|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Sprehodi-jasli
12.3.2009 19:21:36   
markoskače
Živjo,

prosim vas, če lahko poveste ali otroci, ki so v jaslih, najmlajši (1-1,5 let) hodijo na sprehod tako, da hodijo po pločniku, ob prometni cesti in se držijo samo za verigo?????

Meni se to zdi nesprejemljivo, namreč so še premajhni, da bi dojeli, da se ne smejo izpustiti, cesta pa je le korak stran?

Ali obstajajo kašna pravila, vzgojiteljice? Vaša praksa?

Hvala vam.
MS.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Sprehodi-jasli
12.3.2009 20:00:21   
K_a_t_i
Naši hodijo tako - po pločniku, tudi ob cesti (samo je prometna samo takrat, ko otroke vozijo v in iz vrtca). Res so malo večji - okrog 2h let. In odkar hodijo na sprehode, mi sin sploh ne dovoli, da bi šla po cesti. Mami, na pločnik!
Če bi bila cesta res prometna, mi pa ne bi bilo vseeno.

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu markoskače)
Neposredna povezava do sporočila: 2
12.3.2009 20:26:59   
markoskače
ja, to so pa 16-18 mesečni škratki....

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.3.2009 20:29:09   
tosja
ne

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu markoskače)
Neposredna povezava do sporočila: 4
12.3.2009 20:49:04   
end1
so šli ja ko je mela mala leto in pol, lepo počasi po ulici, kjer je zelo malo prometa 

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
12.3.2009 20:58:14   
frutka_
Najprej morajo skrbet za varnost pol pa za ostalo. Če hodijo na sprehode in se je praksa izkazala za uspešno pol ne bi smelo biti problema. Vprašaj v vrtcu kako in zakaj....

(odgovor članu end1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
13.3.2009 1:07:35   
TiaSara
Malčki so ful natrenirani, da se morajo držati "bibe" - pri nas peljejo bibo na sprehod. Začeli so pa tako, da so šli z bibo v sosednjo sobo, potem malo dlje po vrtcu itn. Pri nas je vrtec ob cesti, tako da nimajo kaj drugega, kot da gredo ob cesti. 

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 7
13.3.2009 13:25:53   
Kontrakarambolšrauf
Sedaj so začeli, so pa stari od 16-24 mesecev, s tem da najmlajšo drži vzgojiteljica še za roko, ostali pa se te verige držijo ko klopi, je rekla da se bodo prej vsi skupaj po tleh zvrnili kot pa da bi se te verige spustiliuser posted image . Začnejo pa počasi, najprej po dvorišču vrtca en krog, nato okoli vrtca, nato po bližnji umirjeni ulici itd. Hitro se navadijo in radi gredo na sprehode. 

Exkontrakarambolmatica.

(odgovor članu TiaSara)
Neposredna povezava do sporočila: 8
13.3.2009 13:34:40   
metuljčica1
Naša tamlajša je v mešani skupini 1-5let in so se že septembra ko je bila stara 16m, kar veselo sprehajali, tiste, ki še niso dobro hodili so jih peljale, tavečji so se držali za roke, tamali pa za voziček ali pa so jim vzgojiteljice dale roke.Mi pa ni bilo ravno všeč ko so jih peljali gledat gasilce, ki so kar oddaljeni od našega vrtca, poleg tega je treba po kar velikem hribu navzdol in ob najbolj prometni cesti.

(odgovor članu Kontrakarambolšrauf)
Neposredna povezava do sporočila: 9
15.3.2009 16:17:54   
m@j@
Pa še ena vzgojiteljica...Ja, naši tudi gredo, samo ne septembra, ampak tako kot so druge povedale, ko so natrenirani. Najprej po sobi, po igrišču...potem na cesto. Tako kot ta večji, tudi ne gredo septembra na sprehod, toda gremo takrat, ko vzgojiteljica preceni, da so zreli za na cesto in jim je zaupati.

(odgovor članu metuljčica1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
20.3.2009 8:16:34   
ninocka
Nasi so tudi trenirali po vrtcu, pa okrog vrtca, preden so sli na daljse sprehode. No saj zdej so ze tolk stari, da grejo brez bibe in se drzijo za roke.
Pri mlajsemu pa sploh ne vem, ce so ze sli na sprehod? user posted image

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu m@j@)
Neposredna povezava do sporočila: 11
20.3.2009 9:59:10   
Nika v službi
Tudi pri nas je bilo tako - na sprehod ven so šli, ko so vzgojiteljice presodile, da so dovolj zreli za sprehod izven vrtca. Je pa res, da pri nas v bližnji okolici ni neke super prometne ceste.

Naši so imeli pa kačo, ki so jo na sprehod peljali.user posted image  Ko so se uvajali, so jo sprehajali v igralnici, nato po hodniku in terasah vrtca, nato so jo peljali v peskovnik, pa nazaj na kosilo, da ne bo lačnauser posted image  in končno je prišel tudi trenutek, ko je kača okolico dovolj spoznala, da se ni ustrašila velikega sveta...user posted image

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
20.3.2009 22:17:02   
Ameliee
sama delam v vrtcu in ti moram povedati, da sem tudi sama že šla z 1,5 starimi otroki po pločniku. Seveda ne od samega začetka in nsimo začeli takoj po prometni ulici, ampak ko smo se "uvajali" na pločnik so otroci razumeli, da se morajo ves čas držati svoje "bibe" (tudi mi ji tako rečemo) in je ne izpustijo. Sicer teh otrok ni tako veliko v skupini in gremo na takšen sprehod, ko jih je manj in niso prisotni vsi. Hodimo čisto skupaj, tako da se lahko s pomočnico skoraj primeva za roke (jaz sem ves čas obrnjena proti otrokom), tako da lahko vskočim vmes, če se slučajno kakšen spusti. Vsakič ko gre mimo avto ves čas govoriva, npr: držimo se trdno bibe, da nam ne uide,... ipd.

Brez skrbi, če imaš dobro vzgojiteljico in pomočnico se nimaš kaj bati. Oziroma, če imata dobro poskrbljeno za varstvo!

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 13
21.3.2009 13:58:32   
mehurčica
Jaz sem pa proti temu, da se tako majhne otroke na tak način pelje na sprehod. In sem vesela, da je v takem vrtcu, kjer imajo ogromno dvorišče, kjer se tako majhni čisto dovolj naužijejo svežega zraka in poigrajo. Za moje pojme so še preveč nepredvidljivi. Že če grem sama z mojima za roko po pločniku, ju raje vodim po notranji strani in jaz hodim po zunanji. Se včasih kaki kamenček, palčka ali navadna smet preveč sveti - bi se mala radovednost kar zagnala.

Šele, ko postaneš mama, začneš resnično cenit zdravje.

(odgovor članu Ameliee)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
7 stvari, ki jih počnejo inteligentni otroci
Inteligentni otroci včasih počnejo neobičajne stvari. To je 7 najbolj pogostih.

karmyka

Imamo Leo in Teo pričakujemo še enega novorojenčka ne vemo še spola, katero ime bi najbolj pasalo k tema dvema imenoma po vaši presoji??

(77%)

(23%)

Število vseh glasov: 296

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!