|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Adaptirano mleko
12.3.2009 9:00:27   
Anja24
Moja user posted image  je stara 2 meseca. Dodajam ji Novalac 1 (ker ga je dobivala že v porodnišnici), sedaj pa bi ji ga rada zamenjala. Zanima me katero AM je najbolj podobno navalacu (po okusu, sestavi)? Saj vem, da vsakemu nekaj drugega odgovorja...ampak vseeno - če ima mogoče katera take izkušnje...katero mleko ji naj najprej ponudim?

Hvala za odgovoreuser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Adaptirano mleko
12.3.2009 9:24:49   
pomar*ANČA*
jaz mu tudi dodajm novalac1, ampak nebi nikoli menjala saj mu ustreza. izbire imaš kar veliko.... če je zaprta, dobiš apamil proti zaprju, če ima krče- proti krčem.... če pa nima težav ji pa ne menjajuser posted image naš fant je v porodnišnici dobil aptamil, pediater in babca sta mi pa bolj svetova novalac, tako da sem mu kasneje začela dodajati novalac1

(odgovor članu Anja24)
Neposredna povezava do sporočila: 2
12.3.2009 9:57:04   
nežka
Zakaj pa bi ga rada zamenjala? Ali tvoji malčici ne odgovarja?
No, jaz sem tudi zamenjala nekaj vrst mleka, Novalaca ni maral, Aptamil ga je zapiral, na koncu nam je najbolj odgovarjal Hipp. In pri tem smo ostali.

(odgovor članu pomar*ANČA*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.3.2009 10:28:37   
najcom
Pri nas smo od 2 meseca na aptamilu res da malce zapira samo mislim,da je po sestavi najbolj podoben materinemu mleku8vsebuje nenasičene maščobne kisline in probiotike kot materino mleko), pa še na teži malček zelo lepo pridobiva. Dobi se tudi nočno mleko Aptamil sicer za tiste po 5 mesecu, ker ima veliko škroba kot ostali AM ima otok daljši čas občutek sitoti, tako, da se zbuja samo enkart na nač ali pa prespi celo noč. Proti zaprtju pri Aptamilu pa je pomagal Aptamil confort! Če ti je Novolac OK in ga malčica lahko prenaša tudi jaz ne vidim zakaj bi ga pač menjala, res je da je malce dražji od ostalih AM, vendar je res da se lahko kupi samo v lekarni, nekaj mogoče je res na tem.

(odgovor članu nežka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
12.3.2009 11:36:03   
Katy78
Jaz ga na tvojem mestu ne bi menjala, sploh če ga rada pije in nima težav, npr. zaprtost. Če malo pobrskaš po forumu, boš videla, da mora veliko mamic zamenjat precej vrst adapt. mleka preden najde tistega, ki malčku odgovarja. Eni določene vrste nočejo piti, drugi imajo drisko, tretji so zaprti, četri ogromno polivajo... Tudi mi smo najprej začeli z Aptamilom in to celo Aptamil Comfort, ki naj bi bil za boljšo prebavo in proti napenjanju, pa je bil zaprt po 4 ali celo 5 dni in še blato je bilo temno zeleno. Potem smo šli na Novolac in se obnese super. Je pa res, da se ga kupi samo v lekarni in da je napram ostalim AM precej drag. Če imaš možnost, si ga nabavi v Avstriji, tam je cenejši za 3 EUR in nekaj centov. Tast in tašča sta mi ravno zadnjič prinesla 15 pločevink, rok trajanja je itak dolg (na teh pločevinkah do 2011) dokler je pločevinka zaprta.

(odgovor članu najcom)
Neposredna povezava do sporočila: 5
12.3.2009 14:08:46   
Anja24
V bistvu nima nobenih težav, imela je malo krčev, ampak je že minilo. Ne bi ga zdaj na vsak način menjala - ampak vsaka škatla bolj smrdi (mleko), ampak res smrdi, in v nobeni ni 400g - glede na to, da je precej drag...ne vem, no...ne gre se zaradi cene, mi ni težko dat zauser posted image ...da me ne bo katera po nepotrebnem napadlauser posted image

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 6
12.3.2009 14:15:30   
Hope2
IMeli smo aptamil in zdaj novalac. Meni je aptamil smrdel za znoret, sploh ni imel vonja po mleku, da ne govorim o okusu, se mi je dvignilo, kolk je nagravžen. medtem ko je novalac čist druga pesem. Menjali smo zato ker ga je aptamil napenjal in zapiral.

(odgovor članu Anja24)
Neposredna povezava do sporočila: 7
12.3.2009 17:47:23   
Abra
Uf, povohaj aptamil, pa boš vidla, kaj smrdi user posted image jaz butelj sem ga še poskusla, sem mislila, da bom bruhala user posted image novolac v primerjavi prav diši. Moja ga tudi bolje prenaša kot aptamil. Je pa v Italiji bistveno cenejši - 400g je 7eur, 800g (takega pakiranja pri nas ni) je pa 10,80eur.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 8
12.3.2009 18:16:27   
Katjusa
ni druge k da mal probaš...., tah mlekecov je zdej tolk na voljo, da se starši kr za glave držimo.... in tud cenovno so ful razlike, čeprav dvomim, da je ful razlika v kvaliteti razn tisti k so npr. proti polivanju ali kolikom.....

mi smo mel pr prvem aptamil in je bil ful zaprt , potem smo probal milumil in je blo super.... pri drugem smo kr štartal z milumilom in ni nobenih težav....

(odgovor članu Abra)
Neposredna povezava do sporočila: 9
12.3.2009 21:36:04   
Anja24
Novalac AC je še nekak, 1 pa smrdi kot bi bil pokvarjenuser posted image  drugih pa še nisem vohalauser posted image
Sem pa računala za koliko dni naj bi bila ena pločevinka, pa se mi nikakor ni izšlo...pa sem ga dala na vago - v enem je bilo 360g, v drugem pa še manjuser posted image

Kaj pa v Avstriji? Je tudi taka cena kot v Italiji???

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
12.3.2009 21:46:57   
Katy78
Meni niti Aptamil niti Novolac ne dišita, kar pa sploh ni pomembno. Pomembno je, da ga otrok rad pije in da nima nobenih težav (driska, zaprtje, polivanje...), tako da bodi vesela če je tako in ne kompliciraj. user posted image

V avstriji je pakiranje isto (400g), cena pa 3 eur in še nekaj nižja.

(odgovor članu Anja24)
Neposredna povezava do sporočila: 11
12.3.2009 22:55:49   
Andromeda
Tudi mi smo na Novalacu - imeli smo vse od AC, pa IT in zdaj smo na AR in ta res smrdi kot hrana za akvarijske ribice user posted image
Če dojenčku odgovarja mleko, da ima dobro prebavo, ga nikar ne menjaj! Pa meni se še ni zgodilo, da bi ga bilov kaki škatli manj user posted image Edino, kar me moti je, da se ga dobi samo v lekarnah - monopol. No, to je pa že druga zgodba.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?