Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Porodniška + 2 otroka do 8 let 7.3.2009 23:52:57
|
|
|
|
nejcko
|
Po zakonu mami, ki ima doma že dva otroka, stara do 8 let, pripada +30 dni dopusta za nego in varstvo (tretjega) otroka, torej naj bi bila mama (pogovorno) 13 mesecev na porodniški. Jaz spadam v to kategorijo, vendar sem dobila odločbo, po kateri mi pripada klasičen dopust za nego in varstvo otroka, torej bom na pogovorni porodniški klasičnih 12 mesecev. Zdaj me pa zanima, kako oni (CSD) smatrajo ta zakon: ali vzamejo stanje (starost otrok) na dan začetka porodniške ali stanje (starost otrok) ob koncu porodniške? ali jih moraš ti opozoriti na to, koliko otrok imaš doma in koliko so stari ali oni to naredijo avtomatično? Ima katera izkušnje? Jaz sem nastopila porodniško decembra, ko je moj starejši otrok ravno dopolnil 7 let, in bom na porodniški do decembra, ko bo moj starejši otrok že star 8 let - ali torej spadam ppod omenjeni zakon ali ne. Da vem, ali naj zatežim na CSD-ju ali ne
|
|
|
|
RE: Porodniška + 2 otroka do 8 let 7.3.2009 23:54:55
|
|
|
|
rija
|
po kmečki logiki bi moralo veljati stanje na dan nastopa porodniške, ker ti dajo odločbo itak za naprej
|
|
RE: Porodniška + 2 otroka do 8 let 8.3.2009 0:04:13
|
|
|
|
benika
|
Pojma nimam. Mogoče pa oni smatrajo, da se upošteva starost otrok ob nastopu podaljšane porodniške? Najbolje je, če se obrneš direkt na CSD, boš dobila najbolj verodostojne inf.
|
|
|
|
RE: Porodniška + 2 otroka do 8 let 8.3.2009 0:16:01
|
|
|
|
nejcko
|
IZVIRNO SPOROČILO: benika Pojma nimam. Mogoče pa oni smatrajo, da se upošteva starost otrok ob nastopu podaljšane porodniške? Najbolje je, če se obrneš direkt na CSD, boš dobila najbolj verodostojne inf. Aha. Ja, sej tole bo verjetno to, ker zakon pravi, da se porodniška podaljša za 30 dni, če sta doma že dva otrok ..., torej se mora itak dati nova vloga. Pismu, vedno in povsod zvisim za mišjo dlako
|
|
|
|
RE: Porodniška + 2 otroka do 8 let 8.3.2009 6:54:59
|
|
|
|
marty5
|
Zakon pravi: Dopust za nego in varstvo otroka se podaljša v primeru, ko starša že ob rojstvu otroka varujeta in vzgajata najmanj dva otroka do starosti 8 let, za 30 dni, za tri otroke za 60 dni in za štiri ali več otrok za 90 dni. Tako, da se gleda stanje ob rosjtvu in ti pripada dodaten mesec. Napisano je nedvomno tako.
|
|
RE: Porodniška + 2 otroka do 8 let 8.3.2009 7:39:03
|
|
|
|
anny1
|
nejcko- po zakoni ti pripada 30dni za nego in varstvo otroka, seveda pa moraš v vlogi za uveljavlanje pravice do neg.in var. zabeležiti da imaš doma že dva otroka mlajša od 8let se pravi da označiš polje vzgoja in varstvo 2 otrok mlajših od 8let kater v spodnji prostor tudi zapišeš-podalšanje dopusta za nego in varstvo- tako da če tam nisi nič zapisala pojdi na csd in jim povej kaj in kako in če je možno da spremenijo, lp srečno
|
|
RE: Porodniška + 2 otroka do 8 let 8.3.2009 10:55:21
|
|
|
|
bskrle
|
Nejcko, jaz se to urejala po poteku porodniške, ko sem nastopila dopust za nego. Pokliči na CSD, verjetno so spregledali.
|
|
|
|
RE: Porodniška + 2 otroka do 8 let 8.3.2009 22:28:11
|
|
|
|
nejcko
|
A tako!? No, očitno smo to spregledali, soc. delavka pa me tudi ni nič opozorila, ko sem izponjevala vlogo, v bistvu sem vpisala samo svoje podatke, ostalo je ona vpisala. Bom jutri šla na CSD, če se da še kaj rešiti. Hvala, punce
|
|
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?