|
RE: kako navaditi 10 mesečnika, da sam zaspi 4.3.2009 17:41:40
|
|
|
|
slovenka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Čmrlika IZVIRNO SPOROČILO: slovenka Samo za pojoče igračke jaz ne vem - pri nas jo take vragolije samo gor držijo, ne pa uspavajo. Fajn je glasba na baby phone, kake igračke, da bi pele v kinderpetu pa ji ne dajem, ker se mora umiriti. Ji pa večkrat med oblačenjem pižamike jaz sama pojem... Jaz sem sicer že na začetku brala v knjigah o spanju - da do 3 mesecev otrok nima navad, potem pa se počasi ustvarijo, tako da mi smo proti 3. mesecem začeli z neko rutino, tako da je nama čim lažje. Res ni lepšega, kot da otroka skopaš, oblečeš, nahraniš in daš v kinderpet, pa potem sam zaspi, brez stresa... a, ja . res je. a vstaja pa se še ne, pa dvigne na nogice, pa skače? Ja, naša ves čas vstaja pri dnevnem spanju, ja pa nogice dviguje, ko leži - skače pa še ne, ko je šele 8 mesecev stara. Zdaj pri tem vstajanju - če vidim, da je zaspana, jo parkrat dol položim - običajno v tretje zaspi. Pri dvigovanju nogic, ko celo deko dvigne, pa ji deko odstranim, pa jo samo s plenico pokrijem, ki jo potem drži z rokami in ko zaspi, jo pokrijem še z deko. Zvečer pa običajno ne vstaja, včasih joka - pa jo potem malo pocrklam in dam nazaj v kinderpet ali pa jo dam na najino postlo, pa ji kako igračko kažem, da se umiri...
|