Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Kdaj je večja plodnost... 16.3.2009 11:48:27
|
|
|
|
tinncyka
|
med ovulacijo!
|
|
|
|
RE: Kdaj je večja plodnost... 16.3.2009 12:16:30
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: tinncyka med ovulacijo! To mi je nekako jasno. Sam pred časom sem nekje brala, da naj bi do odnosa prišlo pred ovulacijo in, da se v času ovulacije pa šele vgnezdi.
|
|
|
|
RE: Kdaj je večja plodnost... 16.3.2009 13:47:15
|
|
|
|
Anonimen
|
Ovulacija je čas, ko se jajčece izloči iz jajčnika v jajcevod in takrat je plodno, skupaj nekaj uric in takrat pride do oploditve. Vendar pa je tu zraven potrebno upoštevat še, da semenčeca v ženskem telesu preživijo do 5 dni, torej lahko pride do oploditve tudi, če je imela spolni odnos 5 dni prej in ne v času ovulacije. Semenčeca rabijo od nožnice do maternice okoli 6-10 ur in potem pred jajčnikom čakajo na jajčece . Vgnezditev pa je trenutek, ko se oplojeno jajčece vgnezdi v steno maternice. Do tega pride približno en teden po oploditvi, torej približno en teden po ovulaciji oziroma en teden pred predvideno naslednjo menstruacijo, ki pa jo v primeru oploditve in vgnezditve seveda ni.
|
|
|
|
RE: Kdaj je večja plodnost... 16.3.2009 15:19:36
|
|
|
|
čebelca2
|
anatomija človeka čista desetka
|
|
|
|
RE: Kdaj je večja plodnost... 17.3.2009 6:34:17
|
|
|
|
Anonimen
|
Ankica hvala za odgovor. Tudi jaz sem razmišljala, da mora biti tako. Se pravi mora priti do odnosa pred ovulacijo tako, da semenčece že čaka, da ga ob ovulaciji jajčece oplodi. Čeprav, če dobro pomislim sem jaz v prvo zanosila teden dni pred M. Tisto M sem sicer še dobila, vendar naslednje pa ne. In izkazalo se je, da sem bila ob prihajajoči naslednji M že skoraj 6 tednov noseča. Tako, da je zanositev možna v vseh dneh od konca M do začetka naslednje M. Sam v času ovulacije je pa pač najbolj plodno.
|
|
|
|
RE: Kdaj je večja plodnost... 18.3.2009 15:56:19
|
|
|
|
Anonimen
|
V teoriji oziroma povprečju je tako, da povprečen ciklus traja 28 dni. Nekako 14. do 16. dan ciklusa se sproži ovulacija in 14 dni po tem menstruacija, če do oploditve ne pride. Če do oploditve pride, naslednja menstruacija izostane. Torej naslednja menstruacija je načeloma odvisna od datuma ovulacije. Če ovulacija zamuja, je npr. šele 30. dan ciklusa, bo do naslednje mestruacije prišlo okoli 44. dne ciklusa. Samo to so povprečja. Vsaka ženska od tega nekoliko odstopa. Pri enih se menstruacija sproži tudi 3 tedne po ovulaciji, pri drugih pa nekaj dni po tem. Pri enih prihaja do odstopanj vsak mesec, pri drugih samo občasno. Ženksa lahko torej zanosi v dneh okoli ovulacije, vendar večina ne ve, kdaj do ovulacije pride (v prihodnost pa tudi ni možno gledat, razen če kontrolirajo z UZ). Do odnosa mora priti nekako 5 dni do maksimalno nekaj ur ali en dan po ovulaciji (različno piše v literaturi, ampak tam nekje), takrat imajo semenčeca še dovolj časa, da pridejo do jajčeca. Če si zanosila en teden pred naslednjo predvideno M., potem je bila ovulacija malce poznejša, ta menstruacija pa je bila ali vgnezditvena krvavitev ali pa navidezna menstruacija.
|
|
|
|
RE: Kdaj je večja plodnost... 18.3.2009 20:08:32
|
|
|
|
Jada82
|
Ankica, najlepša hvala za takole podana dejstva ... saj sicer vemo, kako je, ampak ko ti en spet takole lepo po šolsko razloži, je spet vse nekako bolj jasno thanks Tudi jaz upam, da bo tale mesec delovalo ... moje telo redno oskrbujem s semenčicami hehe Javim čez dva tedna, če bo že kaj novega! Držite pesti za Lp
|
|
|
|
RE: Kdaj je večja plodnost... 19.2.2013 20:40:31
|
|
|
|
Anonimen
|
Pozdravljene, malo berem o teh semenčecah pa da se vam tudi jaz pridružim.Tudi meni je po šolsko znano, kot je zgoraj opisano. Zanima me za moj primer.Moja M je strogo na 28 dni.O naj bi bila načeloma nekje na sred cikla.Ugotavljam pa, da se mi beljakasta cervikalna sluz pojavlja kak dan pred pred 14. dnem.A to pomeni da ko je ta sluz prisotna že ovuliram ali da šele bom? v glavnem jutri je moj 14. dan cikla, odnos pa sva imela predvčerajšnjem.A mislite da imam dobre možnosti?
|
|
|
|
RE: Kdaj je večja plodnost... 20.2.2013 7:09:44
|
|
|
|
babysmile
|
če ni drugih ovir, so semenčeca v super stanju - ja potem imaš super možnosti ;)
|
|
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?