Nika v službi
|
Jaz ti lahko povem iz lastnih izkušenj, da je v Turčiji oktobra božansko! Midva sva bila že večkrat v Turčiji, večinoma v september-oktoberskem terminu. Najkasneje je bilo okoli 20.10. Morje toplo, zunaj še vedno precej vroče, a daleč od tiste hude vročine, ki te spremlja julija/avgusta, tudi september je še zelo vroč. Zame je Belek in Antalya oz. Kemer območje zakon, super hoteli, krasne plaže. Z rentanjem avtomobilov nimam veliko osebnih izkušenj (najela samo 1x), poznam pa nekaj primerov, ki so imeli določene težave, eden od njih je imel celo štalo zaradi nekega lokalca, ki se je namenoma zaletel v njegov avto. Najbrž so tisti, ki so odsvetovali najem, imeli v mislih take ekstremne primere kot je ta in podobni. Turiste namreč opozarjajo predvsem na to, da so praviloma lahek plen za kakšne nepridiprave, ki ciljajo na take tarče. Vidijo rent-a-car, domnevajo, da si tujec in poskušajo kaj iztržiti. Kaos na cestah je primeren, spoštovanje cestno-prometnih pravil je bolj kot ne na psu, označbe so slabe ali jih ni, cestna infrastruktura na precej nizkem nivoju (čeprav se izboljšuje)... Sicer pa je meni Turčija krasna, ljudje prijazni, nivo storitev vrhunski in odlično razmerje med ceno in kvaliteto. Klima je pa itak fantastična. Med prvomajskimi prazniki pa res nisem bila na tistem koncu. Lepo se imej, kjer koli že boš!