|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   en kup vprašanj
3.5.2005 14:45:51   
bobek05
Vsem en lep sončen pozdrav,

Sem v 32t in kot verjetno večino nosečnic, si vsaki dan najdem nekaj kar me skrbi... Moja nosečnost je do sedaj (oz. še vedno) potekala brez problemov, imam pa nekaj vprašanj...

1. Že skoraj celo nosečnost imam malo močnejši izcedek - belkasto rumenkaste barve, zadnje dneve pa se mi zdi, da imam precej močnejšega. Je to normalno??? :zmeden: Nekaj sem tudi brala o uhajanju plodovnice. Kako bi npr. jaz vedela, da mi uhaja plodovnica (če bi do tega prišlo), če imam pa tako močan izcedek, za plodovnico pa vem, da je brez barve in vonja...??? Tisti testi za ugotavljanje tega pa sem prebrala, da so strašno nezanesljivi, pa še dragi :zmeden:

2. Imam tudi krče - v spodnjem delu, nekaj podobnega kot pri menstruaciji. Jih imam že skoraj vso nosečnost, zadnje čase pa so postali dokaj pogosti (5-6 na dan) in bolj boleči... Včasih se kar skremžim od bolečine.. Je pa res, da minejo po nekaj sekundah. So to že lažni popadki ali še vedno krčenje maternice???

3. Potem pa še našega angela nosim bolj nizko in včasih tako močno pritiska dol, da se mi zdi, da me bo razneslo ali pa da mi bo mehur počil... Pa še vedno tako veselo brca in boksa, da je joj... Od katerega tedna dalje moram začeti šteti gibe? In ali je to normalno, da tako močno pritiska dol?

4. Kaj katero v predelu spolovila tudi BOLIJO mišice, ko se premika? Jaz se počutim kot starka, ker vsakič ko se premaknem, me vse boli..

5. Imam pa še en problem. Od kar sem prišla v zadnje tromesečje, pogosto "skupaj zlezem", ne bi mogla reči, da omedlim, ampak kar naenkrat mi postane strašno slabo, začne se mi vrteti in takoj rabim svež zrak. Začela sem se izogibat zaprtim in prenapolnjenim prostorom kolikor se le da (čeprav imam sedaj v maju še materinsko šolo in tam bo po moje za znoret), pogosto ležim z dvignjenimi nogami in zračim stanovanje, ampak tega enostavno ne morem preprečiti... zgodi se kadarkoli (tudi ko npr. sedim za računalnikom, se tuširam...) in to se mi dogaja na 2-3 dni vsaj 1x. Je to normalno??? Na zadnjem pregledu sem to G omenila, ampak takrat se mi to še ni dogajalo tako pogosto (zadnji pregled: 4.4., naslednji bo: 9.5.) in G je rekel, da ni razloga za skrb, pritisk pa je tudi bil OK.

Se opravičujem za TOLIKO vprašanj... in hvala za odgovore.

:nosecka: v 32t
Neposredna povezava do sporočila: 1
   en kup vprašanj
3.5.2005 15:13:22   
st
ojla! Kaj dosti ti ne bom znala pomagat, vseeno pa...tudi sama sem noseča, in sicer tik pred... 9nebesa
Glede izcedka ti lahko rečem, da sem ga tudi sama imela kar veliko in vseh barv itd. oz. ga še kar imam - pa mi niso rekli, da je to ne vem kak problem. Je pa res da sem že 2x dobila svečke za to! Pa kakšne drastične spremembe ni bilo! Glede krčev, bolečin...ja no, ne vem, mogoče ima premalo placa...več naše bejbike so vse večje, a placa zmeraj manj..in to, da ga nisko nosiš..tudi sama ga...pa zna kar dosti pritiskati na mehur...ja...je normalno-po mojem! Glede slabosti...ne vem no, mogoče pa ti je v tistem trenutku pritisk padel pa zato, drugače pa imaš normalnega...ali je to znak, da ti kakšnih vitaminov manjka...mogoče si slabokrvna - pomanjkanje železa... Kar je pomembno je - NE SEKIRAJ SE, NE RAZMIŠLJAJ PREVEČ O TEM IN SEVEDA OB NASLEDNJEM OBISKU VSE TGO OMENI ZDRAVNIKU, PA GLEJ DA TE BO RESNO VZEL...DA NE BO MISLIL...RECIMO...DA SAMO PRETIRAVAŠ! In še nekaj...gled da boš popila VVVEEEELLIIIIKKOOOO TEKOČINE, najbolje VODE! Mogoče se ti bo stanje izboljšalo!! Vsaj 2litra na dan, saj več...vem, da je težko, ampak saj gre...mal pa po mal...kozarec vode na uro, pa bo...
No, upam, da sem ti vsaj mal pomagala...Pozdravček!! :duda:

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   en kup vprašanj
3.5.2005 15:15:22   
Anonimen
1. ne vem, če nisi prepričana pojdi na pregled in povej kaj te skrbi. Mislim pa, da sam izcedek, sploh če je akkorkoli obarvan nič ne pomeni. Lahko, da imaš kakšne glivice ali kaj takega, zdaj ko se je bolj segrelo. Nosečnioce so na to precej občutljive.

2. Lahko da so že lažni popadki, sploh če so boleči. Dokler niso prepogosti oziroma se ne pojavljajo v kolikor toliko enakomernih razmahih mislim da ni razloga za skrb. Koliko je pa prepogosto pa nimm pojma.

3. Ne vem, ker me brce nikoli niso bolele, razen tistih neprijetnih v mehur, ko sem se včasih skoraj polulala. :ups: Tudi nizko nisem nosila ampak baje je zelo fajn nosečniški pas. Jaz sem gibe štela od 30. tedna dalje.

4. Bolj proti koncu je vse vedno bolj bolelo, ko boš rodila se boš spet pomladila! :bravo:

5. Se mi je dogajalo celo nosečnost. bolj proti koncu - bolj pogosto. Le toliko pazi, da se usedeš ko se ti to zgodi, da ne boš padla in se udarila.

Pa še nekaj. Mogoče se bo kateri zdelo smešno ampak ko sem bila noseča sem si pred posvetovalnico že 14 dni pripravljala vprašanja, ki sem jih pisala na papir. Ko sem imela pregled sem tako najprej ven privlekla vprašanja, napisana na papir in ginekologa zaslišala. Tako sem bila pomirjena in na nič nisem pozabila.
Vsakič ko sem prišla mi je rekel "no, najprej imava vprašanja, a ne?"

Jaz ti svetujem da si narediš enako, da ne boš česa pozabila.

(odgovor članu bobek05)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   en kup vprašanj
3.5.2005 17:09:37   
CUKRČEK
Ojla,
glede bolečin v mednožju: jaz sem imela take bolečine, da se sploh nisem mogla obrnit v postelji, hodila sem pa kot raca. Bolele naj ne bi mišice ampak medenične kosti, ker so raztegnjene. Še kak mesec po porodu oz. ob luni so me zelo bolele, potem pa je ponehalo in je sedaj povsem ok.

Tako da ti lahko rečem le to, da bo bolje, ko bo mali prijokcal na svet:)

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   en kup vprašanj
3.5.2005 18:08:37   
Anonimen
Živio!

1. jaz sem imela izcedek dolgo, pa sem čakala na redni pregled, smola..imela sem vnetje. Pojdi čimprej.

2. Otrditev maternice..pripravlja se maternica, da opravi svoje delo. Tako je bilo pri meni, zdaj pa pri vsaki je drugače..tako da ne zanašati na to...

3. Meni je mali noge potiskal v mehur, ledbvice..to boliiiii.

4. Jap, oma bi rekla, sedaj si dobila debeli poč. Vse mi je nabreknilo spodaj..sam čaki, ko gre to nazaj, prvi mesec po porodu, to je šele mene bolelo..ojejjj.

5. to se je meni dogajalo zadnje dni..več pa ne vem.

le omeni te stvari g....

lep porod ti želim!:rozica:

(odgovor članu bobek05)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?