Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
8t4d sem noseča ali ne??? 26.3.2009 21:36:07
|
|
|
|
sanya.2u
|
Lep pozdrav Marsikaj sem že prebrala ampak še vedno si ne morem pomagat da ne razmišljam o tem. Po izračunih sem noseča 8t4d (prvi dan zadnje menstruacije 25.1.2009) 26.2 sem se počutila zelo drugače..nepopisno drugače. Sestri sem povedala da sem pred 4meseci nehala jesti kontr.tab. in mi je takoj rekla da naredim test. Ta je bil pozitiven, a sem ga klub temu ponovila in ta je bil ponovno pozitiven. Naročla sem se pri G. En teden prej in en teden pozneje sem imela močne bolečine v trebuhu (maternica, mehur??) 18.3 (7t3d) sem imela 1.pregled in po UZ se ni videlo nič. G mi je rekel da je maternica povečana. Po velikosti maternice sem noseča 5t. Na pregled me je naročil čez en teden in mi rekel, če ne bo ok pol grem na čiščenje. 25.3 sem šla s strahom na pregled. Naredil mi je UZ. Bil je zelo zaskrbljen, ker ne ve če je kaj ali ni. Videl je nekaj in ne ve ali je plod ali mehurček. V kartoteko je napisal plod??? Velikost je 2mm in ustreza nosečnosti 5t5d (piše na slikici). Rekel je da bi moralo utripati... Seveda mi je dal potrjeno napotnico, če bi ponoči ali pa čez vikend začela krvavet, da grem takoj v bolnico. Je možno da sem pozneje zanosla? Je možno imeti znake nosečnosti in ne bit noseč? - Kaj naj si mislim? (prazna nosečnost, izven maternična nosečnost, odmrli zarodek, kasnejša oploditev,...)
- Kje bi lahko dobila drugo mnenje?
|
|
|
|
RE: 8t4d sem noseča ali ne??? 26.3.2009 21:45:16
|
|
|
|
ribica.
|
Izkušenj sicer takih nimam, ampak res ne vem če je potrebna panika, sploh s strani zdravnika. Počakaj, saj boš vidla kaj bo. Saj če tako gledaš, čiščenje zdaj al pa čez en teden, ni neke razlike. Nekaterim se pač utrip ne vidi tako hitro, malo pobrskaj nazaj, pa boš našla kar nekaj debate o tem. Vso srečo!
|
|
|
|
RE: 8t4d sem noseča ali ne??? 26.3.2009 21:45:54
|
|
|
|
benika
|
- Kaj naj si mislim? (prazna nosečnost, izven maternična nosečnost, odmrli zarodek, kasnejša oploditev,...)
Lahko je vse od naštetega, ne bom ti zavijala resnice v celofan. - Kje bi lahko dobila drugo mnenje?
Pri drugem G na samoplačniškem UZ. Žal se včasih ne izzide vse po naših željah. Je pa vredno vztrajati do zadnjega možnega trenutka. Tak primer je moja sestra, ki je šla na čiščenje in HB ji je G naredila UZ in zagledala prelep plod z utripajočim srčkom. Srečno!
< Sporočilo je popravil benika -- 26.3.2009 21:46:18 >
|
|
|
|
RE: 8t4d sem noseča ali ne??? 27.3.2009 0:23:13
|
|
|
|
petrazg
|
Benika ti je lepo napisala. Lahko je vse kar si naštela... Ampak, če pogledava iz pozitivne strani in pomisliva na tisto, kar si po moje najbolj želiš... zanositev. Tudi pri 7t nosečnosti nekaterim mamicam srček še ne utripa, začne malo kasneje. Tako, da je še čas. Če želiš drugo mnenje, greš do drugega ginekologa. Seveda samoplačniško. Lahko se pa odločiš tudi za odvzem krvi, kjer bodo pogledali, če je prisotno kaj nosečniškega hormona... mogoče to možnost omeniš svojemu ginekologu. Držim pesti, da se ti uresniči želja
|
|
|
|
RE: 8t4d sem noseča ali ne??? 27.3.2009 6:08:28
|
|
|
|
anika87
|
sanya.2u lahko je res vse od naštetega... Nažalost je možno res vse, kajti sama sem dala že skoraj vse kar si naštela (vse razen kasnejše oploditve) skozi. Petrazg odvzem krvi ne bo povedal nič konkretnega... Če imaš missed ab. ali blighted ovum (kar sem že imela, oboje) je beta HCG prisoten, prav tako če imaš izvenmaternično (tudi že imela). V vseh primerih nosečnost kaže tako krvni test, kot CB. Razlika je le v tem, da hormon narašča zelo počasi - kar je razlog za skrb, ampak ginekologi še vedno radi malo počakajo... za ziher, ker mogoče pa le ni črn scenarij. sanya.2u držim ti pesi in upam, da se bo bitje srčka kmalu pokazalo, saj seveda poznam ta občutek ko moraš čakat še en teden, pa potem mogoče še enega... Bodi optimistična in upaj na najboljši rezultat, če pa ne bo, pa ne obupaj, marsikaj smo že doživele, pa smo preživele in, če ne bo letos tvoj sonček, bo pa naslednje leto
|
|
|
|
RE: 8t4d sem noseča ali ne??? 27.3.2009 9:17:14
|
|
|
|
lananai
|
Jst sem šla na prvi pregled in pri sebi vedela, da naj bi bila noseča (po datumu ZM) nekje 8t in par dni. Me G pogleda in reče, da je plod manjši za nekje 10 dni, torek dobrih 6t. Srček se je sicer že videl, ampak nekaterim se vidi tudi šele kasneje. Možno je, da je bila kasnejša oploditev (kar je bilo pri meni), so pa seveda tudi manj lepe možnosti (ki si jih naštela). Ampak o tem ne bomo razmišljali, ker bo na naslednjem pregledu srček bil, ane? Srečno!
|
|
|
|
RE: 8t4d sem noseča ali ne??? 27.3.2009 16:35:49
|
|
|
|
čebelca2
|
kr počaki še mal, al pa k drugem pejt. to je vse še tko majhno da itak ne vem kaj paniko delajo, vedno pa skor rečejo da je premajhen plod - še nobena ni jamrala, da bi reku da je prevelik. pozitivno misli, pa kr vztraji, jst vem da nebi pustila da me dajo na čiščenje ker se dobro ne vidi. poskušaj pa res 2 mnenje dobit. men je prjatlca rekla da so ji za oba otročka rekl da sta premajhna pa da neki ni vredu - pa je donosila 2 zdrava otroka. v bolnici k sm bla zaradi ss sem se z dostim puncam pogovarjala k so rekle da jim je G na začetku govoru da je premajhen in nevemkajševse... pa pršle takrat rodit tja. tako da to je res čist odvisno. seveda je možen slab scenarij, vendar ne misli nanj ampak samo pozitivno.
|
|
|
|
RE: 8t4d sem noseča ali ne??? 28.3.2009 15:32:49
|
|
|
|
girly
|
izven maternična nosečnost ni, če je G videl plod v maternici, oz. vsaj gestacijsko vrečko. seveda je možno, da si zanosila kasneje, sploh, če si prej jedla tabletke in mogoče se še ni vzpostavil reden cikel, ali pa si imela recimo dve ovulacija ali ovulacijo kasneje, čeprav je res, da je že test zaznal po 4 tednih nosečnost...seveda je mogoče, da je plodek še premajhen, mogoče je pa tudi, da se ne razvija pravilno - žal. jaz bi počakala še kakšen teden in šla na samoplačniški UZ, druga možnost je tudi odvzem krvi za nosečniški hormon, katerega vrednost naj bi se vsakih 48 ur podvojila, če je vse ok. bom držala pesti! srečno!
|
|
RE: 8t4d sem noseča ali ne??? 28.3.2009 17:07:34
|
|
|
|
detelja
|
IZVIRNO SPOROČILO: sanya.2u 25.3 sem šla s strahom na pregled. Naredil mi je UZ. Bil je zelo zaskrbljen, ker ne ve če je kaj ali ni. Videl je nekaj in ne ve ali je plod ali mehurček. V kartoteko je napisal plod??? Velikost je 2mm in ustreza nosečnosti 5t5d (piše na slikici). Rekel je da bi moralo utripati... kaj si mislit in kaj naredit ti ne vem povedat...jaz sem imela prvi pregled v 6 t 3 d (tukaj sem začela krvavet)...plod je bil velik 1,9mm brez utripa...mogoče je razlika, da se je pri meni plod ziher videl...čez 10 dni...je bil utrip prisoten...in pol smo pregled zaradi utripa ponovili še 1x čez 10 dni...utrip je bil še vedno prisoten...na začetku smo bili tko po uz malo majhni (datumi pdp so bili po m 10.4., po uz pa različno 1x 14.4., pol 16.4....) no na NS pa smo prišli do 10.4. in to je zdaj tudi fiksni datum...sicer pa baje, da odstopanje do enega tedna ni nič narobe...
Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!! 15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!
|
|
|
|
RE: 8t4d sem noseča ali ne??? 28.3.2009 17:08:32
|
|
|
|
detelja
|
še to sem te hotela vpr., kaj pa nosečniški znaki so??? prsi imaš občutljive, napete, nabrekle...slabosti? obiski wcja??? počutje-utrujenost???
Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!! 15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!
|
|
|
|
RE: 8t4d sem noseča ali ne??? 28.3.2009 18:52:36
|
|
|
|
salcka
|
v laboratoriju daj kri.... preverijo vsebnost beta HCG... pri meni je bilo isto. po osmih tednih ni bilo nič videt, sem dala kri. potrjeno... nosečnost.
|
|
|
|
RE: 8t4d sem noseča ali ne??? 28.3.2009 19:13:40
|
|
|
|
detelja
|
IZVIRNO SPOROČILO: salcka v laboratoriju daj kri.... preverijo vsebnost beta HCG... pri meni je bilo isto. po osmih tednih ni bilo nič videt, sem dala kri. potrjeno... nosečnost. ja, saj to je čudno, da je niso dali na kri...bi šla en dan dat kri pa za dva dni spet pa se vidi, če hormon raste ali pada...
|
|
|
|
RE: 8t4d sem noseča ali ne??? 28.3.2009 20:38:23
|
|
|
|
anika87
|
Jaz seveda upam, da je sanya.2u noseča oz. da je nosečnost v redu, močno držim pesti . Rada bi pa samo povedala, da betaHCG raste tudi če nosečnost ni v redu, seveda veliko počasneje... vsaj pri meni je bilo tako (vsaj 5x), hormon je rastel vedno, nikoli ni padal, zato so zdravniki čakali, nekajkrat smo čakali tudi po 14 dni in sem dajala vsake 2-3 dni kri... na koncu je bila vedno vrednost še vedno prenizka, pa tudi UZ-ji niso zaznali utripov... najbrž tudi sanyini zdraniki ne bi delali kar abrazije, dokler ne bi bilo jasnih zankov... prisilit je pa itak ne morejo...
< Sporočilo je popravil anika87 -- 28.3.2009 20:40:03 >
Mamina sreča in očkov ponos, prijokal na svet sem brez zobkov in bos. Nejc moje je ime, naj zdaj vsakdo to ve! (24.06.09 ob 8.23) Iz pleničk se nam smehlja nekaj čisto majhnega. Štorklja je razprla svoja krila in naju še s hčerko obdarila. Zala,
|
|
|
|
RE: 8t4d sem noseča ali ne??? 29.3.2009 10:02:58
|
|
|
|
čebelca2
|
res je - nosečnostni hormon raste tud če ni kaj vredu, tudi če je npr. izvenmaternična nosečnost (vendar v tvojem primeru očitno ni izvenm. če je vidu vrečko...). sanya2u nič ne javiš kako si.... držimo pesti.
|
|
|
|
RE: 8t4d sem noseča ali ne??? 30.3.2009 8:43:31
|
|
|
|
salcka
|
ja seveda. raste tudi, če je nosečnost izvenmaternična. vendar počasi. če je z nosečnostjo vse v redu, zraste v treh dneh dvojno. torej: kri daš danes in v sredo, vsebnost beta HCG mora biti več kot duplo večja. potem je vse OK.
|
|
|
|
RE: 8t4d sem noseča ali ne??? 30.3.2009 19:15:36
|
|
|
|
sanya.2u
|
Lep pozdrav Trenutno se počutim super, ker me vsi tolažijo in vzpodbujajo, da je vse v redu. Imam znake nosečnosti, saj me prsa močno bolijo in so napeta, večkrat hodim na wc, redno me napenja, trebuh imam kar napet, jutranje slabosti (če nič ne pojem; ampak ne bruham), drugačno počutje,... Čez vikend sem ponovila nosečnostni test in je pokazal močen +. Bi lahko bilo mogoče, da se + pokaže četudi je kaj narobe z zarodkom? Ni mi jasno, ko je G rekel da bi moralo utripati!? Je mislil na srček? Nekaterim začne biti komaj v 12t . Ali se zarodek na UZ vidi tako da utripa, četudi še srček ne utripa??? Čez vikend sem po TV gledala odajo o zanositvi in so rekli, da prvi pregled mora biti med 10. in 12.tednom. Tako da!!! V sredo imam ponovno pregled, takrat bom točno videla kako je. Če bo na UZ zarodek večji, potem mislim da je ok (če ne bi bilo vse v redu pol zarodek ne bi rastel!?)
|
|
|
|
RE: 8t4d sem noseča ali ne??? 30.3.2009 19:25:24
|
|
|
|
tassika
|
Res je če zarodek ne raste, potem ni dobro. Test pa pokaže pozitivno tudi še nekaj časa po tem ko plod odmre. Recimo meni je v 8 tednu, pa je v 10 test še vedno pokazal, ker se nosečniški hormon počasi znižuje, telo ne zazna takoj, da ni več noseče. Ampak ti se ne sekiraj, ker mogoče ga res samo ni videl, mogoče pa si res kasneje zanosila, saj bo kmalu ponoven UZ in boš vedela kako pa kaj. Jaz imam UZ že v sredo ko bom noseča dobrih 6 tednov, me je naročila prej zaradi prejšnjega SS, da vidi kako pa kaj se razvija in če je nosečnost v maternici. Me je tudi strah kaj bo, ker glede na moje redne cikluse bi se srček že moral videti, če se pa ne bo se bo pa naslednjič v nosečnosti se stvari iz dneva v dan spreminjajo sploh na začetku, ko se zarodek hitro razivja. lp
|
|
RE: 8t4d sem noseča ali ne??? 30.3.2009 20:28:18
|
|
|
|
ZmajTolovaj
|
IZVIRNO SPOROČILO: sanya.2u V sredo imam ponovno pregled, takrat bom točno videla kako je. Če bo na UZ zarodek večji, potem mislim da je ok (če ne bi bilo vse v redu pol zarodek ne bi rastel!?) Ja, če normalno raste, ne bi smelo biti narobe. Pri moji prvi nosečnosti, ki se je končala s SS, mi je G lepo povedal, da velikost ni OK oz. da se očitno ne razvija v redu, in je bilo res tako. Jaz mislim, da je bil prvi pregled malce prehitro in se pač še ni videlo, moji svakinji je tudi prvič rekel, da je maternica na videz prazna in da naj počaka do naslednjega pregleda. Potem se je pa že lepo videlo. Jaz ti vsekakor držim pesti, če pa se slučajno ne izide po željah, pa ne bodi preveč žalostna - vse ob svojem času! Srečno.
|
|
RE: 8t4d sem noseča ali ne??? 30.3.2009 21:45:23
|
|
|
|
anika87
|
Pri meni se zarodek nikoli ni videl, videla se je vedno le vrečka, ki je bila prazna. Sanja tudi jaz držim pesti! In poročaj, ko prideš s kontrole. Lp
Mamina sreča in očkov ponos, prijokal na svet sem brez zobkov in bos. Nejc moje je ime, naj zdaj vsakdo to ve! (24.06.09 ob 8.23) Iz pleničk se nam smehlja nekaj čisto majhnega. Štorklja je razprla svoja krila in naju še s hčerko obdarila. Zala,
|
|
|
|
RE: 8t4d sem noseča ali ne??? 31.3.2009 9:47:56
|
|
|
|
Bety11
|
Srčni utrip se vidi že pri 6t nosečnosti.....Vse, kar se ne vidi, pomeni, da nisi toliko noseča in do oploditve je prišlo s tedenskimi zamiki (ne s dnevnimi!).... To se dogaja pri nerednih menstruacijah, pri tistih ,ki imajo PCO, ko prenehaš uživati kontracepcijske tablete (ne pri vseh)..... Upam, da ti je jasno....Mogoče nisi 8t noseča, ampak manj..... Nosečniški hormon ßhcg,ki obarva nos.test pa je prisoten tudi če se otrok ne razvija, če otroka sploh ni in je prazna vrečka, če je molarna nosečnost.....Pove samo, ali je prisotno trofoblastno tkivo in nič drugega. Še po čiščenju 15 dni imamo test pozitiven.... Pregled bo pokazal, kaj je na stvari.....Lahko je to in ono.. Mi navijamo, da je zdrav , ki mu srček utripa...
|
|
|
|
RE: 8t4d sem noseča ali ne??? 31.3.2009 10:08:19
|
|
|
|
lananai
|
IZVIRNO SPOROČILO: detelja še to sem te hotela vpr., kaj pa nosečniški znaki so??? prsi imaš občutljive, napete, nabrekle...slabosti? obiski wcja??? počutje-utrujenost??? Pri meni ni bilo nobenih znakov, tko da to ni merilo.
|
|
|
|
RE: 8t4d sem noseča ali ne??? 1.4.2009 12:11:40
|
|
|
|
sanya.2u
|
Danes sem bila na ponovnem UZ. Prejšnji teden v sredo je bil zarodek velik 2mm (G ga je imenoval mehurček), danes po enem tednu pa je velik 2,8mm (G ga je imenoval plod). G mi je rekel, da še bova počakala, ker nimam nobenih problemov. Tako da imam še en pregled naslednji teden, ampak sem čisto obupana in si mislim, da bom morala na čiščenje. P.S. Hvala vsem za odgovore.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?