|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   uvajanje večerje - 3 obrok GH
9.3.2009 16:58:25   
kat007
Zdravo!

Danes sva z mojo damo (stara skoraj 7 m) imeli pregled pri P, ki je svetovala, da naj začneva s 3 obrokom GH - žitno kašo za večerjo. Zanima me, kdaj jim vi date večerjo. Mi2 jeva nekako takole:
ob 6ih - dojenje
ob 9ih - sadna kaša
ob 12ih - zelenjavna kaša
ob 15ih - dojenje
ob 18:30- 19ih - dojenje ..ob 19ih spimo
ob 2:00 - dojenje

Najbrž je ob 15ih večerja malo zgodaj? Ampak večernemu dojenju se pa tudi še nebi odpovedala, saj jo najino cartanje lepo uspava.

Kakšen imate pa vi sistem? Hvala in lep dan.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: uvajanje večerje - 3 obrok GH
9.3.2009 18:25:32   
tosja
Ob 18-ih je prava ura za večerjor. Na vrh pa dojenje s cartkanjem user posted image user posted image
Mlečna kaša z riževimi kosmiči, prosenimi kosmiči ali pa žitna kašica  - brez glutena. Ali pa Hippova mlečna kaša za lahko noč...

< Sporočilo je popravil tosja -- 9.3.2009 18:27:08 >

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu kat007)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.3.2009 18:53:23   
sneska
Mi imamo pa že pri korigiranih 5 mesecih 3 obroke - nam je tako svetovala P. Vendar se mala zbudi šele med 7-8 uro in ji dam najprej mleko, Šele nato čez 2,5 h  - 3,5 h  sadno kašico, nato že čez 1,5 h je zopet lačna in dobi mleko. Nekje med 12-16h imava zelenjavno kašico. No po tem sem pa v dilemi. Nekje 2,5 h po zelenjavnem obroku postane lačna in ji dam seveda spet mleko.Zdaj pa ne vem, ali bi bilo dobro ji dati namesto mleka kar kašico ali naj ima vseeno še en mlečni obrok. Ker potem se ta kašica zavleče lahko tja do 9-ih zvečer oz. še dlje. Spat pa hodi od 10.30 do 11.00, okoli polnoči ji pa še malo mleka ponudim in poje v spanju pač kolikor poje.
Kakšen nasvet?

Zdavnaj sneg je skopnel
veter topel zavel.
Zdaj nas greje toplo sonce.
Ptički gnezda grade,
nežno kljunčkajo se,
saj pomlad v deželo je prišla.
JUHUHUUUUUUUUUUUU

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.3.2009 15:20:35   
onina
Jaz bi npr. dala sadni obrok tako kot ti (nekje ob 11.00) in potem nič mleka čez 1,5 ure...če mene vprašaš, je bolj zaspana kot lačna (naš npr. 1,5 ure po vsakem obroku zaspi). Lahko jo daš v voziček, ko rata sitkana in ji daš potem ob 14.00 zelenjavno kašico in npr. ob 15.00 mleko. Potem pa ob 18.00 mlečna kaša. Ostalo še mleko...Tvoja gre kar pozno spati, tako da ne vem. Jaz bi našemu dala ob 18.00 mlečno kašo in nato ob 19.00 dojenje in spat.

(odgovor članu sneska)
Neposredna povezava do sporočila: 4
11.3.2009 9:44:20   
anckabancka
Lahko pa ji za večerjo daš kakšno žitno kašico s svojim mlekom, namesto, da jo podojiš. In jo potem še podojiš tik pred spanjem.
Tako mu jaz dajem v svoje mleko riževo kašico in ga potem še tik pred spanjem podojim. To je res lahek prehod pri uvajanju večerje... Pa še zakaj bi kupovala adaptirano mleko. Je pa res malo več dela s črpanjem...

< Sporočilo je popravil Bonnie_RR -- 11.3.2009 15:46:58 >

Ponosna mamica petih fantkov :)

(odgovor članu onina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
11.3.2009 9:45:01   
anckabancka
Ojoj, to se pa zgodi, če je sine tukaj, medtem, ko pišem... user posted image

Ponosna mamica petih fantkov :)

(odgovor članu anckabancka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
11.3.2009 14:11:25   
MATEJKA_
midve tudi začneva ta vikend nadomeščat večerjo in ta teden bo stara 7 m. trenutno pa imamo tako:
6.30 oz. 7 - dojenje
okrog 10 oz 10.30 - dojenje
13.30 oz. 14h - kosilo (zelenjava-meso)
17 oz. 17.30 - dojenje
20h - dojenje.

kot sem rekla, bova zdaj začeli nadomeščat večerjo - riževi kosmiči na žličko, na koncu pa jo bom še dala malo na zizo, da bo tak zaspala kot do zdaj.

(odgovor članu kat007)
Neposredna povezava do sporočila: 7
11.3.2009 16:48:27   
suzanica
Živjo, mi smo stari 6 mesecev. Imamo 5 obrokov. 1-mleko, 2-sadna kašica, 3-zelenjavna kapica, 4-riž, 5-mleko. lp.

(odgovor članu MATEJKA_)
Neposredna povezava do sporočila: 8
14.3.2009 18:14:58   
kat007
Oj...

Sem uvedla vecerjo od 17:30-18:00 pa frača sploh noče po žlički jest teh mlečnih kašic.. naredim iz 60 ml mleka + 2 žlici kosmičev, poje par žličk pa začne kričat.. hm.. počasi pa bo...
Sem pa ugotovila, da je kar težko dobiti kašice, ki se mešajo z mlekom (kot sem opazila ima to le Milupa).. večinoma imajo notri že AM in potem dodajaš samo vodo...

(odgovor članu suzanica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pesem za moža, ki ponoči spi, namesto da b...
Potem ko je večino noči prebedela s svojim dojenčkom, medtem ko je njen mož spal, se je neka mama odločila, da bo ob šti...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?