Nika v službi
|
Mi smo pleničko ukinili vzporedno z dnevno pri dobrih 2, 5 letih. Je sama povedala, da noče več pleničke. Če je slovo, je slovo dokončno. V roku 14 dni je bila suha tudi ponoči, se je pa potem še kar nekaj časa (recimo mesec, dva) dogajalo, da se je ponoči občasno polulala. Iz tega nismo delali drame, itak je imela v postelji nepremočljivo podlogo. Posteljnino smo zamenjali, se potem čez dan malce pomenili, ji povedali, da mora - če jo tišči lulat - povedat in jo bomo dali na WC, itd. V vmesnem obdobju smo jo okoli polnoči ali enih tudi dvignili in nesli na stranišče (sploh takrat, ko je zvečer več popila), ampak to obdobje je bilo kratko, ker se je kasneje že sama začela pritoževati, da noče vstati, da ne gre lulat, da bo povedala.... In je res. Nesreč je bilo tako vsak mesec manj, zdaj pa že ne pomnim, kdaj se je nazadnje polulala v posteljo. Je pa tudi tako, da zdaj prespi brez problema celo noč in sploh ne gre lulat. Zadnje lulanje je pred spanjem, potem spije še kak požirek vode, ampak zdrži do jutra brez problema. Jaz bi kar počasi začela, saj pri 3 letih se da že vse zmenit. Ustrezno zaščiti posteljo, pripravi se na malce več pranja in nočnega vstajanja ter potrpežljivo začnite. Srečno!