|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prosim za nasvet
25.2.2009 13:17:07   
klara2007
pozdravljene,

imam problemček glede hrane.
stari smo 7m in naš malček je samo frutek. karkoli druga mu ponudim meče ven. probali smo že s juhico, krompirček ipd.
zanima me kaj še ve ponudite pri tej starosti.
hvala in lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: prosim za nasvet
25.2.2009 13:35:13   
danijela in taja
ja zdej si mu pokazala frutek in je konc ne...a ti veš koliko konzervansov in vsega je not...poglej malo rok trajanja pa ti to more vse povedat...sej ne rečem za kdaj pa kdaj...ja res je tudi sadje je špricano ja samo mu svežega ponudiš ne stoji nekje nevem eno leto.....za to starost ko začnete z gosto hrano je skoraj vso sadje....razen agrumov,jagod in borovnic....ostalo vse...spasiraj,nareži,seklaj,prekuhaj...dodaj en kesks...in tako....ter skoraj vsa zelenjava...obvezno kuhana....brez začimb seveda....piščančja juhica.....z lahkimi prihuhami in tako ..mlečni riž,polenta,pa tko če ni alergičn na mleko seveda.....vsakega po malo....tko da začni z korenček,krompir,cvetača,brokoli,banana,jabolka,malo hruške,papaja,ananas,dinja,.......veš kaj vse lahko narediš...pa je zdravo.....

_____________________________

za deseto obletnico sva prejela najlepše darilo.....najino sončico Tajo

(odgovor članu klara2007)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: prosim za nasvet
25.2.2009 13:44:07   
Doll
Ahh,na ene uporabnice ne rabiš pozornost obračat ;)

Nič ne de.
Mi smo zrastli na frutkih pri drugemu sinu.
Pa kaj...
jedel bo tudi hrano ;) in ne samo fruek brez skrbi.
še nobeden ni na frutkih ostal

(odgovor članu danijela in taja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: prosim za nasvet
25.2.2009 13:46:40   
srki
Vse vrste sadja, no, kar se pač v naši štacuni dobi, razen agrumov. Od zelenjave skoraj vse, sladko zelje, kolerabo, cvetačo, krompir, korenje, rdečo peso, potem rumenjak, mlečni riž, polento, juho, meso (piščančje, goveje, zajčje). Frutek res kdaj pa kdaj, do sedaj ga je dobil dvakrat, rajši sama spasiram banano in jabolko ali kaj drugega od sadja. Pa tudi kakšna bebi piškot bo kmalu not padla, tako malo za okus.

(odgovor članu danijela in taja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: prosim za nasvet
25.2.2009 13:47:39   
srki
Aja, pa saj nisem proti frutku, kot da je strup, samo ceneje je, če sama doma narediš, glede na to, kako je frutek ali hipp drag.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: prosim za nasvet
25.2.2009 14:11:05   
Lunca1
Klara moj je imel zelo rad, če sem mu zmiksala hruško, banano, otroške piškote in malo vode. Je pa moj tudi kdaj jedel frutek, pa ga zaradi tega ni konec vzel. Aja pa tam nekje je začel jesti tudi skutke.

Smo imeli tudi mi velike probleme z "zbirčnostjo" tavelike in vem kaj je to, če ti otrok noče jesti drugega kot samo eno stvar. Od vrtca naprej je veliko bolje, saj vsaj v vrtcu je skoraj vse.

(odgovor članu klara2007)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: prosim za nasvet
25.2.2009 14:14:52   
benika
ja zdej si mu pokazala frutek in je konc ne...a ti veš koliko konzervansov in vsega je not...poglej malo rok trajanja pa ti to more vse povedat...sej ne rečem za kdaj pa kdaj...ja res je tudi sadje je špricano ja samo mu svežega ponudiš ne stoji nekje nevem eno leto..


Daj mir, no. A tvoj ni pojedel niti enega frutkauser posted image

Tudi naš je, tako kot pri Doll, zrasel na frutku, ker domače pasirane hrane ni želel jesti. Pa sem mu vsakič skuhala frišno zelenjavo, sveže sadje, pasirala, drobila in ne vem kaj še vse. Pa ni šlo. Pa je vseeno normalen 3 letnik, nič mu ne fali.

Klara, poizkusi z banano, naribanimi piškoti, kompotom, mehko zelenjavo, meskom, skratka z vsem, kar se lepo spasira. Tudi riž in makarončki se lepo spasirajo.

(odgovor članu danijela in taja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: prosim za nasvet
25.2.2009 14:27:30   
nia5
Če ne mara doma narejenega sadja in zelenjave, mu poskusi dat kakšen jogurt, moja jih obožuje, tako sadne kot navadne, čeprav so kisli user posted image . Pa poskusi mu kako mehko sadje dat v roke, pa naj sam gloda, mogoče mu bo všeč.

_____________________________

21.05.2008 nama je življenje za vedno polepšala najina pikica Nia.

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: prosim za nasvet
25.2.2009 14:29:44   
frtina
Mi smo se pri 7 mes še sam dojil, ker drugega še ni hotela...pri 8 mes. se ji je pa odprlo in zdaj je vse po vrsti.Je ful jedec!Se ni za sekirat!
lp t

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: prosim za nasvet
25.2.2009 15:01:27   
pizamca
Pri 7m sva se midve še polno dojili in okušali okuse, jedla je vse, kar je bilo zmešano z banano, če pa tega ni bilo, bi pa tudi najraje frutek jedla.
Zelo rada je imela kompot iz jabolk iz hrušk - če sem notri vmešala banano.
Včasih sem skuhala riž s hruško, zmiksala in dodala banano.
Zelenjava - ni šans, pa sva pričeli s korenčkom, cvetačo, krompirjem.
Ko sem začela miksati različno zelenjavo, je bilo takoj bolje, pa obvezno je bilo treba soliti. Če te ne moti sladkor, ji lahko daš tudi brezglutenske Plasmon piškote (kupiš v DM), sicer pa polenta, riž, krompir ipd. Zdaj, ko je že malo večja in je v glavnem z mano -11m pa je kar veliko stvari.

(odgovor članu frtina)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: prosim za nasvet
25.2.2009 17:26:25   
slovenka
IZVIRNO SPOROČILO: srki

Aja, pa saj nisem proti frutku, kot da je strup, samo ceneje je, če sama doma narediš, glede na to, kako je frutek ali hipp drag.


P niso čisto nič proti tem hippom... - ker je bio sadje in zelenjava notri, kar za samo sadje in zelenjavo na policah v trgovini praviloma ne drži - in se izvaja zelo strog nadzor nad proizvajalci. Jaz neke panike tu okrog ne bi delala.

Naša je malo starejša, pa je najraje to, kar midva - ne mara posebne skodelice zase - tako da ji kar male koščke piščanca dajem s svojega krožnika, pa krompir itd. Sadje tudi je - z navadnim jogurtom in kruhom notri nadrobljenim, samo ni to njeno favorite - ampak za zajtrk gre.

Pa smo tudi začeli s težavami, vsega je pojedla po tri žličke, pa tako sem pazila na vse mogoče. Potem pa sem enkrat naredila rižoto z zelenjavo in piščancem za naju, pa sva obe malo sprobali, pa je bilo takoooo dobro. Tako niti za naju ne kuham šarf, zelo soljeno ipd.

Tisti, ki delajo velik halooo okrog hrane, po moje nimajo veliko izkušenj z otroki ali pa so na sploh paniki po naravi - ker tudi P pravijo, po 6 mesecu jest vse. Seveda so ene stvari odmaknjene do 1 leta ali še kasneje, ker so alergene, pa na splošno je fajn gledati, da se čimbolj zdravo je (ne čokolade itd.), samo pretiravati pa tudi ni dobro - kot da boš takoj umrl, če probaš malo tega in onega. Čimmanj panike okrog tega, pa je. Saj niso otroci pri 7, 8 mesecih tako šibki in občutljivi, da bi morali samo kuhano jabko in korenček jesti.


_____________________________

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: prosim za nasvet
25.2.2009 19:46:18   
danijela in taja
ne benika ............niti enega samega ni pojedla...verjameš al pa ne tvoja stvar jaz vem kaj je res.....in tako se meni pač zdi prav....enim pa drugač ne...njihova stvar...lp

_____________________________

za deseto obletnico sva prejela najlepše darilo.....najino sončico Tajo

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: prosim za nasvet
25.2.2009 19:51:19   
Inigo
a pa poskusiš kaj si mu pripravila? mogoče ni okusno.

jst vedno probam, če je dobro, in če ni, izboljšam... malo solim ali kaj dodam.



(odgovor članu danijela in taja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: prosim za nasvet
25.2.2009 19:56:21   
benika
a pa poskusiš kaj si mu pripravila? mogoče ni okusno.


Jaz sem vsako hrano najprej sama poizkusila, preden sem karkoli tiščala otročku v usta. In je bilo okusno. Če ne bi bilo, bi se resno zasekirala, glede na to, da 10 let delam kot kuharicauser posted image

Danijela in taja, samo eno vprašanje...a potem tvoj otrok ne je nič trgovinskega (čokoladice, bombončki, pudingi, skutke....)?

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: prosim za nasvet
25.2.2009 21:17:37   
danijela in taja
nisem rekla da nič trgovinskega...res je pa da sladkarij hvala bogu ne mara.....nikoli ji pa nebi tudi če bi marala dajala bombonov,lizik in teh pudingov,montejov in ne vem kaj še vse ...teh umetnih ...skratka samih strupov....sama ji pripravim doma puding je vseeno boljši če ga nardiš doma z mlekom sam....ali pa skuhaš kompot...malo pretlačiš in dodaš nevem keks...in je odlična sladica,,,,

_____________________________

za deseto obletnico sva prejela najlepše darilo.....najino sončico Tajo

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: prosim za nasvet
25.2.2009 21:27:39   
alička
IZVIRNO SPOROČILO: danijela in taja

nisem rekla da nič trgovinskega...res je pa da sladkarij hvala bogu ne mara.....nikoli ji pa nebi tudi če bi marala dajala bombonov,lizik in teh pudingov,montejov in ne vem kaj še vse ...teh umetnih ...skratka samih strupov....sama ji pripravim doma puding je vseeno boljši če ga nardiš doma z mlekom sam....ali pa skuhaš kompot...malo pretlačiš in dodaš nevem keks...in je odlična sladica,,,,


Vse to je fino in ok! Verjetno pa ne delaš do štirih pol petih vsak dan? Jaz žal nisem sposobna vsak dan po službi kuhati pudingov, kompotov...

Drugače pa Klara, naj mali je Frutke, slej ko prej mu bo že zadišalo tudi kaj drugega, zato mu pridno daj za poskušat karkoli skuhaš.

(odgovor članu danijela in taja)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: prosim za nasvet
25.2.2009 21:41:21   
Anonimen
Daj mir, no. A tvoj ni pojedel niti enega frutkauser posted image

Tudi naš je, tako kot pri Doll, zrasel na frutku, ker domače pasirane hrane ni želel jesti.


moja tud ne, pa  tud ne bo.

drgač pa dejte no, otrok noče nč jestuser posted image valjda, če mu pa taprvo frutke ponujate, če otrok nikol ne proba frutka, ne morš rečt da bi pa sam to jeduuser posted image pa enkrat bi že jedu, sej k se začne uvajat pač ni treba takoj mu frutek podturit, če ni po parih dneh že na celem obroku... zato pa je uvajanje, da se hrana uvaja, ne pa iz dons na jutr boš jedu, drgač dobiš pa futek ( za kaznuser posted image )

(odgovor članu benika)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: prosim za nasvet
25.2.2009 21:52:14   
benika
drgač pa dejte no, otrok noče nč jest


Veš draga moja, jaz sem skoraj doktorat naredila iz otroškega prehranjevanja. In tamal ni najprej dobil frutka, ampak smo se 14 dni matrali najprej z banano, pa potem s jabolški...pa ni pojedel nič. Frutek pa je po 14 dneh zmazal cel. Niso vsi otroci idealni prehranjevalci in dokler ne jokaš zraven njega, ker ne želi jesti, potem enostavno tega ne moreš razumeti. In ja, dala bi mu tudi pesek, če bi to pomenilo, da bi kaj pojedel. Še sedaj pri 3. letih se borimo za vsak grižljaj posebej. Zato mi ne pametovati, da smo same krive, ker otrok ne je.

Vsak naj dela kakor mu paše. Ni pa potrebe, da mamice, ki dajojo frutek, obtožujete, da otrokom dajejo strup in ne vem kaj še.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: prosim za nasvet
25.2.2009 21:55:19   
Anonimen
Naša tudi ni marala krompir,korenje,kolerabo...kuhano na vodi.Pa neslanouser posted image Ogabno.Zdej pa je,kar jemo ostali in je pravi jedec ratala.Seveda pazim,da ne pretiravam z soljo in začimbami(kar tud prej nisem,ko je še ni bilo).Pa mene bi mogl zapret.Jaz ji dam skor čisto vse za probat,razen kake svinjine,prekajenga itd.Vmes pa pade tud kak monte,pa skutka,čokolino.Frutka pa itak ne mara,ima raje,če ji pretlačim banano in jabolko pa keks naribam zraven.
Sem pri starejšem sinu tudi tako delala in je povsem zdrav fant,nič mu ne manjka.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: prosim za nasvet
25.2.2009 21:55:30   
Anonimen
14 dni


user posted image

otrok ma do prvega leta z mlekom pokrith 80% potreb, tko da res ni nobene potrebe da v 14 dneh rata gurmanuser posted image

tko da čim manj doktoratov delat, pa jeuser posted image

(odgovor članu benika)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: prosim za nasvet
25.2.2009 21:59:10   
benika
otrok ma do prvega leta z mlekom pokrith 80% potreb, tko da res ni nobene potrebe da v 14 dneh rata gurmanuser posted image


A potem je tvoj začel z GH po 1. letu?

Sej se ne splača kregat. Želim ti le, da nikoli ne boš jokala zraven otroka zaradi neješčosti tako kot sem jaz. Če boš pa kdaj na tem, boš pa mogoče takrat razumela, o čem sedaj govorim.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: prosim za nasvet
25.2.2009 22:04:07   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: benika

otrok ma do prvega leta z mlekom pokrith 80% potreb, tko da res ni nobene potrebe da v 14 dneh rata gurmanuser posted image


A potem je tvoj začel z GH po 1. letu?

Sej se ne splača kregat. Želim ti le, da nikoli ne boš jokala zraven otroka zaradi neješčosti tako kot sem jaz. Če boš pa kdaj na tem, boš pa mogoče takrat razumela, o čem sedaj govorim.



user posted image

ne, začela je pr 6m. pri 8 je mela prvi cel obrok (kosilo). do enga leta je nekak osvojila vse, pa še to zarad vrtca. pravim sam da ni treba nč hitet, ker otrok ne bo umru al zbolel al nevemkaj, če ne bo v roku 14 dni osvojil mamine kuhnje, ker mu je mleko zadost.

(odgovor članu benika)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: prosim za nasvet
25.2.2009 22:07:42   
benika
ne, začela je pr 6m. pri 8 je mela prvi cel obrok (kosilo). do enga leta je nekak osvojila vse, pa še to zarad vrtca. pravim sam da ni treba nč hitet, ker otrok ne bo umru al zbolel al nevemkaj, če ne bo v roku 14 dni osvojil mamine kuhnje, ker mu je mleko zadost.


Glej, nismo hiteli, ker smo ravno tako kot vi, pričeli z uvajanjem v 6. mesecu. Ampak ti si imela srečo, da je mala jedla domačo banano, pa zelenjavo, pa...Moj je ni. Pa sej to ni tako težko razumet, ali pač? Enostavno mi je vse vrgel ven iz ust, kar pa mu je šlo po grlu, pa je izbruhal. In to je trajalo (z zelo redkimi izjemami) do skoraj 1. leta. Kaj naj bi ga futrala le z AM?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: prosim za nasvet
25.2.2009 22:08:39   
lex
Mam 3user posted image  in prvi je od 6 meseca do 1 leta jedel VSE kar sem mu dala, doma kuhano, frutke, jogurte, pri 1 letu smo se začeli boriti za vsak grižljaj in smo se borili do 4 rojstnega dneva.
ta srednja se je skor zadavila na zelenjavni juhi, ki je bila zmiksana tako da je bila tekoča. Kuhala sem ji ko nora in na koncu metala proč. Eno nedeljo me je razkurila do amena pa sem ji potisnila v usta konček pečenke, ki smo jo imeli za kosilo in frajlica jo je spravila dol brez težav in ni imela 1 zobka. Aja sedaj je vseuser posted image . Tale bi pa samo na joški visela, frutki še grejo, pa jogurti, pa mogoče če ima dober dan tudi sveže sadje (naredim najprej to). Juho ima rada - govejo. Pač ji ponudim to kar imamo mi, če noče svojega. Večinoma noče. Ko ji bo bo 100% jedla.

Kar se pa tiče doma kuhanih pudingov, jih je Aleks jedel, kar naenkrat pa ne več in je samo kupljene. Če ga skuham ga sama pojeva. 100 otrok 100 različnih okusov. Eni otroci jedo vse, eni jedo same testenine brez polivk, eni jedo samo meso, eni samo zelenjavo,......... Bojo že začeli jest :)

_____________________________

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?