo je popravil eya -- 27.3.2009 22:38:01 >

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu Petr_a)
Neposredna povezava do sporočila: 12
28.3.2009 7:24:16   
caillou
Glede na to, da doma ničesar ne skrivamo in da vidi, da je depilacija čisto nekaj tako normalnega kot umivanje zob, me ne bo presenetilo, če bo kmalu ali čez slabo olimpijado poskusila tudi sama. Zame in zanjo, tudi za našega fanta, je to samo del vsakodnevne osebne higiene. Ne vem zakaj bi to povezala s spolnostjo?

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 13
28.3.2009 8:19:17   
Freycha
No, ok, nekaj mnenj je že padlo..... Zanimivo, da tudi jaz tega ne povezujem s spolnostjo, pa čeprav sem na nove frizure pomislila ravno zaradi seksa....

Ampak ok. Mene moja tamala velikokrat vidi nago, ker se pri nas doma pač ne skrivamo in se sploh ne bom čudila, če bo tudi sama takoj izrazila željo po tem, da se brije. No, pod pazduho ji bom zagotovo rekla, da naj se, za noge pa tudi. Kar se pa tiče intimnih delov, pa je to njena odločitev.....

Je bilo pa zanimivo primerjati vaše odgovore, ki so daleč od konzervativnih in mi je všeč oz. blizu to razmišljanje od tistih, ko smo se z mamicami pogovarjale in so pokazale kar veliko mero konzervativnosti. Zdej pa ne vem, a se ta konzervativne niti nočejo javljati na taki temi, ali pa so naši nazori res toliko bolj konzervativni, kot so bili user posted image

(odgovor članu caillou)
Neposredna povezava do sporočila: 14
28.3.2009 8:54:43   
nuala
Nekje do 12 leta po moje teg nebi dovolila ( ker bi se bala, da se kdo poreže ). Potem pa naj se kar brijeta, če hočta. Bi me pa sevedo zanimalo zakaj se brijeta in bi nekako potipala z vprašanji v to smer. Ker bi vsekakor želela vedet, če je to zaradi morebitnih spolnih odnosov. Upam, da bomo imeli dober odnos in da se bomo o teh stvareh pogovarjali.

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 15
28.3.2009 9:04:06   
Gina
Kaj pa je zate konzeravativno freycha? Pa zakaj te mamice ne dovolijo britja? Vzrok? A veš, otrok pri 11., 12. letih je relativno še vedno zelo otrok, pa ga kot starš takega tudi čutiš. Mine teh par let od rojstva do tedaj ko mu začno rast kocine prej ko rečeš keks.  Vzemiva primer, da bi otroku rastle kocine pri 5. letih, ali bi mu jih lastnoročno pobrila? Ni tolk razlike veš, med dojemanjem staršev, mislim med dojemanjem tega, da gre za otroka. Otrok se ti zdi vedno fajn in lep, s tremi kocinami ali brez, na njem se ti ne zdijo grde. Poleg tega je še en vidik - nekaterim kocine sploh ne gredo na jetra. Nekaterim to tudi ni pogoj za higieno - meni osebno zihr ni - saj se vendarle vsak dan umiješ, stuširaš, in če lasje ne delajo zgage na glavi, zakaj bi kocine iz higienskega stališča? Tisočletja ljudi niso motile, niti niso povzročale vnetij ali česa podobnega, kvečjemu so jih ščitile na nek način, zdaj pa imajo ljudje preveč cajta se ukvarjat sami s sabo, zato jih kar naenkrat živcirajo. Pa nimam nič proti britju, da ne bi kdo narobe razumel, se sama tudi brijem, samo vidike gledanja staršev skušam razumeti.

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 16
28.3.2009 9:48:16   
ajataja
Pa res ne morem kaj rečt,če bi se moji otroci brili,če pa se tudi sama.Bi blo mal čudno,da bi jim prepovedala nekaj ,kar sama počnem.Sicer pa mislim,da skor vsaka ženska se mal pobrije,in to je zame samo urejenost pa tudi higiena.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 17
28.3.2009 10:23:00   
Pikicapokica6
Jaz se pa ne strinjam, da je britje znak higiene. Urejenosti - to bi še šlo, ampak higiene?? Higiena je zame vsakodnevno tuširanje. Britje je bolj estetskega značaja, kakor komu paše in kjer mu paše.

Zaradi britja verjetno sama ne bi komplicirala, če mu tako paše. Mogoče ga zares motijo dlake. Saj ga lahko vprašaš. Bo videl, da ti lahko zaupa, posebno še, če pri tem ne delaš celega haloja in če to ostane med vama.

(odgovor članu ajataja)
Neposredna povezava do sporočila: 18
28.3.2009 11:52:26   
Freycha
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Kaj pa je zate konzeravativno freycha? Pa zakaj te mamice ne dovolijo britja? Vzrok? A veš, otrok pri 11., 12. letih je relativno še vedno zelo otrok, pa ga kot starš takega tudi čutiš. Mine teh par let od rojstva do tedaj ko mu začno rast kocine prej ko rečeš keks.  Vzemiva primer, da bi otroku rastle kocine pri 5. letih, ali bi mu jih lastnoročno pobrila? Ni tolk razlike veš, med dojemanjem staršev, mislim med dojemanjem tega, da gre za otroka. Otrok se ti zdi vedno fajn in lep, s tremi kocinami ali brez, na njem se ti ne zdijo grde. Poleg tega je še en vidik - nekaterim kocine sploh ne gredo na jetra. Nekaterim to tudi ni pogoj za higieno - meni osebno zihr ni - saj se vendarle vsak dan umiješ, stuširaš, in če lasje ne delajo zgage na glavi, zakaj bi kocine iz higienskega stališča? Tisočletja ljudi niso motile, niti niso povzročale vnetij ali česa podobnega, kvečjemu so jih ščitile na nek način, zdaj pa imajo ljudje preveč cajta se ukvarjat sami s sabo, zato jih kar naenkrat živcirajo. Pa nimam nič proti britju, da ne bi kdo narobe razumel, se sama tudi brijem, samo vidike gledanja staršev skušam razumeti.

konzervativno v smislu, da otroku ne pustijo briti; da če se otrok pobrije takoj pomislijo na spolne odnose itd.... Ker je bistvena razlika, ali se ti ne briješ zato, ker ti pač ne paše in ti je nepobrito bolj všeč, ali pa se ne briješ zato, ker ti je to pohujšljivo in nesprejemljivo....

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 19
28.3.2009 14:50:58   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: Freycha

konzervativno v smislu, da otroku ne pustijo briti; da če se otrok pobrije takoj pomislijo na spolne odnose itd.... Ker je bistvena razlika, ali se ti ne briješ zato, ker ti pač ne paše in ti je nepobrito bolj všeč, ali pa se ne briješ zato, ker ti je to pohujšljivo in nesprejemljivo....

A to kdo res misli, da je britje nesprejemljivo in pohujšljivo? Kje take najdešuser posted image ? Še moja babica to ne bi tako mislila, pa je že par let v grobu.
Meni je samo grozno pomislit, da bi ona zdaj zaradi neprestanega britja imela celo goščavo kjerkoli že, ker to je pa potem res zoprno. potem pa si res prisiljen cele dneve se brit - pa če pomisliš,da si s tem del povrhnjice vsakič dol odstrgaš s kože, v resnici vsak dan (ker ene se očitno vsak dan brijete kot sem prebrala), da to pa res ni glih zdravo. Pa poleg tega kje če človek potem kasneje v lajfu čas najti se še s tem ukvarjat tako pogosto, meni osebno se zmeša, mam dovolj drugega koristnega za počet... Smo pa različni, seveda. Enim je pa to potrjevanje lastne identitete, da hodijo primerno urejeni po celem telesu naokoli. Kot lepo spodnje perilo mislim. user posted image  Ma to je lahko dolga debata...user posted image

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 20
28.3.2009 14:57:52   
Freycha
sej zato sem jo pa načela Gina, ker imam rada  dolge debate user posted image Ampak zdej bom mogla počasi it na zasluženo masažo user posted image user posted image user posted image user posted image

Ja, poznam ne toliko starejšo žensko od mene, ki ima 14. let starega sina in pravi, da ji to kaže na seksualnost. Torej, da že seksa, ali želi seksat itd..... verjetno se tudi sama ne brije in ji to na misel ne pride..... Kaj pa vem. Če je že zaradi tega bila tako negativna, je nisem hotela še kaj več spraševati user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 21
28.3.2009 15:09:12   
rija
hja, se bo morala sprijazniti.....da mu bo počasi oz. mu že brniuser posted image

...vox populi...

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?