|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Tenerife ali Turčija
15.3.2009 9:01:30   
srša
Odločamo se kam za prvomajske praznike (imava dve leti staro pupico), lansko leto smo bili naTenerifih in smo bili res zadovoljni, res da se ne da kopat v morju, smo pa si pogledali otok po dolgem in po čez, pa še prijetna temperatura je bila, da smo se lahko kopali v bazenu. Letos pa imam v mislih Turčijo, malo me je strah, ker pravijo, da se ne da kopat, ker je premrzlouser posted image , pa me zanima, če je že kdo bil im mi zna svetovat, če se da še kaj počet npr. kot na Tenerifih, kjer imaš kar nekaj stvari za pogledat.  Hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Tenerife ali Turčija
15.3.2009 16:47:51   
Zala01
Živijo, mi smo bili v turčiji-antalya oktobra lani s triletnim sinčkom, mali je tako užival, da ti ne morem povedat, konstantno je bil v vodi,  tam je sama mivka za igranje, sence ti nudijo kolikor hočeš, pa vsi turki so zaljubljeni v otroke. mi smo bili lani prvič tam in res smo bili zelo presenečeni nad njihovo prijaznostjo. Mali je skoz ponavljal, kdaj gremo nazaj, tako 26.4. odletimo nazaj za 1 teden, komaj čakam. Morje sicer ne bo tako toplo kot je bilo oktobra, sicer ne bo umrl od mraza, če se bo zmočiluser posted image -mislim, da ima ok.21 stopinj takrat. Sem pa gledala, da ima hotel poleg zunanjega tudi notranji bazen.
Če te še kaj zanima, pa kar vprašaj...lpuser posted image

(odgovor članu srša)
Neposredna povezava do sporočila: 2
15.3.2009 18:52:43   
srša
Preko katere agencije greste in v kateri hotel. Ste mogoče šli na kakšne izlete, ter kako je z renta-carji.

(odgovor članu srša)
Neposredna povezava do sporočila: 3
15.3.2009 19:18:50   
Dashenka
Zala,
kdaj oktobra pa ste bili, da je bilo še dovolj toplo?

Mi navadno skočimo "v tople kraje" konec oktobra, začetek novembra, da si napolnimo baterije za zimo.
Turčija me že nekaj časa mika, samo cvikam, da nas bo zeblo.

(odgovor članu Zala01)
Neposredna povezava do sporočila: 4
15.3.2009 20:08:05   
Anonimen
Odločamo se kam za prvomajske praznike (imava dve leti staro pupico)

Letos pa imam v mislih Turčijo, malo me je strah, ker pravijo, da se ne da kopat, ker je premrzlouser posted image ,

Ja, za prvi maj bo skoraj gotovo premrzlo. Jaz sem hodila konec maja in je imelo morje nekje med 20 in 21 stopinj, nic vec. Za plavanje ja, za namakanje in otrosko igro pa definitivno ne, razen ce nima otrok zelo tople krvi. Tudi hotelski zunanji bazeni so bili na podobni temperaturi.

(odgovor članu srša)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
16.3.2009 7:51:58   
Zala01
V Turčijo smo šli tam ok. 10. oktobra, morje je bilo takrat fantastično, pa tud dnevne temperature niso bile za umret, sicer kot sem že napisala, je pa sence, ki ti jo nudijo z ležalniki vred v izobilju. Šli smo varianta last minute preko neckermann agencije, polet je bil iz Graza. Moram priznat, da sem se malo bala, kako bo vse skupaj potekalo (transfer do hotela itd) zaradi našega triletnika, pa je bilo organizirano več kot fantastično. Za izlete se pol zmeniš v hotelu-pač doplačaš, mi smo za en cel dan vzeli rentacar in šli malo v notranjost Turčije si pogledat-je bilo pa tudi zelo fajn.
Zdaj aprila gremo preko iste agencije, samo da imajo zdaj polet z  Dunaja.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
16.3.2009 8:29:10   
ella2006
jaz bi na vašem mestu šla na n akakšen drug otok npr.Lanzarote, ker Kanarski otoki se zelo razlikujejo med seboj. Mislim pa da je mrzla voda tako na Kanarcih kot v Turčiji. Na Kanarcih lahko lepo rentate avto in raziščete otok, kot si napisala, v Turčiji pa je izven hotelskega kompleksa kar precejšna umazanija, kar pa je lahko z majhnim otrokom moteče. Je pa dejstvo da je Turčija bistveno ceneje.
Kamorkoli se že odločite da grete - uživajte.

(odgovor članu Zala01)
Neposredna povezava do sporočila: 7
18.3.2009 8:33:45   
srša
Hvala vam, mi smo že skoraj 99% odločeni, da gremo v Turčijo, vzeli bomo najverjetneje od Guleta Blue Collecton v Beleku.

Zala01 meni so v agenciji nekako odsvetovali rentacar, kar me je malo presenetilo, ker pač, če gremo kam ,vedno rentamo, in si malo sami pogledamo okolico, zato pa me zanima kako je bilo z rentom.

(odgovor članu ella2006)
Neposredna povezava do sporočila: 8
18.3.2009 8:51:15   
Zala01
midva sva ga najela  v neki agenciji (imena se ne spomnem, lahko vprašam moža zvečer, mislim pa da je originalno nemška), ampak menda ima ta agencija, ki renta avte, poslovalnice po celi Evropi. Je prišlo malo dražje, ampak jaz sem vedno za bolj sigurno varianto. Celo otroški sedež so nam rentali zraven za neko malo doplačilo. Mislim, da je bil Scenic, kar fajn opremljen.
Je pa fora, da je pri njih bencin ful dražji kot pri nas, zato je pač to vse skupaj dražje. Nimam pa pojma, zakaj so ti to odsvetovali, mogoče so mislili, pri teh lokalnih malih rent-agencijah, ki jih je pa tam res zelo veliko-na vsakem vogalu praktično. Verjetno je tam vse skupaj ugodneje, samo pa res ne vem koliko sigurno.
Se pa sigurno splača iti malo v notranjost Turčije, je res zanimiva pokrajina, imaš fajn za videt, mi smo takrat prevozili kar ene 600 km.

(odgovor članu srša)
Neposredna povezava do sporočila: 9
18.3.2009 10:35:36   
srša
Zala01, zdaj ti pa moram kar malo zagnjavit, mi lahko malo napišeš kaj ste si vse ogledali oz. kaj se splača it pogledat. pa če bi res vprašala moža, za renta car.
Hvala ti.

(odgovor članu Zala01)
Neposredna povezava do sporočila: 10
18.3.2009 11:35:54   
Nika v službi
Jaz ti lahko povem iz lastnih izkušenj, da je v Turčiji oktobra božansko! Midva sva bila že večkrat v Turčiji, večinoma v september-oktoberskem terminu. Najkasneje je bilo okoli 20.10. Morje toplo, zunaj še vedno precej vroče, a daleč od tiste hude vročine, ki te spremlja julija/avgusta, tudi september je še zelo vroč.

Zame je Belek in Antalya oz. Kemer območje zakon, super hoteli, krasne plaže.

Z rentanjem avtomobilov nimam veliko osebnih izkušenj (najela samo 1x), poznam pa nekaj primerov, ki so imeli določene težave, eden od njih je imel celo štalo zaradi nekega lokalca, ki se je namenoma zaletel v njegov avto. Najbrž so tisti, ki so odsvetovali najem, imeli v mislih take ekstremne primere kot je ta in podobni. Turiste namreč opozarjajo predvsem na to, da so praviloma lahek plen za kakšne nepridiprave, ki ciljajo na take tarče. Vidijo rent-a-car, domnevajo, da si tujec in poskušajo kaj iztržiti. Kaos na cestah je primeren, spoštovanje cestno-prometnih pravil je bolj kot ne na psu, označbe so slabe ali jih ni, cestna infrastruktura na precej nizkem nivoju (čeprav se izboljšuje)...

Sicer pa je meni Turčija krasna, ljudje prijazni, nivo storitev vrhunski in odlično razmerje med ceno in kvaliteto. Klima je pa itak fantastična.

Med prvomajskimi prazniki pa res nisem bila na tistem koncu.

Lepo se imej, kjer koli že boš!

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu srša)
Neposredna povezava do sporočila: 11
18.3.2009 11:42:52   
Zala01
 Srša bom vprašala moža, pa ti jutri dopoldan posredujem podatke.lp

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 12
19.3.2009 7:30:26   
Zala01
Srša no tkole: Avto smo rentali pri agenciji Avis, cena je bila z otroškim sedežem 60 ali 65 evr za en dan. Kot sem že enkrat napisala, je pa bencin pri njih enkrat dražji kot pri nas. Ima pa ta agencija vse urejeno, te njihove podružnice so itak vsakih 30 km razsejane tam okoli, tako da ti povejo, da če se slučajno kaj zgodi, pokličeš najbližjo podružnico pa te pridejo iskat oz. ti pomagajo pri vsem (ko ti predajo avto, ti dajo tudi zemljevid s temi podružnicami in vsemi telef.št.). Sem prebrala, da greste v Belek-tam se spomnem, da je tudi ta Avis. Mi smo bili v Side, malo proč od vas.
Kaj se vam splača pogledat? Vsekakor ta "naš" Side-je staro antično mesto, z vsemi možnimi arheološkimi ostanki, amfiteatrom, ti ostanki so povsod, kamor pogledaš-praktično hodiš po njih-mene je kar srce bolelo, ko sem vidla, da to kar povsod leži in ni nič zavarovano. Mi smo šli do Antalye, pol pa v notranjost-v bistvu smo se kar vozili, ker je bilo tolk zanimivo-pokrajina, pa ljudje, pa vse kar prideljujejo na njihovih njivah.
V glavnem lepe počitnice vam želim, sigurno boste uživali. S katerega letališča pa letite?

(odgovor članu Zala01)
Neposredna povezava do sporočila: 13
19.3.2009 8:10:43   
viv_
Kar se tiče rent a cara ne morem povedat, lahko pa povem, kar se tiče vožnje... Midva sva leta 2002 prevozila celo Turčijo, skupaj sva naredila 7000 km in lahko samo potrdim, da je dežela čudovita. Sploh V del... za vozit pa razen večjih mest (Istambul, Ankara, Izmir...) ni težav. Ceste so bolj ali ne prazne. Je bilo pa na V veliko policijskih in vojaških kontrol, tako da so naju kar vsak dan ene 2x prečekirali.

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu Zala01)
Neposredna povezava do sporočila: 14
19.3.2009 9:00:34   
Zala01
ja viv na to sem pa že pozabila, tudi lani je bilo veliko radarskih kontrol, sej pa če voziš po predpisih ni panike. 

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 15
19.3.2009 11:57:49   
srša
Zdaj pa sem malo panična, nekaj sem slišala o teroristih v Turčiji, da pripravljajo napade na tuje cilje!! Danes sem nameravala vplačat aranžama, pa sem si do ponedeljka podaljšala rezervacijo, da malo razmislimo.

(odgovor članu Zala01)
Neposredna povezava do sporočila: 16
23.3.2009 21:23:31   
srša
No, nam je danes uspelo vplačat Turčijouser posted image za prvomajske, upam da bo vreme ok.

(odgovor članu srša)
Neposredna povezava do sporočila: 17
24.3.2009 16:43:35   
kokoska007
škoda, da se niste raje odločili za EGIPT. ravno za prvomajske je tam najlepši termin. tam bi se res lahko neomejeno kopali v morju.

jaz z rentanjem v turčiji nisem bila ravno navdušena. ceste so bolj slabe, polno je peska, sredinske črte ponekod ni. cestne označbe so ful slabše kot pri nas, mislim glede smerokazov. razdalje pa velike. v glavnem se renta turške cliote (thalia).

(odgovor članu srša)
Neposredna povezava do sporočila: 18
26.3.2009 16:02:15   
srša
 Gremo štiri družine,imeli smo več izbranih destinacij, na koncu sta ostali ti dve. Egipt je odpadel zaradi hrane in vode (želočne težave).user posted image

(odgovor članu kokoska007)
Neposredna povezava do sporočila: 19
27.3.2009 22:45:54   
Nikita***
Bila sem v Turčiji (Alanya) in na Tenerifih. Ni primerjave. Bilo mi je všeč tako v Turčiji kot na Tenerifih, ampak za videt je na slednjem otoku vsekakor več. No ja, če boste rentali avto, pojdite do Kapadokije ali Pamukkale, ampak to vam vzame dva dni, ker je kar dolga vožnja in dosti za vidit. Sicer pa so te destinacije, ki jih ponujajo agencije, tipični hotelski kompleksi, bolj greš v notranjost, bolj je umazano in "čudno". Odvisno, kaj iščeš od počitnic. Ampak kot sem rekla - meni je bilo oboje všeč, vsak s svojimi prednostmi. Me pa čudi, da je Egipt odpadel zaradi hrane in vode - a misliš, da je v Turčiji kaj drugačeuser posted image ? V času, ko sem bila dol, se jih je enih deset Slovencev, ki so bivali v drugem hotelu kot jaz, zastrupilo s hrano. 

< Sporočilo je popravil Nikita*** -- 27.3.2009 22:47:03 >

EX JERY

Ženska, ki je pretrpela izgubo otroka, se ničesar več ne boji. (židovski pregovor)

http://www.freewebs.com/trini-horjulska/

(odgovor članu srša)
Neposredna povezava do sporočila: 20
28.3.2009 13:47:16   
srša
Ja, user posted image sem mislila, da ni težav s hrano oz.zastrupitvamiU upam da ne bomo nič staknili.

(odgovor članu Nikita***)
Neposredna povezava do sporočila: 21
28.3.2009 14:56:03   
Nikita***
Ma ja, ampak jaz ene destinacije zagotovo ne bi izločila zaradi hrane in vode, ker so bile lani verižne zastrupitve tudi v Dalmaciji... Tako da je najbrž prav vseeno, kam greš, le da je ponekod treba pač bolj paziti.
Lep dopust ti želim!

EX JERY

Ženska, ki je pretrpela izgubo otroka, se ničesar več ne boji. (židovski pregovor)

http://www.freewebs.com/trini-horjulska/

(odgovor članu srša)
Neposredna povezava do sporočila: 22
6.4.2009 11:15:10   
zmajči25
Nikita, imaš ZS.

(odgovor članu Nikita***)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Na pomoč: Dojenček se noče voziti v avtu!
V članku preverite, kaj lahko storite, če vaš dojenček ne mara vožnje v avtomobilu in začne jokati že, ko ga samo pripen...
7 čudovitih jesenskih izletov
Jesen je odlična za izlete, saj se je vročina polegla, narava se je oblekla v čudovite barve, vreme pa je ponavadi še ve...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?