|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ŠKRLATINKA-POMOČ!
6.5.2005 10:08:09   
tanaja*
Včeraj sva z sinom prišla od zdravnika z diagnozo škrlatinka. Prosim za nasvet: pikice ga zelo srbijo, celo tako da joka:((:((:((. S čim ga lahko namažem:zmeden:? Dobil je sirup Sumamed, dajem naj mu ga 3 dni 1 žličko na 24 ur. V članku pa sem prebrala, da naj bi antičiotik otroci jemali 10 dni:zmeden:. Kakšna ideja, zakaj tako:zmeden:?
Sin je star 4,5 let.
Hvala že v naprej, tanaja*
Neposredna povezava do sporočila: 1
   ŠKRLATINKA-POMOČ!
6.5.2005 10:35:27   
Anonimen
Ja bogi:((
Poskrbi da otrok redno dobi dozo predpisanega antibiotika tudi še pol ko se ti bo zdel zdra.En do dva dni po jemanju antibiotika otrok že več ni kužen vendar še ni zdrav.Otrok naj bo doma vsaj en teden.
Simptomi:vročina okoli 39
bolečine v grlu vnetje žrela
Najprej bele obloge potem malinast jezik
žametu podobni izpuščaji,ki se od dimelj in pazduhe razširijo na celo telo.razen okoli ust.
Vse sem pregledala,pa na žalost ne najdem nobenega sredstva,za omilit srbenje pri škrlatinki,zato ker ni tako pogosto.Pokliči lekarno pa povprašaj ali pa pediatra,naj ti svetuje.Rade volje žal mi je ker ti nisem pomagala.

Naj kmalu mine,da bo kmalu zdrav pa lep pozdrav:rozica:

(odgovor članu tanaja*)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   ŠKRLATINKA-POMOČ!
6.5.2005 10:45:38   
Anonimen
Sem klicala kar jaz našo pediatrinjo.Lahko mu daš eno žličko Claritin sirupa ali pa pol tabletke Claritina.

(odgovor članu tanaja*)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   ŠKRLATINKA-POMOČ!
6.5.2005 10:47:38   
tanaja*
Joj, neva jaz sem čist obupana:((:((. Ne vem kako naj mu pamagam.Pediater pravi, da ni nobene krema :zmeden:. Vročine nima, malo kašlja, pa mu dajem panatus. Jezik ima pa res bel, ni pa malinast.
Skrbi me predvsem zaradi antibiaotika, ki naj bi ga jemal 10 dni, predpisano pa ima samo 3 dni:zmeden:.

Žalostna tanaja*

(odgovor članu tanaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   ŠKRLATINKA-POMOČ!
6.5.2005 10:54:30   
Anonimen
Sumamed se daje 3 dni, 10 dni pa še ostane v telesu. To je O.K.
Škrlatinka pa ni težka bolezen, to je le angina s pikami. Samo otrok pa ne sem biti pretirano fizočno aktiven, ne sme naprimer teči ali se voziti s kolesom, ker lahko pusti posledice na ledvicah ali srcu. Saj najbrž vam bodo po bolezni dali pregledati vodo.
Samo res je pa čudno, da nima malinastega jezika. No ja, zdravniki že vedo. Če ima vneto grlo, potem je najbrž res to.

(odgovor članu tanaja*)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   ŠKRLATINKA-POMOČ!
6.5.2005 10:56:44   
amadeusa
SUMAMED SE JEMLJE SAMO TRI DNI, KER JE ZELO UČINKOVITI ANTIBIOTIK,KI HITRO PRIME JE PA DOKAJ MOČAN V PRIMERJAVI S KAKIM HIKONCILOM,AMKOKSIKLAVOM IN PODOBNIMI SIRUPI, KI JIH PONAVADI PEDIATER NAPIŠE NAŠIM MALČKOM.

(odgovor članu tanaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   ŠKRLATINKA-POMOČ!
6.5.2005 11:29:08   
tanaja*
Žiga je alergičen na klavosinsko (al neki tacga) kislino, ki jo vsebuje amoksiklav in ospen, zat jo dobil sumamed.
Hvala, ste me mal pomirile glede antibiotika.

lp,tanaja*

(odgovor članu tanaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   ŠKRLATINKA-POMOČ!
6.5.2005 12:10:33   
Willson
Škarlatika je bolezen, ki jo je potrebno vzeti še kako resno. Nezdravljena lahko pusti hude posledice predvsem na srčku. Zato vedno obiščemo zdravnika, ki predpiše antibiotik, tako kot v tvojem primeru. Znaki pa so lahko sledeči: povišana tel. temperatura,bolečine v grlu, vnetje žrela, najprej bele obloge potem pa malinast jezik, izpuščaji po telesu predvsem v predelu dimelj in pazduhe. Otrok po dveh dneh jemanja antibiotika ni več kužen, vendar še ni zdrav. Doma naj bo vsaj en teden, mirovanje v postelji pa ni nujno. lP

(odgovor članu tanaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   ŠKRLATINKA-POMOČ!
6.5.2005 12:14:15   
Willson
Jooj Neva sem sedaj videla,da sem napisala enako kot ti:ups: LP

(odgovor članu tanaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   ŠKRLATINKA-POMOČ!
6.5.2005 12:18:22   
Anonimen
Willson nič hudega
:)-raje prevečkrat,kot premalo,ker je resna bolezen.

(odgovor članu tanaja*)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   ŠKRLATINKA-POMOČ!
6.5.2005 14:01:58   
tanaja*
Punce, jaz sem se odločila, da ga še enkrat peljem k zdravniku in naj ga orenk pregleda, drugač bom zaropotala....

Papa, tanaja*

(odgovor članu tanaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   ŠKRLATINKA-POMOČ!
6.5.2005 16:45:02   
tanaja*
Evo, sva že prišla domov. Pediater je potrdil še enkrat da gre za škrlatinko. Dal mu je Claritin sirup proti srbenju (hvala neva6:bravo::bravo:). Omenial sem mu, da tud veliko lula in je dal pregledati še urin. Na izvidu je pisalo, da je precej bakterij in veliko sluzi, ter 22 eritrocitov in 24 levkocitov. Pediater pravi, da to ni nič posebnega:zmeden::zmeden: in, da naj pride v ponedeljek na kontrolo:zmeden::zmeden:.

tanaja*

(odgovor članu tanaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   ŠKRLATINKA-POMOČ!
6.5.2005 19:04:57   
Pia73
Moj je imel točno dva tedna nazaj zelo visoko vročino, peljala sem ga k zdravniku in diagnoza: po vsej verjetnosti škrlatinka; imel je malinast jezik, otečene bezgavke, potem ga je bolel trebuh in zvečer je celo enkrat bruhal. Bil je zelo bogi. Ampak naslednji dan pa mu ni bilo popolnoma nič. Meni se je zdelo, da ima malo posipa, možu pa, da ne,... Tako, da ne vem, če je sploh imel škrlatinko, ker je baje lahko tudi škrlatinka z skoraj neopaznim posipom. Dobil pa je Ospen, ki ga je jemal 10 dni. Ni kašljala, smrkal in je bil doma 12 dni. V torek je šel v vrtec in v sredo spet zakuhal. Spet angina, ker je bris grla pokazal, da je stretokop (nisem prav napisala, ker ne znam) A pozitiven. In je dobil antibiotik Zitrocin, ki se jemlje tako kot Sumamed samo tri dni. Danes sva imela kontrolo in mu je zdravnica vzela 2 brisa, da bodo videli, če je sedaj pozdravljen,.... Drugi bris je zato, da bodo opazovali, če se bakterije razvijajo in če se bodo potem bodo gor nakapljali različne antibiotike, da bodo videli kateri pomagajo,... V ponedeljek zvemo za rezultat,.... Tako je to, verjetno, seveda pa ni sigurno, ni bil pravilno zdravljen. Mu pa že včeraj in danes vidno nič ne manjka. To je potrdila tudi zdravica, videti je vse b.p. in lahko gre ven.

(odgovor članu tanaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   ŠKRLATINKA-POMOČ!
6.5.2005 22:15:43   
Anonimen
Saj bruhanje pa tudi k škrlatinki paše. Se spomnim moje nečakinje, ki jo je imela. Prav po tem bruhanju dva dni pred malinastim jezikom in posipom po zunanjem delu lic sem vedela, da gre za škrlatinko. Tudi zdravnica je to potrdila, bruhanje namreč.

(odgovor članu tanaja*)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   ŠKRLATINKA-POMOČ!
7.5.2005 8:51:51   
Anonimen
Jutro:
Pa veste ve to,da vsaka oseba,ki pride v stik z bolnim otrokom,ki preboleva škrlatinko,bi morala jemat antibiotik.
Otrok lahko za škralitnko zboli večkkrat,če sedo začetka terapije z antibiotikom ni tvorilo dovolj protiteles,ki ščitijo pred ponovno okužbo.
Vsem osebam,s katerimi je imel vaš otrok stik,naj zdravnik naredi bris žrela.da izsledi možni vir okužbe.Če v brisu izsledijo streptokoke mora ta oseba dobiti antibiotik-penicilin.

(odgovor članu tanaja*)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   ŠKRLATINKA-POMOČ!
7.5.2005 18:53:43   
Pia73
Ja, neva6 mene je prejšnji teden bolelo grlo, pa nisem imela pozitivnega brisa. Tako, da mi ni bilo potrebno jemati antibiotika. Tudi sama sem hodila v vrtec in verjetno ta tip škrlatinke, če je sploh šlo zanjo že prebolela. Ker obstaja 5 vrst škrlatinke in tisto, ki jo preboliš ne moreš več dobiti, lahko dobiš samo tisti tip, ki ga še nisi prebolel. Pa vsi tipi tudi niso enako pogosti.

(odgovor članu tanaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   ŠKRLATINKA-POMOČ!
8.5.2005 9:28:55   
tanaja*
Ojla!

Naj povem, da se je stanje pri Žigcu umirilo, Claritin mu je res pomagal :bravo::bravo::bravo:. Hvala bogu! Je pa normalno aktiven, včeraj se je celo SAM naučil voziti kolo brez koleščkov:bravo::bravo::bravo::bravo::bravo:!
Kar ne morem verjeti. Mož mu je vzel dol koleščke, pridem čez 1 uro ven, pa mi pravi Žiga, da mi mora nekaj pokazati. Še zdaj sem čist paf8)....

Lp, tanaja*

(odgovor članu tanaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   ŠKRLATINKA-POMOČ!
8.5.2005 11:46:14   
Anonimen
Ciao tanaja!!
Lepo je slišat,da je najhujše za njim:bravo::bravo:
No vidiš pa še ena pozitivna-vozi kolo:)-:bravo::bravo::bravo:
Sedaj si bolj mirna kajne?
Ja na žalost bo še takih stresnih trenutkov,tako je pač ko imaš otroke.;)

(odgovor članu tanaja*)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   ŠKRLATINKA-POMOČ!
8.5.2005 12:42:39   
tanaja*
Neva čao!
Ja, res sem zdaj že čist kul :) ! Hvala bogu, da ni imel vročine ali pa bruhal. Je pa ful tečen, če ne more ven, pa tud zdravnik je rekel, da gre lahko. Ampak, da se bo naučil kolo vozit.. tok sem ponosna na mojega pikija9nebesa:bravo:9nebesa.
Sem pa vesela, da se Tia ni nalezla od njega, ker pol bi bla pa verjetno kriza:hudicek:...

lp, tanaja

(odgovor članu tanaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   ŠKRLATINKA-POMOČ!
8.5.2005 13:41:07   
Anonimen
Nam so pa ob škrlatinki zdravniki posebno naročili, da ne otrok ne sme na kolo ali pa teči.

(odgovor članu tanaja*)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   ŠKRLATINKA-POMOČ!
8.5.2005 14:29:50   
tanaja*
Splišni, vem! Ampak sem ga posebej vprašala, pa je rekel, da če nima vročine in se dobro počuti, lahko. Upam, da nisem kaj zaj....:zmeden:

lp, tanaja*

(odgovor članu tanaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   ŠKRLATINKA-POMOČ!
8.5.2005 16:22:14   
Anonimen
Ja, če si posebej za kolo vprašala, pa so ti rekli, da lahko, potem normalno, da nisi. Čeprav se mi ne zdi logično.

(odgovor članu tanaja*)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   ŠKRLATINKA-POMOČ!
8.5.2005 16:51:38   
tanaja*
No, zdaj si me pa res prestrašila:(. Jutri ima kontrolo, pa bom še enkrat vprašala:zmeden:. Hvala vseeno!

lp, tanaja*

(odgovor članu tanaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?