Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Krstni boter + zakramenti 26.3.2009 19:27:40
|
|
|
|
rija
|
jaz nimam nič, pa sem bila dvakrat botra.... o detajlih obreda pa raje ne bi
|
|
RE: Krstni boter + zakramenti 26.3.2009 19:45:12
|
|
|
|
liliana
|
Verjetno odvisno od liberalnosti duhovnika..... Jaz sem sicer evangeličanske vere in sem želela, da je moji hčeri boter moj brat, ki ima samo krst.....in ko smo bili na razgovoru pri duhovniku je rekel, da uradno moramo imeti še enega botra vpisanega, ki ima vse zakramente.....ok, bomo birokraciji zadostili, smo rekli, ko pa je prišel dan d, pa se je podpisal kot boter le moj brat in nihče ni omenjal več dodatnega birokratskega botra.....
|
|
|
|
RE: Krstni boter + zakramenti 26.3.2009 20:40:21
|
|
|
|
n.nati
|
Vse je odvisno od župnika eni komplicirajo, drugi ne. Našega krstnega botra ni vprašal če ima kakšen zakrament
|
|
|
|
RE: Krstni boter + zakramenti 26.3.2009 20:54:50
|
|
|
|
matkica
|
to je čisto od župnika odvisno.
|
|
|
|
RE: Krstni boter + zakramenti 26.3.2009 21:08:12
|
|
|
|
katra55
|
Naš duhovnik je zahteval, da ima boter vse zakramente.
|
|
|
|
RE: Krstni boter + zakramenti 26.3.2009 21:51:04
|
|
|
|
Onasiss
|
Ja, je res odvisno od duhovnika. Naš boter, je bil cerkveno poročen in ločen pa niso nič komplicirali. Mi je pa en drug duhovnik teden dni pred krstom, ko sem šla k spovedi, pridgo daju, da živim v grehu, ker živim na koruzi...
|
|
RE: Krstni boter + zakramenti 27.3.2009 8:08:51
|
|
|
|
memole
|
Kot so ti že ostale rekle vse je odvisno od župnika! Moja sestra ima samo krst pa je bla botra!
|
|
RE: Krstni boter + zakramenti 27.3.2009 13:06:32
|
|
|
|
RMRM
|
Pri nas je bil poleg vseh zakramentov tudi pogoj, da NE živi v izvenzakonski skupnosti.
|
|
|
|
RE: Krstni boter + zakramenti 27.3.2009 13:16:40
|
|
|
|
Korina1
|
Pred leti je prijateljica mene in moža prosila če greva njenemu otroku za botra pa nisva mogla ker nisva cerkveno poročena čeprav imava oba vse zakramente
|
|
|
|
RE: Krstni boter + zakramenti 27.3.2009 20:06:22
|
|
|
|
josephine27
|
Naš duhovnik je zahteval, da ima boter vse zakramente. enako
|
RE: Krstni boter + zakramenti 27.3.2009 20:09:20
|
|
|
|
josephine27
|
sem pozabila dopisat da za straše sploh ni nujno da so krščeni ali cerkveno poročeni. lahko tud na koruzi tako so nam rekli.
|
RE: Krstni boter + zakramenti 27.3.2009 23:14:15
|
|
|
|
dejzi
|
IZVIRNO SPOROČILO: katra55 Naš duhovnik je zahteval, da ima boter vse zakramente. Enako. Razlaga je bila, da si ti tisti, ki otroku predstaviš cerkev in kako naj to storiš, če nimaš osnovnih pogojev oz. znanja. Pa priporočljivo je, da si cerkveno poročen, če si boter. Za pričo na poroki pa ni nujno, da sploh imaš zakramente, ker si samo priča.
|
|
RE: Krstni boter + zakramenti 28.3.2009 16:18:33
|
|
|
|
Lenck
|
Tudi za priče je odvisno od duhovnikov. Po "pravilh" naj bi tako botri kot priče imeli zakramente, tudi birmo, in da živi v skladu s cerkevnim naukom (torej recimo ne "na koruzi"), če pa naletite na duhovnika, ki zamiži na eno ali obe očesi, toliko bolje za vas (in vsaka čast njemu). Žal pa poznam tudi primer, ko nek duhovnik ni hotel krstiti otroka, ker starša nista bila poročena... Verjetno se je najbolje obrniti na duhovnika osebno in se pogovoriti z njim. Če je pač dovolj tuzemski in življenjski...
< Sporočilo je popravil Lenck -- 28.3.2009 16:19:21 >
|
|
RE: Krstni boter + zakramenti 30.3.2009 14:47:40
|
|
|
|
Čebel@
|
moja kolegica je hotla biti prejšnji mesec botra svoji nečakinji in ni dobila potrdila ker je župnjik njen sosed in ga ne pozdravlja ko ga sreča in ne hodi redno k maši-ima pa vse zakramente
|
|
|
|
RE: Krstni boter + zakramenti 30.3.2009 15:16:13
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: majchy23 moja kolegica je hotla biti prejšnji mesec botra svoji nečakinji in ni dobila potrdila ker je župnjik njen sosed in ga ne pozdravlja ko ga sreča in ne hodi redno k maši-ima pa vse zakramente ojoj no kaj vse imajo za izgovore tile župniki.
|
|
|
| Stran: [1] |
termometerAdminKateri termometer uporabljate?digitalni za pod pazduho (
33%)
ušesni (
17%)
čelni / brezkontaktni (
50%)
Število vseh glasov: 12Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!