|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vprašanje
24.2.2009 9:43:19   
vesela veselka
ali mogoče katera ve, kdaj je zadnji ''rok'' da ti mleko, seveda če ti, po porodu, v popolnosti steče tako, da lahko otroka dojiš vsak obrok?

Sama imam probleme, je že tretji teden, mleka pa imam le za en obrok. Sem že čist obupala, Aptamil pa ji ne dajem z veseljem, ker sem želela da bi se dojili.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vprašanje
24.2.2009 9:46:43   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: vesela veselka

ali mogoče katera ve, kdaj je zadnji ''rok'' da ti mleko, seveda če ti, po porodu, v popolnosti steče tako, da lahko otroka dojiš vsak obrok?

Sama imam probleme, je že tretji teden, mleka pa imam le za en obrok. Sem že čist obupala, Aptamil pa ji ne dajem z veseljem, ker sem želela da bi se dojili.


Tretji teden bi moralo biti mleka za orng obrok. zdaj, če imaš res željo, potem čimveč pij, do tri litre na dan, lahko voda, čaj, sezamov napitek, kakšno brezalkoholno pivo, veliko in dobro jej ter počivaj. Ko spi otrok, spi mama, jaz sem šla vedno z njim spat, no, vsaj za eno uro na dan. Čimvečkrt otroka pristavi k prsim, čimvečkrat, da vleče, ker se tako dela mleko. Večje ko je povpraševanje, torej večkrat ko ga pristaviš, večja je ponudba, torej vedno več mleka imaš. To so osnove.

(odgovor članu vesela veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: vprašanje
24.2.2009 9:49:16   
benika
ali mogoče katera ve, kdaj je zadnji ''rok'' da ti mleko, seveda če ti, po porodu, v popolnosti steče tako, da lahko otroka dojiš vsak obrok?


user posted image user posted image user posted image user posted image Zadnji rok? Draga moja, če mleko priteče, potem priteče. Če ga ni, ga pač ni. Tule ni nobenega roka, nobenega pravila.

Največ kar lahko storiš zase, za otročka in za mleko je, da veliko piješ, počivaš, čimvečkrat pristavljaš. Če bo pa dete zraslo na AP, pa tudi ne bo nič narobe.

Ne mi zamerit, ampak meni se pri vseh tvojih vprašanjih zdi, da malce preveč kompliciraš pri vsaki stvari. Ti se lepo sprosti, uživaj ob otročku in delaj tako, kot ti misliš in ne tako kot drugi mislijo.

Srečno.

(odgovor članu vesela veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: vprašanje
24.2.2009 10:22:31   
gajka
Nikar se ne obremenjuj preveč s tem, a boš lahko svojega otroka dojila. Biti dobra mama je veliko več in se nikakor ne meri s sposobnostjo dojenja.

Drugače pa poskusi veliko piti - tudi čaj za dojenje pomaga, lahko si delaš tudi svojo mešanico iz janeža, kumine, kamilic... Otroka čim pogosteje pristavljaj, poskusi po vsakem dojenju še malo izčrpati, če gre. Ker navadno se ponudba uravnava s povpraševanjem.

Pa kot sem že rekla, nehaj se obremenjevati z mlekom, ker s tem ne delaš nič dobrega sebi in svoji štručki. Zrastli so še vsi - ob materinem ali pa adaptiranem mleku.

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: vprašanje
24.2.2009 10:37:43   
Anonimen
Jaz sem imela takoj po porodu mleka za izvoz in so se mi zamašile žleze, mleko ni več iztekalo, uspelo se mi je sicer izognit mastittisu, ampak posledično je bilo zaradi nekajdnevnega nesesanja čez en teden mleka precej manj. Potem sva počasi nekje v mesecu in pol prišli spet na poln dojenje, je pa res, da je bila stalno priklopljena, torej ogromno spodbude in sva se polno dojili naslednje mesece.

AMPAK! Danes se ne bi več matrala. Šele sedaj ko gledam nazaj, vidim, kako hudičevo trmasta sem bila in koliko živcev sem s tem pobrala sebi in otroku. Brezveze. Bila sem zrela za psihiatrično, čustvena razvalina, dokler me ni mož streznil, da bo mala zrasla gor, če se dojiva ali ne. Mene je vse bolelo, jokala sem se zaradi regad - baba trapasta. Res, saj je fajn, super, če steče, če ne, pa je vsako sekiranje in obremenjevanje čista izguba časa, živcev, potrpljenja in predvsem časa, ki bi ga lahko namenila crkljanju z otrokom, namesto da si misli razbijaš, kako povečat količino mleka.
Zdaj bi ji mirno dodajala aptamil, dojili bi se, kolikor bi šlo, če bi šlo, super, če ne, pa tudi prav. Vmes pa bi uživala v stiskanju in crkljanju.

Ženske smo si različne, ene samo priklopijo in imajo mleka za trojčke, brez kakšnih koli bolečin. Druge prvih nekaj tednov vse boli, mleko zastaja, imajo probleme, ampak jim nekako le steče. Tretje se trudijo in trudijo, pa ne gre, ker njihovo telo preprosto ne zmore proizvesti dovolj mleka. Tako to je in siljenje s polnim dojenjem, če ne steče, je samo psihično obremenjevanje.

(odgovor članu gajka)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: vprašanje
24.2.2009 13:22:53   
Anonimen
Več kot boš imela problemov in vprašanjev na RR-ju, manj mleka bo, ker se očitno preveč sekiraš.
Pojdi na stran dojenje.net, najdi dobro svetovalko, dobi odgovore na vprašanje in potem zapri internet za nekaj časa. Uživaj z malčico, počivaj takrat ko ona počiva in to je to. Branje in pisanje v nedogled po internetu ti ne bo v pomoč. Pa kot je Volga pisala, čimveč tekočine, uživaj redne obroke hrane tudi ti.Srečno!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: vprašanje
24.2.2009 13:30:36   
AnciM
Tako to je in siljenje s polnim dojenjem, če ne steče, je samo psihično obremenjevanje.


Točno tako! Jaz sem začela uživat v dojenju, ko sem se nehala sekirat. Oba sva bila veliko boljše volje in bolj razigrana. On ker je bil ob AM sit, jaz pa ker sem bila končno spočita in neobremenjena.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: vprašanje
24.2.2009 14:54:59   
otročnica
Kolegici je polno dojenje steklo po 1 mesecu. Do takrat pa je dojenčka vedno najprej podojila, nato dodala AM, če je bil še lačen, če pa je hotel še sesati pa ga je zopet dala na dojko. Sedaj je star več kot 1 leto, pa se še noče odstaviti.
Srečno. Aja, v začetku je uporabljala sintocinon.

(odgovor članu AnciM)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
To je razlog, zakaj se dojenčki zbujajo po...
Strokovnjaki so prišli do razloga, zakaj se dojenčki ponoči zbujajo. Raziskave so pokazale, da gre za evolucijo oziroma ...




Kontracepcija
Miška2006

Katero kontracepcijsko sredstvo uporabljate?

Kontracepcijske tabletke (32%)

Maternični vložek (navaden) (2%)

Mirena (10%)

Kondom (23%)

Kontracepcijska pena, krema, gel (0%)

Drugo (34%)


Število vseh glasov: 448

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!