Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Izvid Pap C3 in zanositev 24.3.2009 13:01:06
|
|
|
|
otta
|
Živjo! Decembra 2008 sem bila na odvzemu brisa, katerega rezultat je bil C3. Marca 2009 so me poklicali na ponovni odvzem brisa, ki je bil spet C3. V letošnjem letu sem nekako namerava zanositi (če seveda rata :)), zdaj pa ne vem, kaj naj storim. Ginekolog mi je rekel, da če bo rezultat ponovo C3, naj počakam do septembra, ko mi bodo ponovno vzeli bris. Na forumih sem brala, da so nekatere zanosile kljub takšnim ali se slabšim rezultatom. Skrbi me, da bo septembra izvid ponovno slab ali še slabši in bom morala skozi različne posege, pa se bo načrtovana zanositev zavlekla globoko v leto 2010. Ali ima katera podobno izkušnjo oz. kaj bi naredile na mojem mestu? Bi počakale ali kljub temu poskušale zanositi? p.s. Stara sem 29 let.
|
|
|
|
RE: Izvid Pap C3 in zanositev 24.3.2009 13:35:33
|
|
|
|
Onasiss
|
Jaz sem imela celo nosečnost slab izvid, 6. tednov po porodu na pregledu mi je g. vzela bris, ki je bil seveda slab. Mesec dni kasneje sem prišla zopet na pregled in mi naredili biopsijo (saj mislim, da se tako reče). To je odščip tkiva materničnega vratu in po devetih mesecih je sledila še operacija oz. laserska odstranitev spremenjenih celic materničnega vratu. Danes sem po drugi nosečnosti in je zaenkrat vse b.p. Jaz bi se prej posvetovala s svojo ginekologinjo!!!!
|
|
RE: Izvid Pap C3 in zanositev 24.3.2009 19:42:48
|
|
|
|
sestrca
|
Otta, pozdravljena! Jaz ti bom svoj primer opisala, da me boš razumela, imela sem pa isti problem. Stara sem 25 let in lansko leto se imela dva zaporedna brisa delno spremenjene celice, oz. PAP", nato se mi je trtji zaporedni bris spremenil v PAP5, torej- rakave spremembe. Ker sem Medicinska sestra v celjski bolnici sem se o vsej zadevi lahko še bolj informirala in seveda so mi vsi takoj svetovali, da naredim odščip z zanko (LETZZ). In sem to tudi storila. Čez pol leta sem odšla nazaj k ginekologu in je bil bris BP. Ginekolog mi je rekel, da naj ne zanosim dokler izvid ne bo bp, ker lahko pride do spontanega splava. jaz sem ti sedaj razložila na dolgo, ampak vedi, da je pomembno, da je tvoj bris bp, ker te lahko obrani marsikatere težave, zlasti pa tvojega trpljenja ob morebitnih težavah. Počakaj še do septembra in potem boš videla kako naprej. Veliko je zdravih in srečnih po 30.letu. Do takrat pa uživaj in bodi karseda srečna! LP.
|
|
|
|
RE: Izvid Pap C3 in zanositev 25.3.2009 8:47:21
|
|
|
|
čebelca2
|
jst imam tud težavo glede brisa, pa nekak ne dobim odgovora... v novembru sem imela "neustrezen bris", tako naj bi citolog reku sestri, da je vnetje. v maju imam še enkrat bris - a neustrezen pomeni da so spremembe na mat. vratu, ali se to nanaša na vnetje nožnice in ne morejo dobit ustreznega brisa? tudi jst bi rada zanosila, pa si ne upam zdj zaradi tega brisa... sem imela pa cca 2 meseca pred brisom abrazijo in potem sem še vnetje dobila...to ne bi smelo imet vpliva na neustrezen bris, a ne?
|
|
|
|
RE: Izvid Pap C3 in zanositev 25.3.2009 9:15:46
|
|
|
|
*zabica*
|
kot je meni znano, spremembe na maternicnem vratu nimajo vpliva na nosecnost oz. na rodnost...no vsaj tko je blo meni receno.... Moja kolegica je imela celo nosecnost C3, po porodu pa je bil bris BP....Te spremembe na maternicnem vratu se lahko popravijo tudi same od sebe, odvisno od imunskega sistema oz. od tega kaj povzroca spremembe na maternicnem vratu.... Jest sem imela pred casom najprej odscip, potem pa se LETZZ, zdej pa cakam na kontrolni pregled in seveda upam da je vse OK....
|
|
|
|
RE: Izvid Pap C3 in zanositev 25.3.2009 9:21:06
|
|
|
|
Onasiss
|
Misli, da ima en majhen vpliv na nosečnost, saj je mat. vrat mišica. In če se prehitro skrajša oz. pod težo v nosečnosti popusti zna biti zelo nevarno. Pred leti je ena znanka imela tudi konizacijo, je potem kasneje zanosila. Glede na stanje ji je ginekologinja svetovala naj počiva, pa ni. Je v sedmem mesecu popustil in .... rezultat prizadeta deklica. Nočm strašit-to je bilo res pred leti cca. 12 let, ko so konizacijo delali drugače kot danes. Jaz sem se vseeno čuvala, predvsem proti koncu.
|
|
RE: Izvid Pap C3 in zanositev 25.3.2009 9:42:44
|
|
|
|
*zabica*
|
ne govorim o konizaciji, pac pa o spremembah na maternicnem vratu...le te ne vplivajo na otroka
|
|
|
|
RE: Izvid Pap C3 in zanositev 25.3.2009 10:19:45
|
|
|
|
sestrca
|
Kot je meni znano, je za nosečnost (ne mislim na zanositev, ampak za nadaljno nosečnost) pomemna višina PAP brisa, seveda pa na bris vplivajo stres, hormonske spremembe,... Če je katera slučajno v zadnjem času končala z jemanjem kontracepcijskih tabletk, ali pa če imate dan pred pregledom spolne odnose- to dvoje lahko vpliva na slabši izvid, pri prenehanju jemanja KT pride do hormonskih sprememb in lahko to poslabša izvid, medtem, ko spolni odnos spreminja PH, oz., lahko prinese dodatne bakterije v spolovilo, kar se pozna na brisu. Lahko, da je izvid bil slab tudi zaradi prebolelega vnetja, za katerega še veste ne, da je bilo prisotno. Čebelca 2- vnetje lahko vpliva na bris.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Ovulacija in plodni dnevi Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Kako čim prej zanositi?Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Zadnje s foruma
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.