|
RE: darovana jajceca, moz ni Slovenec - bo mo... 3.4.2009 9:15:10
|
|
|
|
koala
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Po petih letih sva koncno obupala in raziskujeva moznost darovanih jajcec. Ravno danes grem na pregled, kjer bojo videli, ce je moja maternica v redu. Skrbi me pa, ce bo postopek uspesen, kako bojo otroka gledali drugi? V 21 stoletju je practicno nemogoce obdrzati nekaj takega kot skrivnost. Kaj vem, otrok dobi eno cudno bolezen, naredijo genetsko testiranje, pa mu recejo, tvoja mama pa ni tvoja mama... Ali pac kakrsnakoli druga situacija ki bi motivirala genetsko testiranje. Zato se mi zdi da je najbolje, ce otrok to zve od starsev. Ampak, ce otroku reces "pa glej da tega nikomur ne poves", mu/ji s tem namigujes, da je z nijm/njo nekaj narobe. Torej, prej ali slej bojo vsi vedeli... Ali ima kdo od vas izkuslje s tem, kako ljudje tretirajo takega otroka? Drugo, kaj me skrbi je pa, ker moj moz ni Slovenec in darovalka ne bo Slovenka in otrok bo rojen v tujini ---- ali bo otrok potem Slovenec? Uradno, ja, saj v slovenski zakonodaji nikjer ne pise, da morajo biti otrokovi geni pravi... Mislim, kaj si bojo ljudje mislili. No, kaj si vi mislite? In, ali se bo otrok cutil Slovenca? Ali mi bo nekega dne rekel, "ti nisi moja prava mama"? Daj da te nekja vprašam. A ti kako drugače gledaš na posvojene otroke. So kaj manj otroci? Si kaj manj zaslužijo da jih imajo starši radi? Mislim seveda na posvjitelje. Meni se zdi da ne. Zame je otrok otrok, ne glede nato kdo je njegov "pravi" starš. Geni še ne naredijo starša, otorkov starš je tisti, ki ga ima rad, ga vzgaja, neguje, mu stoji ob strani. Otrok pa bo čutil tako kot ga bosta vzgajala.
|