Lsica
|
Bojana, zelenjava se da pripravit na nešteto načinov... Če maš rada - potem pride v poštev surova, razne solate..., tudi kot je blaža rekla - kuhana, lahko kot priloga, v obliki solat, juh, enolončnic, rižot..., meni je najljubša pečena v pečici (minimum dela), bodisi v kombinaciji s krompirjem (npr. za to so primerni šampinjoni, bučke, paprika, por, korenček... še bolje je zelenjava narezana na rezance in hrustljavo pečena v voku, ali da ne govorim o dobrotah polnjenih paprik npr. s kuskusom, polnjenih melancan s tuno,.... Skratka, kam pa pridemo brez domišljija . Jaz ponavadi kupim tisto zelenjavo, ki je sezonska in ugodnejša (navadno je tudi bolj okusna kot zelenjava, ki je iz hladilnice ali ki je preživela dolgo pot, ali ki je bila posiljena pod umetnimi pogoji...). Potem pa ko mam doma to doma pa se že spomnim kaj bi, odvisno od trenutne želje. V tem času je poleg raznih solat zelo uporabno korenje, zelje, por, paprika, šampinjoni, včasih si privoščim tudi kakšen paradižnik kumarico, bučko, melancan, pa da ne poabim na stročnice (leča, fižol in meni najljubša čičerika ), špinača se krasno kombinira tudi s skuto v štrukeljcih ali bureku,... Pa ne se bat eksperimentirat in kombinirat zelenjave s sirom, z ribami ali mesom (če nisi vegetarijanka ). Če pa še želiš kakšen recept, pa sam povej kakšno zelenjavo bi ti jedla, jaz ti ga že napišem .
|