Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Kahlica ali nastavek za WC školjko? 23.2.2009 13:31:19
|
|
|
|
Doll
|
Pri obeh nastavek za WC Moja otroka sta na kahlici lahko sedela samo 5 sec. Jih je potem začelo bolet. Nastavek imamo mehak,tako da ni panike,četudi je treba sedet par minutk
|
|
|
|
RE: Kahlica ali nastavek za WC školjko? 23.2.2009 13:52:40
|
|
|
|
end1
|
na kahlico sem jo dajala oblečeno ko je bla še mala in sem vedla, da bo kakala in pol smo pogledali pleničke in bli veseli . Prvič ji je pa ratalo na nastavku za školjko, še večje veselje in zdaj niti te nerabimo več. kako bo pa z drugim ne vem še, ker kaka petrkat na dan v plenico.
|
|
|
|
RE: Kahlica ali nastavek za WC školjko? 23.2.2009 15:02:03
|
|
|
|
ksenija12
|
priporočam nastavek za wc školjko...mi smo razvili nekakšen obred..pred vsakim previjanjem gresta malo posedet gor, včasih rata se polulat, včasih ne, potem umijemo roke in to je to. Mislim da se otroci lažje navadijo na školjko kot kahlico, ker vidijo starše kako hodijo lulat..mami ali oči nikoli ne gresta na kahlico, ampak na wc
|
|
|
|
RE: Kahlica ali nastavek za WC školjko? 23.2.2009 15:05:10
|
|
|
|
rija
|
Oboje. Ko je otrok manjši kahlica, ko je večji nastavek. Pa nastavek je cela 2,9 eura...kahlice pa tudi niso drage...
|
|
RE: Kahlica ali nastavek za WC školjko? 23.2.2009 16:05:38
|
|
|
|
zmajaz
|
Nam je rekla fizioterapevtka v materinski šoli, da ni dobro otroka prehitro dajat na WC školko, kjer mu nogice dol visijo, ker telo rako sploh ni v primernem položaju za opravljanje potrebe in so potem lahko posledice zaprtja itd. Na kahlici pa naj bi bilo telo v idealnem položaju. Tako je rekla, vem pa ne, koliko to drži.
|
|
|
|
RE: Kahlica ali nastavek za WC školjko? 23.2.2009 17:26:31
|
|
|
|
doroteja23
|
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz Nam je rekla fizioterapevtka v materinski šoli, da ni dobro otroka prehitro dajat na WC školko, kjer mu nogice dol visijo, ker telo rako sploh ni v primernem položaju za opravljanje potrebe in so potem lahko posledice zaprtja itd. Na kahlici pa naj bi bilo telo v idealnem položaju. Tako je rekla, vem pa ne, koliko to drži. Ja to je res. Samo se zato dobijo take pručke. Mi imamo nastavek od vsega začetka. Naša sploh ni htela it na kahlo.
|
|
|
|
RE: Kahlica ali nastavek za WC školjko? 23.2.2009 17:34:30
|
|
|
|
mateyka
|
na neckermannu majo nastavek, ki ima tudi stopnice in ročaje na vsaki strani, tako da noge ne bingljajo. a to je pa potem ok zmajaz?
|
|
|
|
RE: Kahlica ali nastavek za WC školjko? 23.2.2009 19:42:19
|
|
|
|
ZvezdicaZaspanka
|
Kdaj ste pa začele navajat jih na wc/kahlico?
|
|
|
|
RE: Kahlica ali nastavek za WC školjko? 23.2.2009 22:03:23
|
|
|
|
danijela in taja
|
kot vsi vemo otroka vedno zanima tisto kar počnemo odrasli.....torej ko gremo na vc nas velikrat gledajo...vsaj mamice bolj....no vsaj pri nas je tako .-..in od tod posnemanje ...zanimanje.....in tako je lažje...kaj boš s kahlo...če tebe ne vidijo it na kahlo....in tako nam je takoj uspelo.....začeli s 16 mes in zdej pri skoraj 19 gre vedno na školjko......ponoči ima še plenico.....lp
|
|
RE: Kahlica ali nastavek za WC školjko? 24.2.2009 8:12:22
|
|
|
|
viv_
|
Sem za nastavek
|
|
RE: Kahlica ali nastavek za WC školjko? 24.2.2009 11:16:27
|
|
|
|
mateyka
|
IZVIRNO SPOROČILO: ZvezdicaZaspanka Kdaj ste pa začele navajat jih na wc/kahlico? naša je leto in pol pa bomo ravno začeli z nastavkom. ampak po moje je odvisno od otroka, eni malo prej, eni kasneje.
|
|
|
|
RE: Kahlica ali nastavek za WC školjko? 24.2.2009 21:34:48
|
|
|
|
zmajaz
|
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka na neckermannu majo nastavek, ki ima tudi stopnice in ročaje na vsaki strani, tako da noge ne bingljajo. a to je pa potem ok zmajaz? Kaj pa vem - skoraj sigurno je boljše, kot brez - fizioterapevtka je samo rekla, da je najslabše, če otroku nogice bingljajo dol in pa da še odrasli bi skoraj morali imeti pručko, da bi bili v bolj idealnem položaju na školjki - sploh tisti, ki imajo težave z zaprtjem. Vidim pa sama, da je položaj na kahlici res ustrezen za otroka - naša bo stara 14 mesecev in jo zdaj že kake 3 tedne dajemo na kahlico vsako jutro, ko se zbudi in naje (ne da bi jo že odvajali od plenice - samo toliko, da se pač navadi sedeti na kahlici, in zaenkrat je zadeva uspešna, ker vsako jutro lula in kaka v kahlico) - in skratka pogosto sploh ne vem, da je že kakala, ko kaka v plenico, recimo, se pa tako napenja zraven, da kar solzna rata. Drugače pa verjamem, da je lažje navajat otroka na WC školjko, ker vidijo odrasle in jim je to nadvse zanimivo - naša hoče obvezno zraven, ko grem na wc - če jo pred vrati pustim je jok in stok.
< Sporočilo je popravil zmajaz -- 24.2.2009 21:37:50 >
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Pravice iz naslova krajšega delovnega časa Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?