|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pralne plenice
24.3.2009 11:20:52   
t.e.j.a
zivjo,

vem, da se je ta tema že dosti predebatirala, ampak vseeno:

zanima me, kako se obnesejo plenice racman oz. štorklja,
kakšna je razlika med rumenim in zelenim racmanom,
katere so bolj primerne za čez noč in koliko komadov enih ali drugih uporabljate

tudi na internetu sem že precej prebrala, ma mislim, da osebne izkušnje
več pomenijo. praksa je pač praksa!user posted image
kar pa sem prebrala na forumih, je že vse starejšega datuma (lahko sem tudi kaj spregledala)

hvala za vse odgovoreuser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pralne plenice
24.3.2009 12:00:01   
roberta
na kratko:

- racmanke so bolj vpojne
- štorklje so malenkost manjše in dlje zdržijo (sem pleničke od prevega otroka uporabljala pri tudi 2 otroku do nekje 10 meseca, potem so bile za stran. racmanke sem lahko samo še stran vrgla po 1 otroku)
- racmanov je več vrst, zelo fine so one iz bambusa (se mi zdi da so iz tega - so zelo mehke, vpojne in prijetne)

uporabljam torej kombinacijo obeh. za ponoči in prvo jutranjo plenico, ki sta bolj izpostavljeni lulanju, uporabljam racmane, sicer pa štorkljo. prekrivne pa povsem neodvisno od dneva/noči, zopet pa uporabljam oboje. imam jih 18, kar povsem zadostuje. tiste papirnate predloge, ki jih daš zaradi kakcev, pa ti priporočam tako. ko je otrok še zelo majhen in kakec bolj tekoče, je fajn imet od tosame papirnate predloge, ker so večje in širše in tako bolje preprečiš, da bi blato prišlo do same pleničke (torej jo je treba manjkrat čistit, če pride do večjega kakanja), ko pa otrok začne jesti trdo hrano, lahko uporabljaš tiste na rolici (npr. od papulino), ker kakec res redko pride do pleničke, tako, da se jih celo da prat (če so seveda samo polulane, sicer jih vržeš v wc) in spet ponovno uporabit.

tok na kratko. morda še to, za te pleničke moraš bit malo "skuliran" in ne preveč mahnjen na to, da bo vse nenehno zloščeno in pod sijajem in neskončno diseče. pleničke moraš vendar nekje spravit do pranja (npr. vedro), prekrivne so včasih malo vlažne, a to ne pomeni, da jih moraš takoj dat prat, le posušiš jih in zopet uporabiš, ni pa seveda zato vedno najbolj svežega vonja, a smrdeče tudi ne kot bi kdo pomislil.

skratka, če si za to, ti priporačam, če pa meniš, da ti bodo v nadlogo, jih raje ne imej.

(odgovor članu t.e.j.a)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.3.2009 15:25:52   
AnciM
zanima me, kako se obnesejo plenice racman oz. štorklja,

Uporabljam samo racman in sem zelo zadovoljna z njimi. Mi še niso premočile. Samo malo moraš popazit kako zapreš prekrivno.

kakšna je razlika med rumenim in zelenim racmanom,katere so bolj primerne za čez noč in koliko komadov enih ali drugih uporabljate

Rumen racman je v razkoraku ožji. Zeleni pa je bolj v obliki pravokotnika. Ponoči uporabljam zelenega, ker je bolj vpojen od rumenega. Imam 14 rumenih in 6 zelenih. Tako sem jih na začetku prala vsak drug dan, sedaj pa vsak tretji dan. Vendar pa mi kopalnica nič ne smrdi. Vse lepo mečem v polivinilasto vrečko in dobro zaprem. Kar se pa prekrivnih tiče, sem jih pa na začetku vsako jutro sprala z vodo in posušila na radiatorju. Sedaj pa tudi tega ni potrebno, ker je zjutraj redko mokra.

27.8. 2008 se nama je pridružil čmrlj Uroš.
17. 2. 2010 pa še Blaž.

(odgovor članu t.e.j.a)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.4.2009 17:10:26   
midvasva
Mi smo uporabljal Racmanke na začetku, pa smo mel mal težav čez noč. Sedaj čez noč uporabljamo plenice Wonderoos. Dobiš jih tukaj

(odgovor članu AnciM)
Neposredna povezava do sporočila: 4
19.4.2009 18:59:44   
tanja1980

IZVIRNO SPOROČILO: midvasva

Mi smo uporabljal Racmanke na začetku, pa smo mel mal težav čez noč. Sedaj čez noč uporabljamo plenice Wonderoos. Dobiš jih tukaj

preden si kupila te pleničke, si jih kje videla...
ker kolikor mi je jasno jih lahko kupim samo po naročilu, nimajo maloprodaje.

Kaj pri teh plenicah se posebej kupi barvasti del in potem notranji vložki?
Koliko pa jih rabiš približno?
Hvala

(odgovor članu midvasva)
Neposredna povezava do sporočila: 5
20.4.2009 15:12:48   
midvasva
V živo jih nismo videli, smo pač naročili in kar bo pa bo. Smo mel srečo, ker se res obnesejo.

Na zečetku smo naročili 3 (v paketu) in jih stestirali, pol smo jih pa še 10 dokupili.

Lahko jih kupuješ ločeno (posebej zunanji del, posebej dvojni vložek) lahko pa skupaj. Mi smo vedno kupovali skupaj, ker je ceneje.

(odgovor članu tanja1980)
Neposredna povezava do sporočila: 6
12.5.2011 8:06:26   
spelchy
Vse punce v pričakovanju, ki želite svojim pikicam le najbolje, hkrati pa ohraniti našo Zemljico lepo in zdravo ... nekaj za vas ... nove, cenovno dostopnejše pralne pleničke
več na http://suheritke.blogspot.com/

Simon 11.07.2010

(odgovor članu midvasva)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Kašelj pri otroku: Kdaj k zdravniku?
Kašelj pri otroku včasih izzveni v nekaj dneh, včasih pa je dolgotrajen in nakazuje na poslabšanje bolezni. Starši se ve...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?