roberta
|
na kratko: - racmanke so bolj vpojne - štorklje so malenkost manjše in dlje zdržijo (sem pleničke od prevega otroka uporabljala pri tudi 2 otroku do nekje 10 meseca, potem so bile za stran. racmanke sem lahko samo še stran vrgla po 1 otroku) - racmanov je več vrst, zelo fine so one iz bambusa (se mi zdi da so iz tega - so zelo mehke, vpojne in prijetne) uporabljam torej kombinacijo obeh. za ponoči in prvo jutranjo plenico, ki sta bolj izpostavljeni lulanju, uporabljam racmane, sicer pa štorkljo. prekrivne pa povsem neodvisno od dneva/noči, zopet pa uporabljam oboje. imam jih 18, kar povsem zadostuje. tiste papirnate predloge, ki jih daš zaradi kakcev, pa ti priporočam tako. ko je otrok še zelo majhen in kakec bolj tekoče, je fajn imet od tosame papirnate predloge, ker so večje in širše in tako bolje preprečiš, da bi blato prišlo do same pleničke (torej jo je treba manjkrat čistit, če pride do večjega kakanja), ko pa otrok začne jesti trdo hrano, lahko uporabljaš tiste na rolici (npr. od papulino), ker kakec res redko pride do pleničke, tako, da se jih celo da prat (če so seveda samo polulane, sicer jih vržeš v wc) in spet ponovno uporabit. tok na kratko. morda še to, za te pleničke moraš bit malo "skuliran" in ne preveč mahnjen na to, da bo vse nenehno zloščeno in pod sijajem in neskončno diseče. pleničke moraš vendar nekje spravit do pranja (npr. vedro), prekrivne so včasih malo vlažne, a to ne pomeni, da jih moraš takoj dat prat, le posušiš jih in zopet uporabiš, ni pa seveda zato vedno najbolj svežega vonja, a smrdeče tudi ne kot bi kdo pomislil. skratka, če si za to, ti priporačam, če pa meniš, da ti bodo v nadlogo, jih raje ne imej.
|