|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Suha koža
26.3.2009 19:58:22   
tins
Moja tamala (4 leta) ima že približno 14 dni ful suho kožo- po celem telesu, tudi po obrazu. Niti sanja se mi ne, zakaj...do zdaj nismo imeli nikoli takih težav.
Pije normalno, kakšnega praška, mehčalca nisem menjala...ne vem. Kakšno mnenje??
LP
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Suha koža
26.3.2009 20:19:08   
pf
Suh zrak v stanovanju, veter in mogoče malo sonca. Kaj druga ti ne vem reči, ker ima moja pupa tudi bolj suho kožo, ampak mislim, da je to to.

(odgovor članu tins)
Neposredna povezava do sporočila: 2
26.3.2009 20:51:23   
matkica
Suho kožo ima verjetno od vetra.Namaži jo z ognjevičevim mazilom pa bo spet vse vredu.Pri nas to pomaga.user posted image

(odgovor članu pf)
Neposredna povezava do sporočila: 3
26.3.2009 20:56:06   
tanjusi
sem zelo pametna zdaj, ker sma bla včeraj s sinom pri zdravniku zaradi tega problema, problem s suho kožo se je vlekel celo zimo, vmes sma mazala z bubchenovo kremo pa aventovo, vendar se je problem le nekoliko umilil, rešil pa ne .Zdravnica je rekla da je probčutljiv na suh zrak.Dobil je kremo elocom za nekaj dni pa kremolinola urea, in še eno kremo ki so mu jo zmešali v lekarni.
Problem je predbsem na zunanji strani rok, kjer je koža tako suha da razpoka tudi do krvi, upam da bo sedaj bolje.

ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil,
ne hodi za menoj , morda ne bom vodil.
hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(a camus)

(odgovor članu matkica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
27.3.2009 0:37:49   
tins
Suh zrak? Bom spet mal vključila vlažilec zraka...

Za ognjič pa: kje kupiš kremo? V lekarni?

Hvala

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
27.3.2009 0:44:50   
Lsica
Se spomnim, ko mi je dermatolog pred leti rekel, kako pretiravamo z umivanjem. Ne le umivanje z milom, ki je agresivno do kože in ji itak izniči njen zaščitni plašč, tudi umivanje s samo vodo ni priporočljivo, če je prepogosto. Ko se ta zaščitni plaščkože odstrani je koža veliko bolj ranljiva za vse zunanje vplive, onesnaženost, postaja tanka, občutljiva, ...pojavlja se več vnetij, alergij,...
Takole na kratko, da veste kam pes taco moli. In kaj storiti? Meni je dermatolog rekel naj se preneham umivat (sem ga pogledala kot bi z lune padla - no pol mi j pa razložil tole zgoraj). Skratka malo manj vode in mila, milo je pa fino tisto iz lekarne, trdo, ne tekoče, ki ne razmasti popolnoma kože. Kr tudi kreme ne obnovijo zaščite, ki si jo koža lahko naredi sama. Za poskusit je....

(odgovor članu tins)
Neposredna povezava do sporočila: 6
27.3.2009 7:24:21   
pupika
Ko je bil naš mali dojenček je imel tako suho kožo, da je imel kar hrapavo po celem telesu, takrat nam je P svetoval, naj ga okopamo v lennola fett olju, in je bilo že kar hitro bolje.

(odgovor članu Lsica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
27.3.2009 12:21:37   
nežka
Po moje je veliko kriva tale zima (kurjava, mraz, itd.) Jaz sicer svojega sina oziroma njegovo kožo "obdelujem" raje manj kot več, je pa fajn zaščitit lička, preden gremo ven, pa vsake toliko časa namazat ga po telesu. Uporabljam pa Avalon in je super.

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
28.3.2009 8:18:16   
ZmajTolovaj
IZVIRNO SPOROČILO: nežka

Po moje je veliko kriva tale zima (kurjava, mraz, itd.) Jaz sicer svojega sina oziroma njegovo kožo "obdelujem" raje manj kot več, je pa fajn zaščitit lička, preden gremo ven, pa vsake toliko časa namazat ga po telesu. Uporabljam pa Avalon in je super.

Pod tole se podpišem, sem pa tud jaz pri naši 20-mesečni punčki zadnji mesec opazila suho kožo na nadlahteh in golenih. Po moje je res tudi to, kar pravi Lsica glede umivanja. Mi se vsak večer stuširamo, s tem da mila pri tamali niti ne uprabljam, mogoče 1x na teden, ampak očitno je tudi samo voda dovolj za izsušitev. Tako da zdaj jo tuširam vsake 2 ali tri dni.

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu nežka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
28.3.2009 10:04:10   
caillou
Voda popolnoma izsuši kožo. Naša punca je vsak dan v vodi in če se kakšen dan pozabi zvečer namazat z mlekom za telo, se ji koža izsuši do krvavih ranic.

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu ZmajTolovaj)
Neposredna povezava do sporočila: 10
28.3.2009 15:46:11   
izabella1
Pri nas je isti problem s suho kožo. Včasih se držim nasveta petronažke, ki je dejala, da je najboljše za lepo kožo kopel s parimi kapljicami (lekarniškega!) olivnega olja. Malo z roko zmešaš, da se molekule razbijejo in pustiš malčku, da uživa nekaj časa v čofotanju.

Sicer pa pravijo, da navadno trdo milo bolj izsuši kožo kot gel. Mi uporabljamo babylove gel za telo, takšna modra večja embalaža na pumpico. Je super - vonj, sestavine, vse.

Kremico za obraz pa smo dobili na recept od pediatrinje: belobaza in euceroli. Namažem jo zjutraj in zvečer pa je ok.

Je res, sedaj je veter, suh zrak in malčki so super občutljivi... Je kar treba pazit na male bučkote!

lp

http://bialovesstrawberries.blogspot.com/

(odgovor članu caillou)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

BLOG: Koga povabiti na otrokov rojstni dan?
Kar vse sošolce, da ne bo kdo slučajno užaljen? Pa vse sosede in prijatelje, ki so kdaj otroka povabili na svoj rojstni ...
Kako organizirati nepozaben rojstni dan za...
Organiziran rojstni dan za otroke je lahko nepozaben dogodek, ki razbremeni starše in poskrbi za veselje otrok. Izberite...

Morje
Admin

Kdaj si boste privoščili dopust?

junij (14%)

julij (38%)

avgust (22%)

september (11%)

letos ni dopusta (15%)

Število vseh glasov: 417

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!