|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ali je res preveč?
22.3.2009 18:38:10   
PetraSkok
Zdaj pa res ne vem več kaj naj naredim.

Imam 7 tednov staro punčko, ki jo hranim z Aptamilom. Njena doza je 150 ml. Na pregledu so mi dejali, da ji naj dajem 120 ml, ali pa naj to dozo 150 ml razdelim na dva dela. Sem poizkusila obe varianti pa zal ne gre.

Puncka glasno joka, krici, dokler v celoti ne poje svojih 150 ml. Ne vem, kaj mi svetujete, ali ji naj dajem njeno dozo, ker ko jo naenkrat poje je mir, Sem razmilsiljala, kako je pa pri tistih zenskah ki dojijo - one sploh ne vedo, koliko mililitrov je spil njihov otrok.

Kaj storiti? Kaksno je vase mnenje? Je to za njeno starost res prevec in ji ne smem dajati?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ali je res preveč?
22.3.2009 18:41:39   
čebelica01
Daj ji toliko kolikor potrebuje pri nas je pojedla enkrat več kot je blo predpisano . In zdaj je stara 6 let in pol nikol nobenih problemov . Pač mogoče je premalo močan za njo pa rabi malo več, da se nasitiuser posted image . Naj te nič ne skrbi user posted image

Life is to short for the wrong decision

(odgovor članu PetraSkok)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
22.3.2009 18:59:25   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu čebelica01)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
22.3.2009 19:06:21   
cgorjanc
Js pravim tud takole,ko je bil moj malček star 1 mesec je pojedel120ml,pri 1.5m že tudi 150ml,zdaj pri 3m pa že 180ml,res pa da ima majn obrokov.
Zjutraj,ko se zbudi 5h-6h,pol nekje 11h,pop.3h-4h,pa zadnji obrok 7h-8h (od 2.5m spimo celo noč)

Neposredna povezava do sporočila: 4
22.3.2009 19:11:46   
zmajaz
Se strinjam s predhodnicami - otroci so različni in jih ne moreš obravnavati po neki šabloni - daj ji kolikor zahteva, saj sama najbolje ve, koliko rabi.

(odgovor članu cgorjanc)
Neposredna povezava do sporočila: 5
22.3.2009 19:15:24   
Anonimen
Jaz bi ji dala najprej malo nesladkanega caja.
Da je v bistvu tako kot dojenje-najprej vodeno mleko za zejo, kasneje gostejse za lakoto.

(odgovor članu PetraSkok)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
22.3.2009 19:53:59   
Ryssa
Naš je vedno pojedel več kot so imeli predpisano. Pa sem mu tudi dala, ker je bilo nemogoče, da mu ne bi. Za vsak ml se je drl če je bilo premalo. Zdaj je star 7 mesecev pa poje max 180 ml mleka, večinoma po 160, GH nam pa slabo gre. Medtem ko je po 160 pojedel že preden je bil star 3 mesece.
Jaz se s tem nikoli nisem obremenjevala, otrok poje toliko kot potrebuje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
22.3.2009 20:25:36   
Najaa
Jaz bi tudi probala še malo s čajem.
Če ne bi hotela, bi ji pa dala mleko.

(odgovor članu Ryssa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
22.3.2009 20:34:46   
čebelica01
No pri nas ni delovalo, čaj mislim.

Life is to short for the wrong decision

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
22.3.2009 20:38:20   
*talcy*
daj toliko kot potrebuje in ne oziraj se kdo ti kaj reče .... imam prijateljico ko ji je pojedu na začetku skoz po 200ml tko da daj ji jest kolikor rabi !!!!!!!!!!!!!!!!

6.10.2008 se nama je pridružil najin angelček Tijan

Neposredna povezava do sporočila: 10
22.3.2009 21:59:55   
lily975
Naš je pri dveh mesecih starosti pojedel celo stekleničko mleka ,ker če si mu dal manj je bil jok in stok .Smo pa bili na Aptamilu AR.Vglavnem se nisem ozirala na mnenja drugih , saj otrok najboljš ve koliko rabi .Saj če se bo preveč najedel bo višek izbruhnil!!

(odgovor članu *talcy*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
22.3.2009 22:00:27   
Tisana
Kadar se dojenček prenajé, bruha. (Če ima slučajno kakšne zdravstvene težave, da recimo nima občutka za sitost, se bo pokazalo kasneje.) Bodi srečna, da tvoj otroček jé in mu ne omejuj količine mleka.  PS: Moram to dodati, pa ni nič osebnega, ampak mame smo res čudne - če ne jejo, smo čisto ven iz sebe, če pa jejo malo več, kot pa reče ena P (ob tem, da so itak vsi ti dohtarji totalno nepoenoteni v svojih silnih nasvetih), pa spet nismo zadovoljne user posted image

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

(odgovor članu *talcy*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
23.3.2009 8:06:26   
Katy78
Ja, se strinjam, mamice nismo nikoli zadovoljne. user posted image   Tudi jaz sem se na začetku sekirala, ker bi kar jedel in jedel. Ko je bil star 2 meseca (korigirano komaj pol meseca), je po 120 ml največkrat zahteval še, zdaj ko je star 4 mesece (korigirano 2,5 meseca) pa redko redko zmaže med 140 in 160 ml, največkrat se mu ustavi pri 130ml. Pa sem se sekirala takrat, pa se sekiram zdaj. user posted image  Ampak, mali očitno že ve, koliko potrebuje.

(odgovor članu Tisana)
Neposredna povezava do sporočila: 13
23.3.2009 13:10:58   
PetraSkok
Vsem se res iz srca zahvaljujem za odgovore, ki so mi pomagali. Moja punčka je sedaj spet popapala ''velikih'' 150 ml in sedaj lepo spi. Se 1x res vsem hvala!

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 14
23.3.2009 18:38:09   
botrca
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz

Se strinjam s predhodnicami - otroci so različni in jih ne moreš obravnavati po neki šabloni - daj ji kolikor zahteva, saj sama najbolje ve, koliko rabi.

se strinjam

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Tabela spanja: koliko spanca potrebuje doj...
Strokovnjaki so pripravili tabelo spanja, ki prikazuje, koliko spanca potrebuje povprečen dojenček. Vendar brez skrbi, t...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?