|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ne čutim premikanja otroka
17.3.2009 20:03:42   
Mateja4
noseča sem že skoraj 20 tednov pa otroka do sedaj še nisem čutila.. nobenega premika... nič...
skrbi me če je vse vredu.... naslednji pregled imam šele 21 aprila do takrat pa je (vsaj zame) še cela većnost...
Kdaj ste ga ve prvič začutile? Imam že razlog za strah?
hvala za vse nasvete.
Mateja
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ne čutim premikanja otroka
17.3.2009 20:08:14   
Hator
jaz sem ga sicet čutila v 16t, moja prijateljica pa šele v 24t, pa je zdaj že mamica, torej brez skrbi

(odgovor članu Mateja4)
Neposredna povezava do sporočila: 2
17.3.2009 20:13:21   
katra55
Mislim, da nimaš razloga za strah. Jaz sem prve gibe začutila šele v 23. tednu.
Ene gibe začutijo prej, druge pa kasneje.

(odgovor članu Hator)
Neposredna povezava do sporočila: 3
17.3.2009 20:17:12   
tia12
Jaz sem ga prvič začutla v 17.tednu s tem, da sem imela postopek AMNIOCENTEZE, ki nekako otroka vznemiri in tudi počivat moraš zato ga začutiš v parih dneh po postopku.

Kolegica, ki je drugorodka ga je začutla v 18. tednu....prvega je začutla tam nekje v 24. tednu....

Sestrična, ki je v 14. tednu in nosi dvojčka, sicer tudi drugorodka ju je začutla prejšnji teden.

Čist odvisno ene prej, ene kasnej.

Tko da se ne obremenjuj....saj se verjetno že kar fajn premika sam ti še nisi tolk pozorna na to oz. neveš kako to občutiš in potem tega ne čutiš...
Ko pa bo tvoj user posted image malo bolj močan in večji boš čutila njegove brcike zlo močno.

Si mogoče pomislila na napravo ANGEL SOUNDS? Meni je bla full všeč, vsak večer sem poslušala srčka, ko še nisem čutila brcik....res pametna stvarca.

LP,

TAJ - 10.4.2009

(odgovor članu Hator)
Neposredna povezava do sporočila: 4
17.3.2009 20:24:29   
Monni
jaz sem tudi nekje v 20 tednu začutila brcike in od takrat dalje so bile zelo intenzivne še posebaj po večerih in ponoči. Sedaj sem pa v 26 tednu in jih čutim zelo redko in še te zelo nežno. Sem pa gledala dokumentarno oddajo na National geografic, da od 26 tedna do mislim da 30 (nisem sigurna za zgornjo mejo) otroci v trebuščku spijo 90% dneva, zato pride do večjega mirovanja in redkih brcik. Ampak vseeno malo paničarim, zakaj pikico tako redko čutim. Upam da ta zaspana doba čim prej mine. 

(odgovor članu tia12)
Neposredna povezava do sporočila: 5
17.3.2009 20:33:11   
zmajaz
Jaz sem v 1. nosečnosti začutila prve gibe šele v 21. tednu, pa še to tako zelo nežne, da skoraj nisem bila sigurna, če je to to ali ne. V 2. nosečnosti sem jih pa začutila v 18. tednu in to že takoj kar dosti močne, tako da se to res od nosečnosti do nosečnosti in od nosečnice do nosečnice zelo razlikuje in mislim, da še ni nobenega razloga za kako paniko.

(odgovor članu tia12)
Neposredna povezava do sporočila: 6
17.3.2009 21:41:52   
Sempervivum
Mateja, jaz sem v 22 tednu, pa jih še vedno ne čutim, tako da BREZ PANIKE. Sem celo študijo iz tega že naredila (in bila tudi malo v skrbeh zaradi tega user posted image ). Komaj sem dočakala pregled, sedaj pa mi je vse jasno. Moj otročiček  - in očitno tudi tvoj - ima veliko plodovnice okoli sebe (velik bazenček v katerem plava), pa ga zato še ne čutiš. Kar je čist super - da imaš precej plodovnice. Na pregledu mali ni bil niti sekundo pri miru, veš, kako sem se razveselila, ko sem to videla user posted image , čutila pa ga še vedno nisem user posted image

Tako da po moje res ne skrbet. Saj ti tudi druge punce pišejo, da je zelo različno. Sploh pri prvorodkah je normalno, da ne vemo natančno, kako se to čuti in da to zaznamo kasneje ... Jaz ga sedaj občasno začutim kot eno nežno žgečkanje ... ki bi lahko bilo tudi v črevesju, zato prej temu nisem posvečala prevelike pozornosti.

Pa prijetno nosečnost še naprej! Predvsem pa zdravega otročička user posted image  ti želim!

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 7
17.3.2009 21:44:02   
benika
Jaz sem svojega prvega fantka začutila v 23. tednu, drugega pa že v 14. tednu. Vidiš, ni nobenega pravila. 

(odgovor članu Sempervivum)
Neposredna povezava do sporočila: 8
18.3.2009 10:13:01   
girly
to je čisto normalno.jaz sem tudi začutila gibe "šele" v 22. tednu.baje, da ženske v naslednjih nosečnostih začutijo gibe prej, ni pa nujno. če nekje do dopolnjenega 24. tedna ne bi čutila gibov, potem je to skrb vzbujajoče, sicer pa ne. takrat imaš pa itak pregled in ti bo G delala morfologijo - UZ (če ne prej), tako da boš videla, da je vse ok.

srečno!

Kris je najin sonček :)

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 9
18.3.2009 10:18:42   
Lunca1
Lahko da gibov tudi ne prepoznaš, saj so od začetka zelo nežni. Pa še odvisno je od tega, kako je obrnjen in kam brca.

(odgovor članu girly)
Neposredna povezava do sporočila: 10
18.3.2009 15:07:39   
furlica
Jaz sem nekaj začutila v 20 t, zdej pa kar konkretno čutim brcike. Sem pa v 24 t.

Sem pa 1ič noseča, malo močnejše postave in vedno aktivna... to pravijo da vse upliva na čutenje.

Brez skrbi in uživaj nosečnost, božaj bušija, boš vidla, tvoj mali user posted image  te bo prišel pozdravit in ti bo zelo lepo.

srečno

furlica

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
18.3.2009 15:12:15   
baby blue
to je čisto odvisno nekatere rahle gibe oziroma kot neke metuljčke začutijo že v 16 tednu nekatere šele v 20 tednu... čisto odvisno od posameznice... tako da ne obremenjuj se in ne skrbi... boš videla prav kmalu boš začutila prve brce malega nogometaša ali nogometašice user posted image user posted image

(odgovor članu furlica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
18.3.2009 19:36:58   
mišk
Jst sem tudi v prvo začutila gibe v 21. tednu, v drugo pa že v 17., tak da ni panike!user posted image  Čeprav vem kak ti je...

(odgovor članu baby blue)
Neposredna povezava do sporočila: 13
19.3.2009 17:11:03   
črticaa
punca ne sekiri se jz našega fanta v  celi nosečnocti nism vsega skupaj nič čutila da me je umes že tok panika zagrabla k nism mela UZ da sm šla kr na 3D UZ, in me je una potolažla da je vse ok

no naš Dominik je bil čist zdrav pa težek 3450
sam medenična je biluser posted image

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 14
26.3.2009 8:59:02   
šrimpf
Prve gibe sem začutila okrog 19., 20. tedna, prej pa samo nežno škrebljanje.

Zdaj sem v 26. tednu, pa sm tudi čisto panična, ker zadnjih nekaj dni čutim gibe zelo redko in nežno, vsaj glede na zadnjih nekaj tednov, ko sem kar trzala, ko je mali pobrcal. No, monnijin odgovor me je malo potolažil, v ponedeljek imam pa itak pregled. Sem že mislila it na urgenco.

(odgovor članu črticaa)
Neposredna povezava do sporočila: 15
26.3.2009 19:02:43   
Monni
Te čisto razumem, jaz sem kljub temu, da sem gledala to oddajo še vedno podzavestno paničarla, zakaj na 1x taki mir. No ampak je moja pikica včeraj prišla v staro formo in brca čez dan in ponoči, sedaj že po celotnem trebuhu user posted image

(odgovor članu šrimpf)
Neposredna povezava do sporočila: 16
28.3.2009 17:44:33   
šrimpf
no, jaz sem vseeno šla v porodnišnico, ker me je preveč skrbelo. z otročkom je vse ok, me je pa majčkeno nadrla, da se pri takih stvareh ne čaka 3 dni, ampak se pride takoj. pa več vode moram spit in več jest.

(odgovor članu Monni)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zakaj veliko žensk spontano splavi pred 12...
V prvih tednih nosečnosti večino žensk preseneti statistika: ena od treh nosečnosti se spontano konča v prvem trimesečju...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?