|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   upokojenci
5.5.2005 0:39:28   
mateja 26
Oj!

Ravnokar je konec omizja,če je katera gledala.
Svašta,mislim.Najbolj,da nam še porodniške zmanjšajo,da bodo imeli"penzionarji"več.Madona,sam grabili bi.Saj oni imajo že vse.Streho nad glavo imajo,pa verjetno vikende nevem kje vse,nobel avte,denar,...Pa ni in ni zadosti.Ne vem no.Kaj pa mi mladi?A mi pa nič ne rabimo.Ne denarja(Stokrat bolj,kot pa oni).Mi moramo še koga preživet.Na to pa,zgleda,nobeden ne pomisli.Kaj pa rabijo penzionarji toliko.Edino za luksus.Tamladi pa guraj,al kaj.Grrrr,sem jezna.

Verjetno me bo marsikatera zdesetkala,kaj sem tolk tečna.

Sem se mogla malo spovedat in si dat duška.Upam,da nisem koga užalila.

Pa lepo nočko vsem.
Mateja
Neposredna povezava do sporočila: 1
   upokojenci
5.5.2005 0:45:44   
MEGY_Patricija
No lep pozdrav.

Ravno danes sem napisal dober verz na to temo pa si ga preberi imam pač isto mišlenje kot ti...

No punce malo razprite mozgančke nekako tako je bilo...

(odgovor članu mateja 26)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   upokojenci
5.5.2005 8:30:02   
Ro-La
Najbolj gušijo tisti upogjenci, ki imajo 90 in več let, pa 300 jurjev ali več penzije. Naši starši, ki pa so nedavno šli v penzijo pa so lahko, če dobijo 100jurjev penzije kr srečni. So pa taprvi taki škrti, da bi še svoj drek požrli če jim ne bi smrdel.
Eh, ne bi več o upogjencih, jih mam na šihtu dovolj.

Neposredna povezava do sporočila: 3
   upokojenci
5.5.2005 8:48:57   
mateja 26
Je bla lih učer ena debata o tem.In so bli zraven tud starejši in je blo tisto o dodatku za rekreacijo.Glede nas tamladih pa je bil komentar-sej tudi vi dobite regres-.Halooooo!Ampak zato delamo.Kaj pa je tistih par dni dopusta proti 365 dnem,ki ga majo penzjonisti frej,pa še dodatek za nč delat.Sej so tud oni dobival,ka so delal,pa mars kej druzga,o čemer mi lahko samo sanjamo.

Pa še to .A mi bomo pa ,ko in če bomo sploh šli v penzijo,dobil tistih bogih 40000 sit,lahko preživel?
Sanjajte.
Sorry,ampak sem res razkurjena,če je vsem vam ostalim prav.

Lp,Mateja

Neposredna povezava do sporočila: 4
   upokojenci
5.5.2005 8:57:00   
Annny
Po moje pa ne smemo tako posploševati.
Nekateri upokojenci imajo res tako slabe pokojnine, da imajo samo za golo preživetje..in vedno slabše bo.
Nekateri (npr. kar nekaj je takih, ki so bili funkcionarji v bivšem režimu, direktorji ipd.) imajo pa 300 jurjev in več.
Poznam obe varianti, jih imam v sorodstvu.
Ampak škrtost ni povezana s tem, koliko denarja imaš.
Saj bi marsikateri 'reven' upokojenec veliko dal recimo vnukom, pa nima od kje vzet.

Zakaj oblast upokojenske pravice tako rine naprej? Zato, ker je v naši državi čedalje več starejšega prebivalstva, ki predstavlja velikoooo glasov na volitvah;);)

Jaz mislim, da bi morali izboljšati penzije tistim, ki težko živijo.
Prav tako družinam, ki jim ni lahko.
Ampak to se vedno da zlorabiti, saj poznamo te primere..

Lp

Neposredna povezava do sporočila: 5
   upokojenci
5.5.2005 9:02:47   
Annny
Mateja,
tako pač je: takšna situacija je zaradi demografskih sprememb.
Tudi meni se je zameril Drobnič, ko so ga vprašali, kaj misli, da bo s pokojninami v prihodnosti. Pa je rekel, da tega ne načrtujejo in da zdaj rešujejo samo trenutne probleme. Mislim, to pa JE GLUPO! A on bo 'rešil' sedanje probleme, najhujše probleme bo pa raje prepustil komu drugemu. Človek se mi zdi nekako 'brez hrbtenice'.

DANES je tak čas, da moramo mladi sami poskrbeti zase.
Kdor bo čakal Državo, bo VELIK REVČEK- resno.
DANES je treba del dohodka vsak mesec naložiti vzajemni sklad in si tako kreirati bodočo pokojnino...še enkrat: kdor tega ne bo naredil, mu bo hudo.
Ja, vem, da eni komaj pridejo skozi mesec, vendar so dejstva taka..žalostno, a ne.

Lp

Neposredna povezava do sporočila: 6
   upokojenci
5.5.2005 9:13:44   
mateja 26
Ja Annny,se strinjam s tabo.Glede teh skladov sem pa tud že premišljevala.A kej veš,a je to ziher?Ali bojo spet nategoval folk?Sem bolj nezaupljiva do teh zadev.

Lp,Mateja

Neposredna povezava do sporočila: 7
   upokojenci
5.5.2005 9:24:40   
Annny
Skladi so popolnoma varni, nič se ne boj;)
Če boš začela vlagati, raje daj v tujino...sem enkrat že pisala o tem, pa ne najdem debate:zmeden2:

Neposredna povezava do sporočila: 8
   upokojenci
5.5.2005 9:30:26   
Anonimen
Ja, ko si star, najbolje da kar umreš, da nisi v breme družbe, katero si prej soustvarjal 40 let. Pa ko si star, ne rabiš za par dni v Toplice ali v Kranjsko goro na frišn zrak, ne rabiš za fruštek žemljice pa jogurt, natepaš močnik iz dneva v dan, čevljev itak ne rabiš, ker nikamor ne greš, nove obleke pa sploh ne. Ko si star životariš in čakaš, da pride prijazna gospa s koso. Takšno je vaše razmišljanje.

Elektrike ne rabiš plačvat, ker TV itak nimaš, ker ga ne rabiš, bojlerja tudi ne, kaj pa rabiš toplo vodo, žarnice - kaj je že to? Ah, saj sem itak star, bom kmalu umrl, pridi že, Matilda.

In ubogi mi, če bodo naši otroci v prihodnosti razmišljali podobno kot ve:(

In kakor se "razvija" tale naš sistem, je res najbolje, da za svojo penzijo poskrbimo že danes. Če pa bo katera dala dober nasvet, na kakšen način, v kateri sklad ipd., ji bom hvlaežna.

Neposredna povezava do sporočila: 9
   upokojenci
5.5.2005 12:05:09   
piščanc
annny se strinjam s tabo
v obeh postih

Neposredna povezava do sporočila: 10
   upokojenci
5.5.2005 12:31:21   
Trebnje
Meni pa ni všeč,ker ves čas samo jamrajo,pa jamrajo...Delavec v tovarni dobi 100 jurjev,prav tako tudi povprečen upokojenec.Ampak delavec mora preživljati še družino,upokojenec pa samo sebe.Za mojo logiko tukaj nekaj ne štima!Razen tega se jih je preveč upokojilo predčasno,kako so se kupovale invalidske je pa tudi že javna skrivnost.Najprej naj se dvigne plače v gospodarstvu,da bodo otroci imeli,potem pa šele pokojnine.
Tudi moj ati je upokojenec,pa pravi-nič mi ne manjka,tisti,ki jamrajo imajo preveč in jim je treba vzet.
Življenje je drago,vsi si zategujemo pasove in res ne vidim razloga,da bi si jih še bolj,samo zato,da bo nekdo imel še več kot ima.Upokojevali so se s 50 leti starosti,zdaj pa je kot je.
Jaz mislim,da dobijo dovolj.

Neposredna povezava do sporočila: 11
   upokojenci
5.5.2005 13:06:35   
leah
Nekateri dobijo dovolj za dobro življenje,so pa na drugi strani tudi tisti,ki v tem krutem slovenskem režimu težko preživijo,zato metat vse upokojence v en koš je nesmiselno dejanje.
Je pa dejstvo,da,če se bo to zgodilo(višanje pokojnin),bomo leta 2007 že druga Argentina(Bajukova zgodovina je namreč zelo pestra),saj se bo temu primerno zvišal davek na plače,ki pa je že zdaj adijo pamet visok.

Mene osebno je sram tega v kaki državi živim in z vso močjo delam na tem,da nekega svetlega dne "kidnem"drugam.Sej ne,da so druge države popolne,jih pa vsaj ne opravljajo taki bedaki kot našo državo.

Tako,da tisti,ki namerava starost preživet v Sloveniji,najbolj pametno naredi,da si že sedaj špara za "penzijo",ker drugač bo bolj težka.

Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......