|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   julijke
5.5.2005 7:35:50   
CIPRESA
No pa da nas spet jaz prestavim na vrh!!! Zadnje čase imam bolj malo časa, ker imamo delavce doma, ki delajo še zadnja dela preden se vseliva 1 štuk nižje. Tam nekje v začetku junija ali pa koncu maja bova pa upam že v svojem novem stanovanju.

Drugače pa je pri nas vse O.K., naša bebika vsak dan ful brca, tko da včasih postaja že kar malo boleče, pa mi je vseeno samo bojim se tistega, ko pravijo, da jo po 30t ne čutimo več tako velikokrat, me bo kar skrbelo, če je ne bom čutila kako uro!!
KG zaenkrat stojijo na +11KG, me kar malo skrbi, ker nevem ali je vredu ali ne, mislim da sem jih izmed julijk pridelala največ vsaj po tem kaj napišete.

To da bolijo kosti, pa zvečer mi je malo slabo in se mi kar dviguje hrana pa je itak že standard in ne posvečam veliko pozornosti tem stvarem, ker vse vemo da to paše zraven :nosecka:.

Zdaj pa grem na kavo pol pa pogledat, če so delavci že tu!!!!!

LP CIPRESA:nosecka:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   julijke
5.5.2005 8:00:41   
bobek05
Cipresa, kako ti uspe, biti tako hitra??? :)- Jaz se šele pretegujem :zaspan: , čeprav sem pokonci skoraj uro.

Pri meni je tudi vse po starem... Mislim, da se večino teh nosečniških težavic enkrat navadiš :zmeden:

Moj :angel: še vedno pridno brca... Zadnje dneve sem začela že resno premišljevat o pakiranju za v bolnico, ker je baje dobro, da imaš vse 1-2 meseca prej pripravljeno - nikoli ne veš, kdaj te lahko doleti.
Pa malo več sem začela brati o samem porodu, sestavila sem tudi porodni načrt, otroška sobica bo tudi že skoraj gotova, tako da smo pripravljeni na našega :duda: . Pa malo me že vseeno panika lovi - glede poroda, pa bolečin ipd. (prej pa celo nosečnost nič) - sem brala, da je to vse normalno, skrbi pa se rešit vseeno ne morem...

Cipresa glede KG se ne sekiraj, ker jih imam jaz še več, pa se nima smisla s tem sedaj obremenjevat. Raje misli na svojega sončka in kako pridno raste - s KG se boš ubadala po porodu...

Vsem en (lep?) deževen dan

:nosecka: v 32t

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   julijke
5.5.2005 8:24:59   
Anonimen
Jutro :zaspan: ... zaspana pa moram bit v službi :(( Joooj, kdaj se bom lahko crkljala do 12ih :zmeden:

A ste vidle moje nove slikce v albumu? Imam tak veeeelik buši :ups:

A vas tud kej zabuhlost daje? Imam občutek, da se mi 500litrov vode nabira povsod (zjutraj sem v obraz taka kot balon), pa nogice, pa rokice...ajajaja

Drugač pa vse okej....G imam šele 18.5.
Takoj po tem pa šibam na CSD, da zrihtam vse, pol pa neham v službo hodit za eno leto :bravo:

Lep dan punce :rozica:

PS a se vam tud kocine pokonc postavijo, ko slišite Borisa Novkoviča - Vukovi umiru sami ??? :love: :love:

(odgovor članu CIPRESA)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   julijke
5.5.2005 9:08:48   
mateja 26
Oj!Vidim,da še vse pridno delate.Lepo,lepo.
Medve s tamalo sva pa vsali že ob 5.30(ja lakota je huda stvar).In od takrat se igrava in cartava.Moj tamali veselo poskakuje in brca.
Glede nosečniških težav pa se lahko pohvalim,da jih skoraj ni.Za veliko razliko od 1.nosečnosti.Že zelo zgodaj me je začela peči zgaga,pa boleč križ,otekanje rok in nog,...In seveda velik porast teže,Zdaj pa nič.Tudi kil je samo9+.Prej pa do sedaj (29.-30t)mislim da 16.Ja pasalo je sladko,potem pa ena tortica danes ena jutri,pa gre gor.
Zdaj pa prakticiram bolj zelenjavo in sadje.
Pa lep dan še naprej

Mateja

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   julijke
5.5.2005 9:28:14   
Dari

No, jaz sem pa že s pregleda, in danes ne grem v službo :bravo:. Sem si privoščila en dan prosto.
:duda: se je že obrnil na glavico, sicer je možno, da se še kaj prekucne, ampak zaenkrat izgleda, da se bo kar lepo naštimal. Zaprta sem tud še čist, tko da mi ni treba nič počivat :bravo:. Glede izcedka je to pač v nosečnosti normalno, hemoglobin se mi je izboljšal, tko da mi zaenkrat ni več treba jemati železa :bravo:, urin je lep, kg pa +9,5. Nisem bla nič kregana. Naslednjič pa bova še zadnjič preden pokuka na svet pogledali našega :duda: z UZ, da bomo videli če je zadosti velik...
U glavnem, uživamo 9nebesa. Zdajle grem po enem letu k frizerju :ups::bravo:, pol pa v Lj malo po nakupih za malčka, pa za stanovanje in seveda zase. Upam, da je plača že na računu:zmeden2:
:duda: pa tud že celo jutro brca - verjetno se veseli skupaj z mano ;).

Papa :metulj:

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   julijke
5.5.2005 10:09:38   
anckabancka
Da se spet malo oglasim...

Ne vem a me že revma matra pri mojih 24 a je to posledica nosečnosti :zmeden: Ponoči sem zelo slabo spala. Valila sem se z enega boka na drugi in začele so me bolet obe rami. Mogoče sem jih zaležala al pa je to revma. Še zdele me kar kljuva v levi :(

Dve noči nazaj pa so me začele boleti kosti tam spodaj. Začelo me je bolet ponoči, zdej me pa bolijo čez cel dan. Še posebej jih čutim čez dan, ko hodim. Včasih moram kar na široko hodit, tako bolijo.

Še dobro, da ta mesec ne bom hodila na telovadbo za nosečke zaradi šole za starše in imam občutek da junija pa tud ne bom.

A mislite, da lahko grem na kaka sprehod? Kratek, ker dolgih ne zmorem, me vse boli.

Ja, to so pa radosti nosečnosti... Ampak se ne pritožujem, ker drugače pa kar štima. Važno da se mali :duda: dobro počuti in me včasih pošteno prebrca. :)

Zdaj grem pa mal za faks delat, pol pa kosilo kuhat, mal počivat in bo že treba it v šolo za starše. Se mizdi, da dnevi tako hitro minevajo, čeprav sem skoraj cele dneve doma, mi še vedno zmanjkuje časa za vse sorte stvari.

Anči

:muca:

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   julijke
5.5.2005 10:43:31   
malika
Mislim,da smo me med vsemi nosečkami majbolj disciplinirane , vsak dan javljanje in poročanje-tako je tudi prav :bravo: .

Cipresa, da te vsaj malo pomirim; jaz bom jutri napolnila 28 teden, pa imam že tudi 11 kg viška. Pa še nekaj vam lahko iz izkušenj povem; po 30 tednu bebek ne brca manj, ampak drugače. No večina brc je istih, ampak vedno pogosteje se (jaz sem to tako imenovala) začne "ven" tiščat. In tako potem dobivaš bulice po raznih delih trebuha, ko potisne rokico, pa nogico ven. Prav hecno zgleda. Jaz sem vedno tisto bulico pobožala, ali požgečkala 9nebesa .je pa res, da ga ne čutiš več po celem trebuhu tako kot sedaj, ampak bolj valovi na skoraj istem mestu-sem in tda, gor in dol. pa kakšno konkretno brco znaš dobit pod rebra ... Radosti :bravo::)-

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   julijke
5.5.2005 11:26:35   
petraCBU
Tudi moja dva sta spremenila način javljanja! Kakor je rekla Malika - nekako "ven tiščita". Jaz pravim, da "grbo delata" Moj :love: pravi, da sem potem kot kamela :)- ; kadar se izgrbi le eden sem enogrba, kadar pa oba hkrati (veselje posebne vrste), sem pa pač dvogrba kamela :)-:)- Je pa prav intenziven občutek :hudicek: ; v momentu mi mal sape zmanjka in mehur se počuti do zadnje kapljice poln (pa čeprav ni).
Ja, čas teče, nič ne reče... Imam občutek, da bom prva med nami, ki bo postala mamica. Moj G je mnenja, da na mojo velikost (majhnost) ne bom dlje kot do 35. tedna dofurala (če se ne bo samo začelo, me bodo kar sami dali rodit :zmeden2: ), tako da bom sredi junija nekje najbrž že imela svoje dojenčke na svetu! Vseeno ostajam pri vas julijkah :bravo: , bom pač ta prva oddala svoje poročilo! :bravo: Sicer se pa pustimo presenetiti :)

Tudi pri nas delavci, glih parket nekaj radirajo, pa še na balkon ne morem, ker me to vreme ne mara :(

P.

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   julijke
5.5.2005 11:40:06   
Dari

Pa sem od frizerja. Kako sprememba dobro dene :). Samo še pobarvat se moram - ampak me bo kar :love:, bo bistveno ceneje.
Zdajle sem ravno pomalicala, zdaj pa v šoping :bravo:.

Aja, sem dones na pregledu dobila vse papirje - za na socialno, pa napotnico za porodnišnico in rešilca... Se mi zdi, kot da bi blo že čisto blizu :zmeden:. Si nič kaj ne želim, da bi se :duda: preveč mudilo na svet, imamo še tolikoooo za postoriti. A, saj do julija bo.
Tud naš se mi zdi, da na trenutke že tišči ven, ga tud jaz malo požgačkam ali "potisnem" nazaj v trebuh :)-

:metulj:

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   julijke
5.5.2005 11:43:21   
valentina.
Pozdravček še od mene!
Počutje je res dobro, edino sramna kost me je spet začela matrat, tako da je treba malo pazit kako vstajaš (ali ležeš) iz postelje ali stola. Komaj čakam pregled v torek, da se prepričam če je vse v redu.
Ja, Petra, ti si naša julijka in mi te ne damo, tudi če boš kaj prehitevala. Nam boš vsaj poročala kako je šlo.
Jaz sem na šoli za starše že bila, ampak se počutim totalka nepripravljena na porod in tudi ostalo - se bojim da sploh ne bom znala rodit :zmeden:. Res! Mislim, grozno; se še katera tako počuti?

Lep, čeprav deževen dan; valentina :rozica:

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   julijke
5.5.2005 11:57:27   
CIPRESA
A mi lahko poveste kako se vpisujete tam na materinski šoli. Zadnjič sem zasledila da se moraš vpisat, pa nevem zakaj, če ni obvezno????
Namreč pri nas jo imamo en teden po približno dve uri na dan (od 6-8 zvečer), pa me zanima ali se moram vsakič vpisat??? Kaj pa če me en dan ne bo??? Ker imam še eno obveznost drugi četrtek in torek, pa nevem če mi bo vse zneslo??

LP CIPRESA:nosecka:

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   julijke
5.5.2005 12:55:15   
Grascakinja
Oj pupe,9nebesa

jaz sem ravnokar s pregleda. IMAMO PUNČKO :roza::roza::roza::roza: 9nebesa9nebesa9nebesa!!!

Naša porednica se je tudi že na glavo postavila in je z njo vse videt OK:bravo:, samo ledvičk nisva mogli preverit, ker je imela čisto poln mehur, lulat pa ni hotela.
Tudi mene že brca drugače :sloncek:- se delajo hribčki po trebuhu, meni je tako smešno, pa jo božam nazaj. Včasih zna pa kar boleče brcnit tja pod rebra, je močna...:)-

Moj MV je na istem :bravo:, odprta nisem nič, pa tudi otrdevanja ni več :bravo::bravo::bravo:. Glede kil me ni G nič več špotala po tistem incidentu, zdaj jih je +8 in smo čisto v normali :bravo:. Tudi test z glukozo je negativen, dobila sem pa že tudi vse papirje za CSD. Samo bom šla pa urejat vse čez kak teden ali dva, po poroki :love:, z novim priimkom in stalnim prebivališčem, da ne bo komplikacij. Skratka, lepo, čeprav na tak deževen dan.

Doma imamo težko mašinerijo, skopali smo temelje za hišo in vso napeljavo... joj koliko dela...:zmeden:

Želim vam vsem kljub dežju en zeloooo lep dan!!!:rozica:

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   julijke
5.5.2005 13:03:40   
PBJ
Se še jaz javim z nekaj besedami. Sem polno zaposlena, ker urejava sobico za :duda:, pa še eno drugo sobo (od beljenja naprej), ker bi rada imela od junija naprej mir. Pa še mama ima čez 14 dni abrahama in imam še okoli tega dosti priprav:kuza:
Trebuh raste (imam dve novi sliki v albumu), danes sem pričela 31. teden...saj ne vem, kam čas beži... Mali brca skoraj ves dan. Kakor hitro se zjutraj zbudim, že telovadi;);)

Lepo se imejte in se beremo.:rozica::rozica:

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   julijke
5.5.2005 13:55:52   
pravljica
tudi jaz danes s pregleda...tudi G je danes videla :modri: :bravo:
vse je ok...BPD=80 (32+3)--> kaj je že to :zmeden:, AC 259 (30+1), mali ima cca 1,5 kg in je še vedno z glavico navzdol
jaz sem pa druga pesem...tudi +11kg :(

včeraj sem oparala vse stvari za dojenčka, ki jih imam oz sem jih že zdaj kupila, razen posteljnine...to bom na koncu...na posteljici pa je že zmontirana, joj kak je cart!

zdaj mi še manjka previjalna (še sploh ne vem kaj bi rada - ne bi rada imela v kompletu z banico --> a je katera kje vidla kaj takšnega?), pa čebriček, pa senčnik, pa vrtiljak...si še sproti zmišljujem...dajte še kakšno idejo, kaj ste že ve oz še boste, nabavile :zmeden2:
aja, pa "za iz bolnice" cotke še morm najt...pa ne vem točno, kaj naj gledam...pajacek v celem, ali brez stopal, brez rokavov ali z rokavi ali s kratkimi, pa kakšno kapico...madonca mam še dela :)-

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   julijke
5.5.2005 15:46:44   
valentina.
Joj, pravljica, ne mi govorit! Jaz sploh ne vem kaj čakam z nabavo! Voziček in nekaj oblekic sem dobila od prijateljice. Previjalno z banjico so nam tudi v šoli za starše odsvetovali, tako da bomo mi kar en predalnik uporabili, samo za čez je treba nekje dobit kakšno "oblečeno spužvo" (kje???), banjico pa posebej, malo večjo.
In čisto resno: kaj naj imajo naši dojenčki oblečeno v juliju, ko bo vročina? :zmeden: Naj bi veljalo, da imajo vedno en rokavček več kot mi in vedno nogavičke. Ubogi otročki, ma kaj se ne bojo skuhali?

LP, valentina

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   julijke
5.5.2005 15:51:35   
valentina.
pupa, čestitke za deklico :roza:!

LP, valentina

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   julijke
5.5.2005 16:32:35   
Talči
Halo, bodoče mamice!

Pri nas tudi pridno brcamo in rastemo. :bravo: Do danes sem pridobila +10 kg, pa me je na zadnjem pregledu pred 2 tednoma, ko sem jih imela +9 moj g že malo kregal, da je to preveč... Kaj šele bo?

Oblačilc še nismo nič oprali, imamo jih že veliko (vse kupila sama, nekaj pa tudi moja mama, bodoča babi)konec maja začnem z dopustom pred porodniško, pa si bom takrat vzela čas za te zadeve. Upam, da bo tudi vreme o.k.

Kaj dobimo še ne vemo zagotovo. G je ocenil, da bo morda fantek, ampak samo ocenil, ker je ves čas detece tako brcalo, da se ni dalo točno ugotoviti. :ups:
Sicer pa je garderoba komplet bela, bež, rumena, malo svetlo modre in rdeče, tako da paše za oba.

Voziček smo kupili modro-oranž, torej tudi unisex.

Manjkata nam še posteljica in lupinica. Pa neke malenkosti. Sobo je rekel ati, da bo uredil, ko bo izvedel, kaj dobimo ali najkasneje, ko bomo v bolnici.

Imam pa dilemo - kam naj grem rodit: v MB ali na Ptuj? :)- Videla sem obe porodnišnici - bolnica kot bolnica. Ampak pravijo, da je osebje na Ptuju bistveno bolj osebno in človeško.. Kaj priporočate?

Pa napihljiv obroč za plavanje si še moram kupit, da bom lahko prve dni sedela na njem. Baje zelo pomaga...
Banico smo kupili v Ikei (mislim da je stala 7 EUR) in podlogo za previjanje - oblečeno peno, stranski robovi pa se napihnejo (menda 9 EUR). Pa eno malo pručko za 2,5 EUR - pravijo, da je fajn, če nas muči zaprtost, da sedimo na WC s pručko pod nogami, da so kolena bolj dvignjena. Zaenkrat še nimam kroničnih težav, vendar se nikoli ne ve...

Ja, pravkar naša bebica vozi kolo v mojem bušiju. Joj, kak je fajn... :sloncek::sloncek::sloncek:

Uživajte!
Talči :nosecka:

p.s. Prebrala sem knjigo Ksenije Šoster Olmer - DOJENJE IN MATERINSTVO IZ SRCA. Je zelo v redu, dosti poučnega je noter. In sem bila tako navdušena, da od takrat pišem mojemu nerojenemu otroku o svojih doživetjih in občutjih... tako da bo ostalo za vedno...:):):)

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   julijke
5.5.2005 20:21:08   
Meceno
Še jaz malo POJAMRAM :((:((:(( , ker drugega itak ne morem , sem danes padla pri INFORMATIKI , sem imela plonkič :ups:, me je prof. dobil :grrr: . Pa to me ne boli , sam mi je rekel , da mi bo dal prepoved pisanja za ene tri mesece :((:((:((:((:(( A mi to lahko naredi , kljub temu da sem kot izredna dijakinja ? Pa še če bom naredila , mi je rekel , ker bom praktično izvajala , full zahtevno snov od tabolatorjev ,... ma sej ne vem kaj je nakladal ,...:((:((:((
Počutim se slabo , sem imela včeraj izpit , pa danes , sem zmozgana do KONCA , zdejle pa moram začet pisat seminarsko , imam čas samo do sobote , aja , jo imam z zagovorom :((:((:((
Mislim , :hudicek: pa šele sedaj sem dala prvi grižljaj v usta , ma sej niti jest ne morem ,..., ne, sem dala kos kruha z medom zjutraj :(
Mislim , da ,... še malo pa ne bom šla več na noben izpit , ker me je ta odnos prof. čisto uničil . Mislim kreten , sploh nismo imel predavanj pa zahteva tolikooo , pa ni problem samo količina , problem je prof. ker je za računalnikom :hudicek:, pa še snov smo si sami priskrbel ,...
Se pravi imamo učbenike , ki so prastari !!!!!!
A je to normalno ?
V kontrolni je bilo vprašanje :
Digitalna informacija je na primer :
a) telesna temperatura
b) izid nogometne tekme
c) telesna višina
Prosim , kaj ne bi bilo možno tole troje vse v digitalni izvedbi ? :hudicek:
Pravilni odgovor je : nogometna tekma
Al pa tale neumnost ; LUKNJANO kartico danes uporabljamo za :
a) dovajanje podatkov računalniku
b) izpis računalniških podatkov
c) računanje
Kdaj oz katero stoletje se je luknjasta kartica že uporabljala ?:hudicek:
In potem se taki prof. men v faco smeje pa mi pravi da imam prepoved pisanja , ja one srednješolčke lahko jebe MENE NE BO ! Mi je moj :love: rekel da ( po poklicu projektant ) , ne bom na tej šoli pisala , ampak na eni drugi , ker itak taki butelj ne more iz svoje kože , pač na meni ne bo zaslužil pa PIKA .

JOJ , SEM POJAMRALA ; SAMO KAJ NAJ SI MISLIM , pa še kakulatorja nismo smel imet , zdej naj pa jaz vem na pamet al kaj , koliko je 2 na 64 , joj , kreten :((:((

Sem pa vedela , da bo imel neumna vprašanja , ker mi je ena profesorica povedala in logo da sem imela plonkič , sicer je bil v peščici , pa to ni važno če nisem nič gledala vanj , ker če te dobijo , te pač dobijo , samo hihavski nasmeh , pa če bom takrat rodila bom še manj znala oz ziher ne bom naredila in da bo on za to poskrbel mi pa zalije oči :((:((:((:((
V glavnem jutri pokličem na šolo in ziher bo to prijadralo do ravnatelja , ker to je tooo much !

Ajde punce , grem nekaj pojest , pa :duda: pocartat , ker je gotovo njej še bolj hudo , ker je mami tako žalostna :( pa še papcati ne dobi ravno dovolj oz kvalitetno :((

Lp Meceno

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Konfekcijska številka
josephine27

Katero konfekcijsko številko oblačil nosite?

38 ali manj (48%)

40/42 (30%)

44/46 (16%)

48/50 (5%)

52 ali več (1%)

Število vseh glasov: 412

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!