Nika v službi
|
IZVIRNO SPOROČILO: rija ja, honey....ampak v NYC je edina narava CP in vsaka naslednja 3 drevesa, ki rastejo iz betona, se jim reče park....to mi je bilo ful hecno tam in NYC so muzeji, galerije, znamenitosti...če hočeš naravo idi v Yosemite Park da bi šla v zoo v NY je pa bedasto za moje pojme za dvoletnika je zoo v LJ ali Zagrebu čisto fajn...ali pa Dunaj če hočeš..... mi smo lani z našim 2,5 letnikom naredili prvo turo v velemesto: Budimpešto, ki je veliko manj betonska od omenjenega.....in mali bo očitno svetovljan, no, vsaj upam..mu je bilo všeč....3 dni....kar bi bilo več...pa je, zopet povdarjam ZAME....preveč..... Ma, se kar podpišem pod vse poste od Rije. Pa da ne bo pomote - mi smo že od nekdaj popotniki, prvo daljše potovanje smo naredili v Provanso (1 teden), ko je imela mala komaj 7 mesecev in od takrat redno potujemo v lastni režiji z avtom po Evropi. Nič ne kompliciramo, tempo prilagodimo otroku, prehranjuješ se lahko tudi v kakšni zelo solidni restavraciji, nočnega življenja je seveda manj ali nič. Ampak ni v tem problem. Meni ne bi potegnilo, da bi z dvo- ali tri-letnikom šla na pot v NY. Edino, če mi je to življenjska želja in če ni prav nobene variante, da bi še kdaj šla. Tudi midva z možem sva bila v NY, še v dvojini, še bi šla in če bo možnost, bomo tudi šli vsi trije, ampak ko bo imela tudi naša Nika kaj od tega. Pač na tako dolgo pot, ki je praviloma enkrat v življenju, greš po moje zaradi tega, da bi mesto, kraj, doživel v polnosti. NY je treba prehoditi peš, če hočeš začutiti utrip. Ogledati si je treba Manhattan (mi smo spali takrat kar na 5. aveniji, da je bilo vse pri roki), se povpeti na Empire (vrste, gužva...), pa na Liberty Island (vrste, gužva!), pa do Ground Zero (gneča!), pa .... ma, milijon stvari. Da raznih muzejev in galerij sploh ne omenjam, ker otrok od tega nima nič. Starši pa tudi ne. Moja je zelo živahna deklica, tako da ni šans, da bi preživela ure in ure v vozičku. Lani smo bili tudi mi (meddrugim) v Budimpešti, na Dunaju, v Salzburgu... naši ta mali so bili od vsega najbolj zanimivi tramvaji, metro, vzpenjače... in parki z igrišči. Pa hotel, soba, zajtrki, ker se je vse vrtelo okrog nje. Znamenitosti - te so bile za nas. Nope, NY pride spet na vrsto kasneje.