|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   denarna pomoč?
23.3.2009 13:11:58   
Anonimen
hallo....mene pa nek zanima....sm na bolniskem,pravzaprav sploh nism nikje delala k sm solo sele koncala pa sm v 6 mescu...pa me zanima kako si pridobiti kako denarno pomoc...a mam kake pravice na kaj takega...pa ce mi lahko kera kako pomaga in mi stvar malo bolj razlozi...NAJLEPSA HVALA VSEM ZA POMOC...PAPA

< Sporočilo je popravil Teni RR -- 27.3.2009 10:50:48 >
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: RABIM POMOC
23.3.2009 13:14:36   
Anonimen
PORODNIŠKA TI PRIPADA SAM NE VEM KOJK, PEJT NA SOCIALO VPRAŠATuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
23.3.2009 13:17:47   
Anja24
Po rojstvu otroka eno leto prejemaš starševsko nadomestilo, ki znaša 188,90€ in pa otroški dodatek (višino le tega si lahko izračunaš na internetu).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
23.3.2009 19:48:09   
cupacups
180 porodniske pa 100 otroskih dokladov. tako je moja sestra prejema ki ni bila nikjer zaposlena.
ti pripada seveda
ce pa mislis sedaj v nosecnosti...se moras pa it na CSD pozanimat.

(odgovor članu Anja24)
Neposredna povezava do sporočila: 4
23.3.2009 19:49:20   
Najaa
V nosečnosti ti ne pripada nič. Ko boš rodila pa tako kot ti je cupacups napisala.

(odgovor članu cupacups)
Neposredna povezava do sporočila: 5
23.3.2009 20:26:19   
kajajaka
Tudi v nosečnosti ti pripada soc. pomoč, ne vem pa koliko- se boš morala na CSD pozanimat.
Srečno! Pa seveda zdr. zavarovanje uredi kot brezposelna- da imaš še dodatno zav. brezplačno.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
23.3.2009 20:31:01   
cupacups
ne bo slo user posted image
dodatno zavarovanje je treba placevat
osnovno je lahko obcinsko- ce je prijavljena na zavodu za zaposlovanje...drugace pa tud to ne.

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
23.3.2009 20:32:05   
cupacups
in ce se prijavis na ZZZS potem  se tud prijavis na Socialno...mogoce mogoce bos uspela kaj dobit..ampak probej

(odgovor članu cupacups)
Neposredna povezava do sporočila: 8
23.3.2009 20:35:09   
Najaa
Aja točno, če si najmanj 3 mesece brez prihodkov, lahko dobiš socialno. Dodatno pa ni zastonj.

(odgovor članu cupacups)
Neposredna povezava do sporočila: 9
23.3.2009 20:43:32   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: cupacups
ne bo slo user posted image
dodatno zavarovanje je treba placevat
osnovno je lahko obcinsko- ce je prijavljena na zavodu za zaposlovanje...drugace pa tud to ne.

Os 1. januarja 2009 dalje prejemnikom socialne pomoči tudi dodatno zdravstveno zavarovanje plača država:

"S 1. januarjem 2009 prinaša novela Zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju (ZZVZZ-K), pomembne spremembe za socialno ogrožene osebe po Zakonu o socialnem varstvu.

Zavarovanci oziroma po njih zavarovani družinski člani, ki izpolnjujejo pogoje za pridobitev denarne socialne pomoči in nimajo v celoti zagotovljenih pravic iz obveznega zdravstvenega zavarovanja iz drugega naslova bodo od 01.01.2009 dalje oproščeni plačila doplačil, t.j. razlike do polne vrednosti zdravstvenih storitev, saj jim bo plačilo razlike do polne vrednosti zdravstvenih storitev zagotovljeno iz proračunskih sredstev Republike Slovenije.

Vsem zavarovancem Vzajemne d.v.z., ki so upravičeni do plačila razlike do polne vrednosti zdravstvenih storitev iz proračunskih sredstev Republike Slovenije, bodo pogodbe za dopolnilno zdravstveno zavarovanje mirovale za obdobje veljavnosti odločbe Centra za socialno delo (CSD). Mirovanje pogodbe bo vzpostavljeno tistim zavarovancem, ki nam bodo posredovali pisno zahtevo za vzpostavitev mirovanja skupaj z odločbo CSD iz katere bo razvidno, da so upravičeni do denarne socialne pomoči oziroma do oprostitve plačil razlike do polne vrednosti zdravstvenih storitev. "

(odgovor članu cupacups)
Neposredna povezava do sporočila: 10
23.3.2009 20:48:59   
cupacups
a tko user posted image

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 11
24.3.2009 11:18:03   
girly
od 1.1.2009 ti občina plača obvezno zavarovanje samo, če imaš dohodkov manj kot 247€ mesečno oz.manj kot 147€/ družinskega člana, nimaš premoženja ali prihrankov vrednih več kot 13 000 € (sem se šteje tudi lastništvo stanovanja v katerem živiš, avto, delnice, dividende, itd). če živiš s partnerjem, potem se seveda v dohodek šteje tudi njegov dohodek (prav tako to velja za določitev višine otroškega dodatka in socialno pomoč).

Kris je najin sonček :)

(odgovor članu cupacups)
Neposredna povezava do sporočila: 12
24.3.2009 13:52:32   
Anonimen
resnicno najlepsa hvala za odgovore in ker ste si vzele cas
hvala se enkrat
to mi je prvic tko da res ne  vem kako poteka...pa sm si rekla da vprasam...
hvala

(odgovor članu girly)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
24.3.2009 16:53:51   
metka_zone
Pa še moja izkušnja:

-Šla sem na zavod, se vpisala kot brezposelna oseba
-zavarovala na občini kot občan
-šla na socialno in dobivala denarno pomoč ( v tem primeru ti svetujem, da prijaviš svoje gospodinjstvo na občini, četudi še s kom živiš), ampak nisem povedala za partnerja, ker sem ''živela zase'' in sem bila prijavljena doma

Ko sem rodila, pa sem dobivala starševske prejemke, kot so ti že napisale zgoraj...

Veliko sreče!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?