bobek05
|
Vsem en lep sončen pozdrav, Sem v 32t in kot verjetno večino nosečnic, si vsaki dan najdem nekaj kar me skrbi... Moja nosečnost je do sedaj (oz. še vedno) potekala brez problemov, imam pa nekaj vprašanj... 1. Že skoraj celo nosečnost imam malo močnejši izcedek - belkasto rumenkaste barve, zadnje dneve pa se mi zdi, da imam precej močnejšega. Je to normalno??? :zmeden: Nekaj sem tudi brala o uhajanju plodovnice. Kako bi npr. jaz vedela, da mi uhaja plodovnica (če bi do tega prišlo), če imam pa tako močan izcedek, za plodovnico pa vem, da je brez barve in vonja...??? Tisti testi za ugotavljanje tega pa sem prebrala, da so strašno nezanesljivi, pa še dragi :zmeden: 2. Imam tudi krče - v spodnjem delu, nekaj podobnega kot pri menstruaciji. Jih imam že skoraj vso nosečnost, zadnje čase pa so postali dokaj pogosti (5-6 na dan) in bolj boleči... Včasih se kar skremžim od bolečine.. Je pa res, da minejo po nekaj sekundah. So to že lažni popadki ali še vedno krčenje maternice??? 3. Potem pa še našega angela nosim bolj nizko in včasih tako močno pritiska dol, da se mi zdi, da me bo razneslo ali pa da mi bo mehur počil... Pa še vedno tako veselo brca in boksa, da je joj... Od katerega tedna dalje moram začeti šteti gibe? In ali je to normalno, da tako močno pritiska dol? 4. Kaj katero v predelu spolovila tudi BOLIJO mišice, ko se premika? Jaz se počutim kot starka, ker vsakič ko se premaknem, me vse boli.. 5. Imam pa še en problem. Od kar sem prišla v zadnje tromesečje, pogosto "skupaj zlezem", ne bi mogla reči, da omedlim, ampak kar naenkrat mi postane strašno slabo, začne se mi vrteti in takoj rabim svež zrak. Začela sem se izogibat zaprtim in prenapolnjenim prostorom kolikor se le da (čeprav imam sedaj v maju še materinsko šolo in tam bo po moje za znoret), pogosto ležim z dvignjenimi nogami in zračim stanovanje, ampak tega enostavno ne morem preprečiti... zgodi se kadarkoli (tudi ko npr. sedim za računalnikom, se tuširam...) in to se mi dogaja na 2-3 dni vsaj 1x. Je to normalno??? Na zadnjem pregledu sem to G omenila, ampak takrat se mi to še ni dogajalo tako pogosto (zadnji pregled: 4.4., naslednji bo: 9.5.) in G je rekel, da ni razloga za skrb, pritisk pa je tudi bil OK. Se opravičujem za TOLIKO vprašanj... in hvala za odgovore. :nosecka: v 32t
|