sana76
|
spoštovane mamice in očetje, imam 7 m staro hčerkico, ki se vsako noč prebuja, ji dam dudo in zaspi, čez 1 uro spet, .... nazadnje jo podojim ob cca 21.30, nato pa spet ob 4.30 ali kasneje, ko se zbudi, prej pa nikoli. prej sem jo tudi ponoči dojila, nato sem jo tega odvadila tako, da sem ji dajala dudo . ponoči ni lačna, saj poje tudi večerjo, pa tudi sicer uvajama gh, ob dojenju. zdi se mi, da se je navadila, da ji dam vselej dudo, ko malo zastoka. prebuja se skoraj vsako uro. Ali naj jok preslišim? to sem že poskušala, vendar se je iz stokanja razvil močan jok , ki ga ni bilo konec. poskusila sem tudi s kvasom, a ni nič pomagalo, prvih nekaj noči jo je močno napenjalo in je kakala, nato pa se je kvasu navadila in zbujala se je še naprej (približno vsakih 1-2 ure). kako ste ve to reševale??? koliko časa se je vaš otrok še iz navade zbujal, če ste ga pustile v joku??? Imela bom še toliko energije, da bom preizkusila še kakšen 'recept', čeprav sem že pošteno utrujena. le 1x v 7 m je skupaj prespala 4,5 ure, kar se mi je zdelo waw. zdaj pa sem res že utrujena, kronično neprespana in z glavoboli... ali jo morda dajem prepozno spat (da ni od preutrujenosti nemiren spanec???), saj je zaspana že ob 20.00, vendar ji čas zategujem, da ji dam čim kasneje mlečno kašico in zadnji podoj, da bo zdržala do 4.30 ali 5.00??? če ste imele ali imate podobne težave, mi prosim pomagajte s kakršnim koli nasvetom, preverjeno metodo,... zelo vam bom hvaležna za vsak konkreten nasvet, čeprav vem, da je vsak otrok drugačen, ampak velja poskusiti. lep dan vam želim in veliko veselja z vašimi malčki
|