|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   toksoplazmoza
25.2.2009 8:34:42   
5ra83
Predvčerajšnjim sem bila na drugem pregledu pri ginekologinji in bi mi mogla povedat izvide toksoplazmoze, pa mi jih ni, jaz pa sem pozabila vprašat.Se je kateri zgodilo to ali so vsem povedali kako je s to toksoplazmozo? Tudi v materinski knjižici nimam nič napisano. Naslednji pregled pa bi naj bil morfologija, če se ne motim, ali ne?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: toksoplazmoza
25.2.2009 8:46:24   
tia12
V katerem tednu pa si?

TAJ - 10.4.2009

(odgovor članu 5ra83)
Neposredna povezava do sporočila: 2
25.2.2009 9:11:36   
baja*
potem je verjetno vse okuser posted image
kolko vem, te že prej pokličejo po telefonu, če je slučajno kaj narobe z izvidom...

(odgovor članu tia12)
Neposredna povezava do sporočila: 3
25.2.2009 9:24:40   
5ra83
sem v 17. tednu

(odgovor članu baja*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
25.2.2009 9:49:48   
zmajaz
Morda še pa ni bilo izvida. Recimo jaz sem tudi včeraj imela pregled in dan pred pregledom sem bila v laboratoriju, kjer so mi vzeli kri tudi za pregled za tokso, pa včerja še ni bilo izvida  - vzorce za toksoplazmozo laboratorij namreč pošilja v Celje in ne delajo sami testa, zato so potem izvidi vedno šele, ko pridem drugič na pregled. Mi je pa sestra rekla, da če bi bilo kaj narobe, te pa itak takoj pokličejo, ko dobijo izvid.

(odgovor članu 5ra83)
Neposredna povezava do sporočila: 5
25.2.2009 9:55:02   
5ra83
Samo jaz sem dala kri na prejšnjem pregledi, in sicer 14.1.2009. Do sedaj bi izvidi že morali biti, ali ne?

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 6
25.2.2009 10:00:26   
zmajaz
Ja - od takrat bi pa že definitivno morali biti. Najverjetneje ni nič narobe, ker če bi bilo, bi te zagotovo takoj poklicali - je pa vseeno čudno, da ti niso nič omenili in pa v materinsko knjižico vpisali. Če te skrbi, pa lahko še vedno pokličeš sestro in vprašaš, kaj je s tem. Se mi zdi da so ponekod tako malomarni, kar se tega tiče - mi je ravno pravila kolegica, ki je bila v bolnišnici zarad visokega pritiska, da so imele druge nosečnice, s kateirmi se je pogovarjala, na pol prazne materinske knjižice, ker eni G nič kaj dosledno ne vpisujejo zadev. Moj G pa vse pridno vpisuje.

(odgovor članu 5ra83)
Neposredna povezava do sporočila: 7
25.2.2009 10:15:02   
bjondi
Meni nikoli nič ne rečejo ,če je vse v redu.Pri nas izvide lepijo v MK-ta za toksoplazmo je vijolične barve...

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 8
25.2.2009 10:24:46   
zmajaz
Sej važno je, da te opozorijo, če kaj ni v redu, samo se mi pa vseeno zdi prav, da ti razložijo kako in kaj - sploh pri prvem izvidu za tokso - da ti povejo, ali si jo že prebolela in si že imuna ter tako nadaljnji testi niso več potrebni oziroma je ne izvid negativen, kar pomeni, bosta med nosečnostjo sledila še 2 testa - pa tudi dolžni so ti povedati, glede česa se moraš paziti, da se slučajno ne okužiš ravno med nosečnostjo. Drugače pa pri nas izvid shranijo v kartoteko, rezultat pa vpišejo v materinsko knjižico v za to namenjeno rubriko. Je pa izvid pri nas čisto normalen beli list A5.

(odgovor članu bjondi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
25.2.2009 10:27:24   
5ra83
Hvala vam za odgovore, moram sestro poklicat, da vidim zakaj mi noben ni nič povedal.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 10
25.2.2009 11:13:25   
benika
Če bi bilo kaj narobe, brez skrbi da bi ti povedali. Mislim, da  ni vzroka za paniko. Vsekakor pa pokliči, če te tako skrbi.

Srečno!

(odgovor članu 5ra83)
Neposredna povezava do sporočila: 11
25.2.2009 11:26:01   
lananai
IZVIRNO SPOROČILO: benika

Če bi bilo kaj narobe, brez skrbi da bi ti povedali. Mislim, da  ni vzroka za paniko. Vsekakor pa pokliči, če te tako skrbi.

Srečno!

Se strinjam.

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 12
25.2.2009 12:15:21   
lunca82
5ra83 če bi bilo kaj narobe z izvidi bi ti že zdavnaj javil G. MEni  je rekel, pa me niso poklicali in sporočili izvidi, da če bi bilo kaj narobe bi že kokodajskali.

Uživaj!! user posted image

Don't worry, be HAPPY!! :)

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 13
25.2.2009 13:04:46   
tia12
Točno tako. Če bi bilo kaj narobe bi te sestra ali zdravnica takoj poklicali.

Pa lepo user posted image še naprej.

LP,

TAJ - 10.4.2009

(odgovor članu lunca82)
Neposredna povezava do sporočila: 14
26.2.2009 9:58:43   
5ra83
Sem klicala sestro in mi je povedala, da je izvid za toksoplazmozo negativen.

Hvala Vam za pomoč.

(odgovor članu tia12)
Neposredna povezava do sporočila: 15
26.2.2009 10:20:20   
zmajaz
To pomeni, da tokse še nisi prebolela, torej nisi imuna nanjo in se moraš zdaj zelo paziti, da se slučajno ne okužiš - saj veš: izogibati se mačkam, surovemu mesu (biftek ipd.), skrbno prati sadje in zelenjavo - sploh pri kaki solati in drugi zelenjavi z domačega vrta je recimo zelo nevarno, če se med njo sprehajajo mačke ...

(odgovor članu 5ra83)
Neposredna povezava do sporočila: 16
26.2.2009 13:00:09   
5ra83
vem ja. Bom pač morala biti do konca nosečnosti zelo previdna. Kako pa je s solato, ki jo kupiš v trgovini? Ali mislite, da je manjša verjetnost okužbe, glede na to, da je zrasla v rastlinjaku?

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 17
26.2.2009 14:55:15   
bamoocham
Verjetnost je verjetno manjša, ampak jo jaz iz preventive ful, ampak res ful dobro operem. Ker res nikoli ne veš.

(odgovor članu 5ra83)
Neposredna povezava do sporočila: 18
26.2.2009 15:24:19   
zmajaz
Jaz poznam tule okoli par ljudi, ki imajo rastlinjake in gojijo solato in drugo zelenjavo, ki jo potem prodajajo v trgovine - tam lahko ravno tako pridejo mački zraven, kot doma, zato je treba vse dobro oprat. Meni je sestra pri G rekla celo, da je najboljše jesti samo kuhano zelenjavo - amppak jaz naravnost obožujem solato in sem jo jedla celo prejšnjo nosečnost pa tudi zdaj jo skoraj vsak dan jem, čeprav sem tudi negativna za tokso.

(odgovor članu bamoocham)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?