|
mislim, da je primerno, sploh na ta dan.. 25.3.2009 14:41:50
|
|
|
|
Anonimen
|
ko smo takorekoč še bolj čustvene kot ponavadi. Preden sem postala mama, sem pripravljala in jedla tople obroke. Imela sem nepopackane obleke, mirne pogovore na telefonu. Preden sem postala mama sem spala po mili volji, nikoli me ni skrbelo, kako pozno grem spat. Vsako jutro sem si počesala lase in umila zobe. Preden sem postala mama sem vsak dan pospravila hišo. Nikoli se nisem spotikala čez igrače ali pozabila besede v uspavankah. Preden sem postala mama nisem bila nikoli pobruhana, pokakana, polulana, poslinjena, pogrizena ali poščipana z majhnimi prstki. Preden sem postala mama sem imela popolno oblast nad svojimi mislimi, svojim telesom in svojimi možgani. Preden sem postala mama, nikoli nisem pogledala v solzne oči in začela jokati. Nikoli nisem žarela od sreče zaradi preprostega nasmeha. Nikoli nisem bila pokonci pozno ponoči, da bi opazovala, kako dete spi. Preden sem postala mama nisem nikoli držala v naročju spečega dojenčka samo zato, ker ga nisem hotela položiti v posteljico. Nikoli nisem čutila, kako se mi srce trga na tisoč koščkov, ker nisem mogla preprečiti bolečine. Preden sem postala mama nisem vedela, da nekaj tako majhnega lahko tako zelo vpliva na moje življenje. Nisem vedela, da lahko nekoga tako zelo ljubim. Nisem vedela, da bom tako zelo rada mama. Preden sem postala mama, nisem poznala občutka, ko je srce izven telesa. Nisem vedela, kako čudovit je občutek, da lahko nahraniš lačnega dojenčka. Nisem poznala vezi med materjo in otrokom. Nisem vedela, da me nekdo tako majhen lahko napravi tako pomembno. Preden sem postala mama nisem nikoli vstajala sredi noči vsakih deset minut, da bi se prepričala ali je vse vredu. Nikoli nisem poznala topline, radosti, ljubezni, srčne bolečine, čudeža ali zadovoljstva, da sem mama. Niti nisem vedela, da zmorem toliko čutiti...PREDEN SEM POSTALA MAMA...
|
|
|