Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Ste ze slisali za prvesnico? 27.2.2009 7:17:44
|
|
|
|
Ploha
|
IZVIRNO SPOROČILO: CUKRČEK ta izraz smo mi na veterinarski uporabljali za krave. In mi je , najbrž zato, čist mim za ženske. točno to, se meni tudi čudno sliši,...ti si na veterino hodila?? Joj kok super, jaz bi tudi
|
|
|
|
RE: Ste ze slisali za prvesnico? 27.2.2009 8:28:11
|
|
|
|
ZARA
|
IZVIRNO SPOROČILO: lotoska Mnogorodka je pa....? Večvesnica.
|
|
RE: Ste ze slisali za prvesnico? 27.2.2009 8:31:31
|
|
|
|
ursi
|
Jaz sem za besedo slišala že zelo dolgo nazaj, ko sem delala v predelavi mesa. In jaz sem se na to navadila in mi ni bilo nič čudnega. Ampak res, za živali pač je to nekaj čist vsakdanjega, vsak b vedel, kaj je prvesnica in nikomur se to ne zdi čudno. Mi je blo pa tolk bolj čudno, ko semslišala, da se za ženske tudi to uporablja. Ok, no sem pristranska,ker sem ženska, ampak saj smo tako me prvič mamice kot tudi kravice. Z živalmi si pač nismo tolk različni.
|
|
|
|
RE: Ste ze slisali za prvesnico? 27.2.2009 8:38:42
|
|
|
|
bumerang
|
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA IZVIRNO SPOROČILO: lotoska Mnogorodka je pa....? Večvesnica. Privesnica pa...
|
|
RE: Ste ze slisali za prvesnico? 27.2.2009 9:33:37
|
|
|
|
Splišni
|
IZVIRNO SPOROČILO: caillou Upam, da si jo polulala in pokakala na porodni mizi . Nisem, ker sem še kakšne 2 dni potem rojevala in ni bila ona na vrsti v "finalu". No, saj finale je itak potem bil v operacijski. Upam pa, da so jo vse druge, ker je vedno taka. Ena taka znamenitost kranjske porodničnice.
|
|
|
|
RE: Ste ze slisali za prvesnico? 27.2.2009 9:36:44
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang IZVIRNO SPOROČILO: ZARA IZVIRNO SPOROČILO: lotoska Mnogorodka je pa....? Večvesnica. Privesnica pa...
|
|
|
|
RE: Ste ze slisali za prvesnico? 27.2.2009 9:42:57
|
|
|
|
matejchy
|
prvič slišala. zdej tule na RR
|
|
RE: Ste ze slisali za prvesnico? 27.2.2009 10:16:00
|
|
|
|
kjava
|
IZVIRNO SPOROČILO: CUKRČEK ta izraz smo mi na veterinarski uporabljali za krave. In mi je , najbrž zato, čist mim za ženske. Ja, za krave, ki prvič telijo, je to čist običajen izraz in mi nič čudno. Za žensko pa še pomislila nisem , da bi jo tako imenovala
|
|
|
|
RE: Ste ze slisali za prvesnico? 27.2.2009 11:48:51
|
|
|
|
liliana
|
Pri nas se to uporablja tudi za svinje, ki prvič kotijo.....je na kmetijah dokaj pogost in normalen izraz......
|
|
|
|
RE: Ste ze slisali za prvesnico? 27.2.2009 11:54:31
|
|
|
|
Mešamdrek
|
Mislim kakšen izraz. Prvič slišim.
|
|
|
|
RE: Ste ze slisali za prvesnico? 27.2.2009 17:58:53
|
|
|
|
TomTaylor
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II Jaz pet minut nazaj prvic in mi ni cisto jasno kaj oz. kdo je to. ja, jz sem tudi debelo pogledala naslovnico za nov članek na RR-u. Prvesnica...molznica...kaj pa vem, na žensko govedo me spominja ta izraz..
|
|
|
|
RE: Ste ze slisali za prvesnico? 27.2.2009 17:59:44
|
|
|
|
TomTaylor
|
IZVIRNO SPOROČILO: kjava IZVIRNO SPOROČILO: CUKRČEK ta izraz smo mi na veterinarski uporabljali za krave. In mi je , najbrž zato, čist mim za ženske. Ja, za krave, ki prvič telijo, je to čist običajen izraz in mi nič čudno. Za žensko pa še pomislila nisem , da bi jo tako imenovala no sej, če bi odgovore brala bi videla, da me občutek ne vara
|
|
|
|
RE: Ste ze slisali za prvesnico? 27.2.2009 19:04:20
|
|
|
|
loremi
|
Za ta izraz pa prvič slišim, ampak mi je pa tako čuden, da kr groza.
|
|
|
|
RE: Ste ze slisali za prvesnico? 27.2.2009 19:17:38
|
|
|
|
tame
|
Jaz sem ga že slišala....ampak tudi jaz za krave! Nisem vedla, da se tudi za žensko uporablja
|
|
|
|
RE: Ste ze slisali za prvesnico? 27.2.2009 21:16:05
|
|
|
|
Ancy
|
slišala, starejši jo večkrat uporabljajo.....
|
|
|
|
RE: Ste ze slisali za prvesnico? 27.2.2009 21:45:34
|
|
|
|
nejcko
|
Prvič slišim
|
|
|
|
RE: Ste ze slisali za prvesnico? 28.2.2009 11:06:55
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mišni Ja, jaz sem prvič v porodnišnici, ko se je babica, ki je predajala izmeno naslednji ekipi, na ves (zakajen) glas krohotala in norca delala, kako jim privoščči dve stari privesnici, pri katerih porod nikamor ne gre. Ena izmed njiju sem bila mišljena jaz ... res fajn občutek, tak spodbuden. Ej, groza.P.r.a.s.i.c.a. (pardon izrazu).Take babe si pa ne želim srečati.
|
|
|
|
RE: Ste ze slisali za prvesnico? 28.2.2009 17:42:01
|
|
|
|
silvya
|
Tolikokrat sem že slišala za to besedo, da mi sploh ni čudna.
|
|
|
|
RE: Ste ze slisali za prvesnico? 28.2.2009 20:35:11
|
|
|
|
srki
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II IZVIRNO SPOROČILO: diva 4 Ženska ,ki prvič rodi. Pa uporabljate to besedo, tko, v pogovoru? Mi smo to besedo uporabljali za telice, se pravi pri živalih, pri ženskah ne.
|
|
|
|
RE: Ste ze slisali za prvesnico? 1.3.2009 8:47:51
|
|
|
|
mala zirafa
|
Od nekdaj poznam to besedo.
|
|
|
|
RE: Ste ze slisali za prvesnico? 18.3.2009 20:40:15
|
|
|
|
dulcinea
|
IZVIRNO SPOROČILO: mala zirafa Od nekdaj poznam to besedo. Jaz tudi. In mi je čist normalno.
----------------------------------------------------------------- Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.
|
|
|
|
RE: Ste ze slisali za prvesnico? 19.3.2009 12:14:37
|
|
|
|
Anonimen
|
No, jaz pa izraz prvesnica poznam izključno v zvezi z ženskami, prvič pa slišim, da se uporablja tudi pri živalih.
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?