|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako navaditi 10 mesečnika, da sam zaspi
4.3.2009 9:37:48   
bobika
Naš skoraj 10 mesečni fant se uspava vedno na rokah. To smo počeli že od vsega začetka, ker je imel z vsem probleme in ni spal drugače kot na rokah.
Do sedaj je to še nekako šlo. Zaspi kar hitro (5-15 minut). Je pa vedno težji in ga je težje uspavati.
Poskusila sem že nekaj stvari pa nam nikakor ne uspeva. Če je imela katera podoben način kako ste rešile situacijo? Do kdaj ste se uspavali z nošenjem in kako dolgo je trajalo odvajanje? Po kakšni metodi ste ga odvajali?

Naj povem, da sem ga poskusila dati v posteljo in mu prigovarjati, biti tiho, peti, božati, trpljati, samo sedeti zraven njega in nič od tega ne pomaga. Ko ga dam v posteljo budnega ali pol v spanju se začne obračti, smejati, v trenutku se vsede in že stoji in ko to traja že nekaj časa se začne še jokati. Če ga malo močneje primem, da ga obdržim, da se ne vstane se smeji in čez čas začne trmariti in jokati. To lahko traja celo uro ali še več. Na koncu je že tako utrujen, da še samo joka.

Rituali so pa vedno enaki pred vsakim spanjem.

Nevem kako spremeniti način.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
4.3.2009 10:17:51   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu bobika)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kako navaditi 10 mesečnika, da sam zaspi
4.3.2009 10:19:08   
cupacups
ustrajat pri tem user posted image
druzga ni nic kokr samo ustrajanje....

(odgovor članu bobika)
Neposredna povezava do sporočila: 3
4.3.2009 10:19:21   
pipic
Do 11 meseca uspavali na rokah.
Potem je spal pri nama v postelji in zdaj počasi prehajamo na njegovo posteljo.
meni ni treba da moj otrok sam zaspi

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4
4.3.2009 11:52:16   
nia5
Ne bi vedela, me še to čaka. Moja bo stara 9,5m in se čez dan uspavama  na rokah, začuda pa zvečer noče bit na rokah. Odkar so ji šli 4 zobki ven (slab mesec nazaj) je zvečer imela probleme in ji je najbolj pasalo da se je sama naštimala za spat (vendar spi pri nama) in tako je zdaj ostalo. Sicer traja pol ure ali več da zaspi, vmes tečnari, sedi, leži, se igra z dudo, na koncu pa zaspi. Čez dan pa no wayuser posted image
Poskusi s kako glasbo (mi imamo Claydermana), pojočo igračko...

21.05.2008 nama je življenje za vedno polepšala najina pikica Nia.

(odgovor članu pipic)
Neposredna povezava do sporočila: 5
4.3.2009 12:07:53   
slovenka
Jaz pa naše nikoli nisem uspavala na rokah. Prva dva meseca mi je večinoma zaspala na zizi in sem jo potem čez en čas dala v zibko, potem proti 3 mesecem pa sem enkrat poskusila - kot so punce pisale na RR - in sem jo še budno, sito, zrihtano, položila v zibko, ji dala njeno igračko zraven in odšla - in je sama zaspala. Pa od takrat zmeraj zaspi - sedaj je stara 8 mesecev. Ima vmes kak večer probleme, pa jo vzamem iz kinderpeta - sedaj ni več v zibki - in jo malo polupčkam in dam nazaj - če je pa hujše, pa jo dam v najino posteljo in ji kažem kako igračko, pa se malo smeji, ko igračka skače sem in tja, potem pa se zdolgočasi in ko vidim, da ji očke lezejo skupaj, jo prestavim v kinderpet in tam zaspi.

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu nia5)
Neposredna povezava do sporočila: 6
4.3.2009 12:09:22   
slovenka
Samo za pojoče igračke jaz ne vem - pri nas jo take vragolije samo gor držijo, ne pa uspavajo. Fajn je glasba na baby phone, kake igračke, da bi pele v kinderpetu pa ji ne dajem, ker se mora umiriti. Ji pa večkrat med oblačenjem pižamike jaz sama pojem...

Jaz sem sicer že na začetku brala v knjigah o spanju - da do 3 mesecev otrok nima navad, potem pa se počasi ustvarijo, tako da mi smo proti 3. mesecem začeli z neko rutino, tako da je nama čim lažje. Res ni lepšega, kot da otroka skopaš, oblečeš, nahraniš in daš v kinderpet, pa potem sam zaspi, brez stresa...

< Sporočilo je popravil slovenka -- 4.3.2009 12:10:47 >

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
4.3.2009 12:11:55   
slovenka
No, samo še to - ker moja sodelavka ima 8 letno pupo, pa še zmeraj mora ona zraven nje ležati v postelji, dokler ne zaspi - pa to včasih traja 2 uri. Tako da poskušajte čimprej uvesti način spanja, ki vam bo olajšal stvari.

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
4.3.2009 12:19:15   
pupika
Naš mali je še pred letom dni zaspal na meni, star je pa bil 1,5 let. Potem sem ga enkrat predčasno položila v posteljo, ko še ni zaspal na meni, pa je v postelji lepo zaspal, sedaj pa imamo pač taki ritem, da greva midva v sobo, bereva pravljico, se pogovarjava malo in se uleže me objame in me drži objeto, in zaspi, to pa ponavadi traja kako uro, od prihoda v sobo in ko zaspi, mi je dosti lažje to, kot pa ga nosit, ker me hrbtenica že tako boli, da se skoraj vedno težko zravnam ko vstanemiz stola.

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
4.3.2009 12:20:07   
pupika
Našega malega moramo samo pomiriti pred spanjem, potem pa lepo zaspi, ponavadi mu pojem kako pesnico

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 10
4.3.2009 12:23:00   
karamelam
ne vem sicer kako to izgleda, da uspavaš otroka na rokah, ker se moja user posted image  sploh ne mara nosit - že od začetka.
Sicer nisem bila nikoli zagovornica tega da bi otrok zaspal v joku, sem rekla da se mi ni problem pomatrat in jo pocrklat, ker mi to ni težko. In res lahko rečem, da je do sedaj spala pri meni samo cca 10 dni, ko je bila bolana in se je želela stiskat z mano. Ampak sedaj pri dobrih 9 mesecih se pa obrača in vstaja....in noče spat - no zdej pa nisem več tako sladka, ampak vztrajna. V bistvu sva obe, samo, da ona prej obupa. Zadnjič sem štela in sem jo skoraj 200x krat "prestregla" pri vstajanju. Potem se pa dere, ampak tako dobro že poznam ta jok, da vem da je samo ihta. Sploh pa ker si oči tako mane, da bi si jih ven iztaknila, pa za ušesa se skoz vleče. Če bi jo dvignila, je pa kot da bi kdo OFF pritisnil. Tako da jaz kar vztrajam in ko zaspi, spi do jutra. In to sem začela izvajati tudi pri dnevnem spancu. Se obrestuje, ker pri meni zdaj zaspi po 10-15 min ali še hitreje.
In kar je najboljše - zjutraj se zbudi nasmejana, ne jezna na mamicouser posted image

(odgovor članu bobika)
Neposredna povezava do sporočila: 11
4.3.2009 13:36:39   
j6
JAZ bi ti svetovala, knjigo otroško spanje brez joka v sanje od Elizabeth Pantly, kjer ti opisuje kako otroka brez joka naučiš da zaspisam. To knjigo je napisala mamica4 otrok in piše da če dojenček joka ti s tem nekaj sporoča, pa če prav samo to, mami prosim bolj lepo mi je zaspati pri tebi. in kakose počuti otrok,celo življenje se je uspaval s cartanjem, potem pa kar naenkrat mora zaspati z jokom.user posted image Mislim daje veliko načinov kako naučiti otroka da zaspi sam brez joka.Ena izmed njih je sestavljena iz 3ali 4 stopenj in ko otrok osvoji prvo, greš na drugo. TO zelo lepo opisuje v tej knjigi. J preizkušeno. SREČNO

(odgovor članu bobika)
Neposredna povezava do sporočila: 12
4.3.2009 16:50:04   
Čmrlika
Bobika...saj veš da sva na istem user posted image   no za vse ki vam tako lrpo ratuje, nam je tudi, kljub temu da je kdaj ob težavah bla uspavan na rokah.... no , zdaj pa ni varjante več ker je pač tako kot pri bobbiki, predvsem vstajanje, sedenje...

Bova že nekja naštudirali, ne? user posted image

Sreča je iskanje, je ti in tvoja pot.
Najina sreča je prišla 19. aprila 2008....naslednji paket sreče je z nami od 21.februarja 2010...Naša pot je zaključena in da...iskanje se je splačalo...srečna sem !

(odgovor članu j6)
Neposredna povezava do sporočila: 13
4.3.2009 16:51:16   
Čmrlika
IZVIRNO SPOROČILO: slovenka

Samo za pojoče igračke jaz ne vem - pri nas jo take vragolije samo gor držijo, ne pa uspavajo. Fajn je glasba na baby phone, kake igračke, da bi pele v kinderpetu pa ji ne dajem, ker se mora umiriti. Ji pa večkrat med oblačenjem pižamike jaz sama pojem...

Jaz sem sicer že na začetku brala v knjigah o spanju - da do 3 mesecev otrok nima navad, potem pa se počasi ustvarijo, tako da mi smo proti 3. mesecem začeli z neko rutino, tako da je nama čim lažje. Res ni lepšega, kot da otroka skopaš, oblečeš, nahraniš in daš v kinderpet, pa potem sam zaspi, brez stresa...

a, ja . res je. a vstaja pa se še ne, pa dvigne na nogice, pa skače?

Najina sreča je prišla 19. aprila 2008....naslednji paket sreče je z nami od 21.februarja 2010...Naša pot je zaključena in da...iskanje se je splačalo...srečna sem !

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
4.3.2009 17:41:40   
slovenka
IZVIRNO SPOROČILO: Čmrlika

a, ja . res je. a vstaja pa se še ne, pa dvigne na nogice, pa skače?

Ja, naša ves čas vstaja pri dnevnem spanju, ja pa nogice dviguje, ko leži - skače pa še ne, ko je šele 8 mesecev stara. Zdaj pri tem vstajanju - če vidim, da je zaspana, jo parkrat dol položim - običajno v tretje zaspi. Pri dvigovanju nogic, ko celo deko dvigne, pa ji deko odstranim, pa jo samo s plenico pokrijem, ki jo potem drži z rokami in ko zaspi, jo pokrijem še z deko. Zvečer pa običajno ne vstaja, včasih joka - pa jo potem malo pocrklam in dam nazaj v kinderpet ali pa jo dam na najino postlo, pa ji kako igračko kažem, da se umiri...

(odgovor članu Čmrlika)
Neposredna povezava do sporočila: 15
4.3.2009 17:43:15   
slovenka
Čmrlika, vidim v profilu, da imaš ful simpatično pupo user posted image

(odgovor članu Čmrlika)
Neposredna povezava do sporočila: 16
5.3.2009 14:44:18   
Čmrlika

o hvala lepa! user posted image  
vidiš, moja pa je total lahko zmantRANA, pa je zgleda pozabla da se v postli spi user posted image  , probavam zdaj vse sorte da ji nazaj dopovem...me zmozga jo skoz dol dajat pa ji ne dovolit da ne vstaja...ah bova že... smo že kaj hujšega preživeli bomo še to finto, pa itak bo spet kaj novega,ne? user posted image

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
5.3.2009 20:37:36   
slovenka

vidiš, moja pa je total lahko zmantRANA, pa je zgleda pozabla da se v postli spi user posted image  , probavam zdaj vse sorte da ji nazaj dopovem...me zmozga jo skoz dol dajat pa ji ne dovolit da ne vstaja...ah bova že... smo že kaj hujšega preživeli bomo še to finto, pa itak bo spet kaj novega,ne? user posted image

Ja, seveda bo - verjetno kar naenkrat. Tako delajo ta mali, se kar naenkrat nekaj odločijo user posted image

(odgovor članu Čmrlika)
Neposredna povezava do sporočila: 18
6.3.2009 14:11:33   
Čmrlika

Ja, seveda bo - verjetno kar naenkrat. Tako delajo ta mali, se kar naenkrat nekaj odločijo user posted image

hvala za tolažbo... ti javim, ko se princesa odloči. user posted image

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
7.3.2009 19:19:58   
pizamca
Moja je na začetku zaspala med dojenjem.

Tam pri ene 9 mesecih se je spuntala in ni hotela več zaspat - verjetno zato, ker je dojenje postalo že prekratko in je ni več uspavalo. Ene tri tedne sem imela probleme, potem pa sem nabavila Avsenikove uspavanke in jo nosila na rokah, dokler ni zaspala - od 1 do 10 minut. Včasih se je puntala, pa sem jo malo dvignila, sicer pa sem jo gugala v naročju in je kar hitro zakinkala, tako da sem jo samo še položila v posteljo.

Pri 10,5 mesecih so pričeli ven hodit zobki, bila je bolana in se je ful scrkljala, pa se je sistem spet porušil. Prišli smo do tega, da je sploh nisem smela odložiti v njeno posteljico, hotela je, da sem vedno zraven,... pa še zbujat se je pričela n-krat na noč. Potem je pa že moj ponorel in rekel, da ima dosti njenih kapric in sva jo pustila jokat se v postelji - hodila gledat in božat vsakih 10 minut - zaspala je po 40 minutah. Prvo nočo se je še enkrat jokala po 10 minut. Drugo noč sem jo prišla samo pobožat in je takoj zaspala nazaj.

Pri 10 mesecih znajo že fajn manipulirat in mislim, da ne joka samo zato, ker mu kaj manjka.
Tudi menim, da je otroka potrebno naučiti samostojnosti, če ga bomo pa samo ujčkali, pa ne bo nikoli samostojen. Kolegica je tamalo skoz samo crkljala, pa ima še pri petih letih probleme za spat it in ponoči za spat - tamala še zdaj ne zna sama nazaj zaspat.
Mojega tipa so tudi crkljali, ko je bil majhen (dolgo časa edinček) in ima ful probleme z nespečnostjo in s samostojnostjo (prevveč navezan na mamico), medtem, ko sem imela sama včasih še prestrogo vzgojo in sem čist kontra- v vseh pogledih. Saj ne vem, če je povezava, vendar opažam podobne zadeve tudi pri drugih...

Zdaj imam samo problem, ker se zelo pogostokrat zbuja na noč. Sem poskusila tudi s kvasom, pa ni pomagalo, samo previjat sem jo morala dvakrat ponoči! :)

(odgovor članu Čmrlika)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?