Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Kredit ali najprej porabiti kar imaš? 17.3.2009 7:18:09
|
|
|
|
MLADAMAMICA
|
moje mnenje je porabiti kar imaš... pri kreditu boš plačala več in pa so taki časi, da nikol ne veš, a se bo kredit večal... ne vem, porabi prišparano, medtem pa vsak mesec pusti dodatno - kot bi plačevala kredit. to je moje mnenje
|
|
|
|
RE: Kredit ali najprej porabiti kar imaš? 17.3.2009 7:44:24
|
|
|
|
ronja
|
Zakaj bi jemala kredit, če imaš denar? seveda bi najprej porabila denar, banke bodo preživela tudi brez mojih obresti.
|
|
|
|
RE: Kredit ali najprej porabiti kar imaš? 17.3.2009 7:49:46
|
|
|
|
Splišni
|
IZVIRNO SPOROČILO: ronja Zakaj bi jemala kredit, če imaš denar? seveda bi najprej porabila denar, banke bodo preživela tudi brez mojih obresti. , se strinjam, fletno napisano. Sploh ne vidim logike v tem vprašanju.
|
|
|
|
RE: Kredit ali najprej porabiti kar imaš? 17.3.2009 8:23:15
|
|
|
|
naja17
|
Ja, ja, sej se jest tudi strinjam z vami, ampak mojemu želim dopovedati, da nima prav... On bi pač rad ubral nelogično varianto, da se nama vse izide
|
|
|
|
RE: Kredit ali najprej porabiti kar imaš? 17.3.2009 8:34:53
|
|
|
|
Marogica
|
Kot so punce rekle: porabita denar, ki ga imata na strani. 1. kot prvo, denar imata 2. tudi mesečni obrok je treba plačevati, kar je dodatna mesečna obremenitev za vajin račun. 3. kredit se preplača skoraj za 1x toliko, kolikor sta ga vzela. Sta toliko "bogata", da bosta dala dvojno vsoto tega, kar potrebujeta? 4. še vedno, če bi bilo potrebno, lahko vzameta kredit. TOrej opcija še vedno ostaja odprta in možna.
|
|
RE: Kredit ali najprej porabiti kar imaš? 17.3.2009 9:05:03
|
|
|
|
Splišni
|
IZVIRNO SPOROČILO: naja17 Ja, ja, sej se jest tudi strinjam z vami, ampak mojemu želim dopovedati, da nima prav... On bi pač rad ubral nelogično varianto, da se nama vse izide Da bi lahko več zapravil, , a nisi nekaj enega avtomobila omenjala? No, to je to. Se moraš malo v moško psiho poglobit.
|
|
|
|
RE: Kredit ali najprej porabiti kar imaš? 17.3.2009 9:20:45
|
|
|
|
frutka_
|
Najprej bi porabila kar imam. Obresti na krede so trenutno zeloooo neugodne.
|
|
|
|
RE: Kredit ali najprej porabiti kar imaš? 17.3.2009 17:43:07
|
|
|
|
Anonimen
|
namen pa ste imeli za to isto količino vzeti kratkoročni kredit... Denar je mišljen za adaptacijo, pa nek je še nakup novega avta... Kaksno rocnost pa mislim s kratkorocnim? Ker na 12 mesecev pride kar visok obrok za taksna dva nakupa skupaj... Sicer pa odgovor na tvoje vprasanje: financno se ti v tem trenutku bolj splaca vzeti kredit, saj za njega placas manj obresti in stroskov kot ti banka da se vedno relativno visoke obresti na tvoj depozit na enako obdobje. Primerjala sem dobrih 4.000€ na 35 mesecev pri vodilni slovenski banki. To je financna kalkulacija, za nekaj 10€ v prid kredita. Je pa se en psiholoski efekt, ki pa je odvisen od tvoje finance discipline in sicer ta, da kredit jemljemo kot obveznost, ki jo je banki treba poravnati, mesecni "obrok", ki bi ga placali sebi, da spet privarcujemo danasnjo vsoto, pa vecina (ne vsi, da ne bo napacnih interpetacij) ne jemlje kot prvo stopnjo nujnosti; nekateri ja, mnogo njih pa ne. Tako da kredit te na nek nacin prisili, da varcujes vsoto, ki bi jo sicer porabil malo tu malo tam.
|
|
|
|
RE: Kredit ali najprej porabiti kar imaš? 17.3.2009 17:43:57
|
|
|
|
Anonimen
|
3. kredit se preplača skoraj za 1x toliko, kolikor sta ga vzela. Sta toliko "bogata", da bosta dala dvojno vsoto tega, kar potrebujeta? Od kje ti pa ta podatek . Govori namrec o kratkorocnem kreditu.
|
|
|
|
RE: Kredit ali najprej porabiti kar imaš? 17.3.2009 18:33:13
|
|
|
|
cukr07
|
Tako kot predhodnice tudi jaz mislim, da najprej porabita tisti denar ki ga imata, potem pa vzemita kredit za tisto kar vama bo zmanjkalo.
|
|
RE: Kredit ali najprej porabiti kar imaš? 17.3.2009 19:16:26
|
|
|
|
Gina
|
Še ena stvar je, poleg te, ki jo mič omenja.... če vzameš kredit, pa ga porabiš za obnovo ali kaj že sta mislila, imaš doma še vedno denar za avto . Če mene vprašaš, je pa načeloma čisto vseeno. Za oboje najbrž nimaš, če bi imela denar za oboje, najbrž ne bi spraševala. Če pa imaš denar za oboje, potem pa oboje kupi iz denarja, ki ga imaš, potem pa začni spet z neko obliko varčevanja.
|
|
|
|
RE: Kredit ali najprej porabiti kar imaš? 17.3.2009 23:18:52
|
|
|
|
Olivija
|
hitro bi zdaj vzela kredit, ker se bančni pribitki povišujejo in mogoče se ti uspe zdilat za kakšno ugodno varianto. EURIBOR je pa itak trenutno zelo nizek.
|
|
|
|
RE: Kredit ali najprej porabiti kar imaš? 19.3.2009 7:48:41
|
|
|
|
naja17
|
Splišni - ja, ja, maš čisto prav... moški... Mič in Gina - nekako tako naj bi naredila ja.... Tisto kar je Mič napisala glede vračanja banki ali porabljanja denarja malo tu malo tam, za naju čisto drži... Ker je govora o kratkoročnem kreditu, ga ne preplačava tako kot nekateri mislijo, sploh ne, je kar ugodno.... Se je pa moj še nečesa domislil in sicer, da bi denar porabila za eno "norost", ki jo ne bi storila, če ne bi imela in zdej me mika... Sicer je pa tko, enkrat se živi in morda me celo zasledite na forumu Poroka 2009 ....
|
|
|
|
RE: Kredit ali najprej porabiti kar imaš? 19.3.2009 7:53:35
|
|
|
|
rija
|
midva sva porabila kar sva imela, ker nisva točno vedela, koliko bova še rabila. jaz bi itak najraje vse brez kredita, ampak je mulči malce prehitel zadeve čestiske za poroko.....ampak ženila pa se ne bi na kredit
|
|
RE: Kredit ali najprej porabiti kar imaš? 19.3.2009 7:59:42
|
|
|
|
Anonimen
|
midva sva pri nakupu avta naredila tako, da sva dala gotovine toliko, da nama je ostalo vsakemu še cca. 500€ do naslednje plače, za razliko sva vzela kredit (ki pa je bil zdaj seveda v manjšem znesku in za krajše obdobje)
|
|
|
|
RE: Kredit ali najprej porabiti kar imaš? 19.3.2009 8:22:02
|
|
|
|
naja17
|
IZVIRNO SPOROČILO: rija midva sva porabila kar sva imela, ker nisva točno vedela, koliko bova še rabila. tko nekako bi tud jest naredila, če pa zmanjka, pa pol še kratkoročnega, sam jest mislim, da bi znesl.... jaz bi itak najraje vse brez kredita, ampak je mulči malce prehitel zadeve naju še nič ni presenetilo sicer, ampak se ne bi branla čestiske za poroko.....ampak ženila pa se ne bi na kredit Ne ne, ne še... ni še nč dorečeno, samo norosti nama grejo po glavi.... drgač pa, točno to.... poročila se ne bi na kredit, ampak ravno zato, ker sva pršla do nekega denarja, moj pravi easy come-easy go in dejva to narest... sej stanovanje bova tko al tko uštimala, to ziher, s tem denarjem ali brez njega...
|
|
|
|
RE: Kredit ali najprej porabiti kar imaš? 19.3.2009 17:49:10
|
|
|
|
Anonimen
|
čestiske za poroko.....ampak ženila pa se ne bi na kredit Saj je cisto vseeno ali porabis gotovino za stanovanje in se zenis na kredit ali pa adaptiras stanovanje in se zenis na gotovino. Mogoce se v prvem primeru kredit na kocnu pokaze celo za bolj rentabilno investicijo .
|
|
|
|
RE: Kredit ali najprej porabiti kar imaš? 19.3.2009 20:14:49
|
|
|
|
Anonimen
|
škoda denarja za ženitev Mogoce pa celo rentabilna zadevscina izpade. A sem te vsaj malo motivirala ?
|
|
|
| Stran: [1] |
Vodene športne aktivnostiMichonne RRKdaj ste otroke vpisali na vodene športne aktivnosti?Pri 1 letu (
17%)
Pri 2-3 letih (
17%)
Pri 4-5 letih (
31%)
Ob vstopu v šolo (
34%)
Število vseh glasov: 29Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!