|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nekaj vprašanj
7.5.2005 22:18:35   
Naja31
Ojla,

imam nekaj vprašanj.
Moj fantek bo v torek star 1 mesec. :bravo:
1. Ali ga ze lahko oblecem v navadne body-je in ne samo v tiste na preklop? Navadnih imam cel kup, na preklop mi jih redno zmanjkuje.

2. Kdaj ga dam lahko v kengurujcka? Eni pravijo, da takoj, drugi, da sele ko bo glavico lahko drzal pokonci?

3. Ali se 1-mesecni dojencek se vedno doji na 3 ure, ali so ta vmesna obdobja zdaj ze kaj daljsa? Jaz ga dojim kadar on izrazi zeljo (ali jaz mislim, da je izrazil zeljo :)), pa da ni mogoce prepogosto?

Hvala za vse nasvete.
Lp, Naja
Neposredna povezava do sporočila: 1
   nekaj vprašanj
7.5.2005 22:23:16   
Gina
Bodije uporabljaj tiste, ki so ti fajn. Meni so bii tisti na preklop zoprni in jih sploh uporabljala nisem.
V kenguru gre takrat, ko ima glavo pokonci, nič prej!
Enomesečnik se doji, ko mu paše, včasih na pol ure, včasih vleče le 5 minut, včasih bi eno uro, včasih 4 ure noče nič. Vse to je ok. Ko joka, mu ponudiš. To je to. Moj najmlajši je prvi mesec menda cel dan jedel, pa celo noč spal. Saj je moral, če je hotel notri prinesti tisti nočni obrok ali dva.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   nekaj vprašanj
7.5.2005 22:27:56   
ZARA
Evo jst isto kot Gina,unih na preklop sem imela koj dva...
V kenguru smo jo prvič dali pri enih 5 mesecih,men se je še takrat zdel zgodej...

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   nekaj vprašanj
7.5.2005 22:29:09   
sergeja26
Ojla!

1. Ne vem zakaj ga ne bi smela oblačiti v navadne bodije:zmeden2: Jaz malega skos že v navadne (tisto vezanje pri bodijih in majčkah na preklop mi sploh ni cool)

2. V kengurujčka ga lahko daš, ampak časovno ne pretiravaj- kake pol urce- ker ni dobro za hrbteničko;

3. Moje mnenje je,da ni prepogosto- ko sam hoče- tudi jaz svojemu dam ko želi; Na 3 urce (no pri mijem zdaj na cirka 4) pa "glavni" obrok;

lep pozdravček
sergeja:rozica:

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   nekaj vprašanj
7.5.2005 22:38:37   
frutka_
:bravo:Pozdravljena!:bravo:

1.Če imaš navadne bodije ga kar obleci v njih! Malo je morda boj nerodno okrog glavice ampak ni problema.

2. Mi smo začeli uprabljati kengurujčka, ko je držal sam glavico. Uporabljali pa smo ga za vedno za krajši čas. Jaz sem sicer imela takšen kengurujček v katerem lahko tudi leži ampak mu ni bilo všeč.

3. Tako kot ga dojiš je najbolje. Ko mali hoče jesti mu ponudiš in tako je prav. Ne moreš ga dojiti prepogosto. V tvojem trebuhu je preko popkovnice vedno dobival hrano in lakota take male otroke boli. Lakoto občutijo kot fizično bolečino! Ko misliš da je lačen ga podoji. Mi nismo niti flaške uporabljali za čaj pa je rojen poleti. Kar zaupaj sebi in dojenju, pa vama bo uspelo. Okrog 1.m pride do večjega poskoka v rast in takrat so bebice večkrat lačne mamica pa ima občutek da nima mleka. Takrat si ga pristavljal še več, da se naredi več mleka!

Uživajta!

LP

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   nekaj vprašanj
7.5.2005 23:13:13   
Zea
1. mi smo pri tej starosti uporabljali le bodyje na preklop, ker je bilo oblačenje tako hitrejše. Seveda pa lahko uporabljaš tudi navadne, če ti niso preveč nerodni.
2. pediatri ne priporočajo uporabe kengurujčka do 6. meseca starosti. Na splošno ne smeš držati otroka pokonci še kar nekaj časa z izjemo podiranja kupčkov. namesto kengurujčka lahko uporabljaš štorkljo ali sling.
3. otroka podojiš načeloma takrat, ko izrazi željo za to. Včasih niti ne gre za hranjenje ampak bolj za crkljanje. Pri nas se je hotela na začetku dojiti vsake 20 min, ker je imela tako močen sesalni refleks, zato smo po 3 tednih uvedli dudo - olajšanje!

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   nekaj vprašanj
7.5.2005 23:31:10   
Anonimen
Naš pikec je star 3 mesece in je pri nas tako:

1. Bodijev na preklop nimamo veliko, večinoma sem uporabljala navadne, ki imajo gumbke pri vratu. Saj ni nobene razlike za otroka, le zate, kateri so ti bolj fajn za oblačit.

2. V kengurujčka sem ga jaz dala, ko je bil star mesec in pol. Nikoli za dolgo, je pa vedno lepo zaspančkal noter. Ne vem pa, kako dolgo ga bom lahko še imela notri, ker bo imel predebele bedrčke, da bi noter pasal. Bomo videli, mogoče pa sem narobe ocenila.

3. Naš piki se ne doji, papcamo flaško, a še vedno jemo na 3 ure, čeprav smo že povečali dozo, sedaj poje 160 ml na obrok, a striktno še vedno na 3 ure. Baje to traja zelo dolgo, tudi, ko že je gosto hrano, se nekateri hranijo na 3 ure. Pa naj bo, kaj čmo.

Bye,

Blacky:rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu Naja31)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   nekaj vprašanj
8.5.2005 9:28:31   
SISI25
1. Mi smo navadne uporabljali že od vsega začetka, na prekop smo imeli le ena dva za vsakega, pa so mi bili oni navadni bolj všeč.

2. Smo dali pri 4 mesecih in je bilo malo nerodno, ker še ni sam držal glavice (sem ga morala ves čas držat) zdaj pa je že super

3. Mi še vedno jemo na 3 ure pa smo stari 5 mesecev. JEmo pa na flaško. Pomoje bolje, da jete ko izrazi željo.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
8.5.2005 10:35:22   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Naja31)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   nekaj vprašanj
8.5.2005 11:04:28   
Anonimen
Hojla!

Ja, mi papcamo 6x160 ml = 960 ml na dan. Ponoči tudi naš pikec spančka od 21-6. ure, tako da ponoči ne jemo. V treh mesecih se je zredil za 3060 g, zrasel pa je za 13 cm. Zdravnica nas je pohvalila, da je to čisto OK. Sem pa povečala obrok, ko je bil star 3 mesece, ker se kar ravnam po tabeli na hrani. Pa sem mislila, da bom s tem tudi podaljšala presledek med hranjenjem, pa je to uspelo le dva dni, potem pa spet na 3 ure. Očitno je to potreboval.

Aja, rodil pa se je z 3660 g, velik 50 cm. Pravi korenjak je.

(odgovor članu Naja31)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   nekaj vprašanj
9.5.2005 0:35:47   
Pika10
Bodije sem jaz uporabljala tiste katere sem imela. Res da so mi bili boljši na preklop, ker ga ne vlečeš čez glavo ampak sem se navadila tudi navadnih. Navadni so bolj zoperni, če se pokaka po bodiju in ga vlečeš čez glavo in mu pol umažeš še lase od kakca. (to se mi je zgodilo enkrat)
V kengurujčka sem ga dala prvič nekje pri treh mesecih za deset minut. Menda ni dobro še prezgodaj.
Kar se dojenja tiče naj bi se menda nekje do šestega meseca na tri ure dojil. Moj pri petih mesecih se še, razen ponoči ne je že od prvega meseca.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Zakaj se dojenček še vedno ponoči zbuja?
Tako kot dojenčki tudi mnogi malčki ne spijo vso noč in to je povsem normalno. Malčki hrepenijo po povezanosti in dotiki...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?