|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Alergija - kdaj bo njena koža boljša?
21.2.2009 11:36:10   
freha
Živjo! Moja punčka je okoli 3 mesecev dobila srbeče izpuščaje in suho kožo na glavici in po nogicah. Uradna medicina ni na kožnih in krvnih testih ugotovila alergije na mleko jajca in piščanca, šli pa sva tudi na bioresonanco, kjer je pokazalo alergijo na sojo, jajca, umetna sladila, vse oreščke in svinjino.
Po 3 dneh stroge diete ni še vedno nič boljše.

Kdaj po prenehanju uživanja alergenov (še dojim) se koža izboljša?
A je možno da je alergična še na kaj kar bioresonanca ni odkrila?

Res bi potrebovala vaše izkušnje!

< Sporočilo je popravil freha -- 21.2.2009 11:42:37 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Alergija - kdaj bo njena koža boljša?
21.2.2009 12:37:55   
J.L.
koža naj bi se čistila do 3tednov.

(odgovor članu freha)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
21.2.2009 12:52:32   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu J.L.)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
21.2.2009 13:51:17   
Gina
- niti uradna medicina niti bioresonanca nista zanesljivi metodi, otrok je lahko alergičen na nekaj čisto tretjega in obratno -na kaj od tega kar mu kaže da je alergičen, pa ni nujno da ima reakcijo
- tudi ob jemanju antihistaminikov in kortikosteroidov se včasih stanje ne popravi nekaj časa
- če tri tedne ni boljše, je najverjetneje vzrok drugje, alergija na kaj drugega

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4
25.2.2009 11:11:05   
freha
danes je sedmi dan moje diete, dojenčica pa se še vedno praska, pikice ima po glvi in nogicah.
a je mela katera podobno izkušnjo in če lahko opišeš kako je blo pri vas?

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
25.2.2009 11:25:00   
Gina
Pri nas otroci niso imeli tako hude alergije kot dojenčki, (ampak šele kasneje), imam jo jaz.
Bioresonanca mi je alergijo poslabšala. Leta dolgo nisem pogruntala na kaj sem alergična, pa vsi testi so bili negativni, sicer pa z mano vse narobe, od nosu, grla, oči...vnetja na vnetja na vnetja.... Vsak strokovnjak je trdil drugače, kot bi bili med sabo skregani in kot da noben od njih ne bi imel pojma. Ko se mi je alergija razvila tako zelo, da je vse skup po letih nezdravljenja udarilo na pljuča, so pljučni testi pokazali tisto, česar krvni in kožni niso. Potem so kljub neodkritemu alergenu uvedli terapijo z antihistaminiki in kortikosteroidi in to pomaga. Ful pomaga.

Alergija je vedno preobčutljivost na nekaj. Včasih se tistemu ne moreš izogniti. Včasih pa ne pogruntaš kaj je. Pri našem ta malem recimo, je šlo za alergijo na jabolko, vse citruse in na pralni prašek. Samo je bil že tako velik, da je jedel sam. Kadar gre za alergijo na hrano, je pogost spuščaj okrog ust, ker gre za lokalno reakcijo, ko hrana stopi v kontakt s sluznico ali kožo. Ko je bil alergičen na pralni prašek, je imel spuščaje po telesu, vendar ne po glavi. Lahko ima spuščaje tako po glavi kot po telesu tudi zaradi hrane. In obratno, lahko ima spuščaje zaradi česa čisto tretjega, recimo praška, ali pa tako bedaste stvari, na katero sem jaz alergična, starega papirja, klora v plavalnih bazenih, starega jogija....možnosti je res ogromno. Imam kolegico, ki dobi spuščaje po telesu zaradi mraza, pa ne glih hudega, ali pa dosti njih, ki ne prenesejo sintetike na sebi, recimo najlonk. Možnosti je res ogromno. Poskusi pogruntat kaj bi bilo. Prašek je pogosta reč, ali slučajno uporabljaš ariel ali persil, ker ta dva sta najhujša za alergike ponavadi?

(odgovor članu freha)
Neposredna povezava do sporočila: 6
25.2.2009 11:31:05   
freha
stoprocentno pazim pri uporabi pralnih sredstev že prej sem, nosi samo bombaž.
izgleda da so si najini primeri precej različni, ker moja je občutljiva na nekaj kar jaz zaužijem ker jo še dojim. bova pa šli na bioresonanco ker berem da v teh primerih pa pomaga.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 7
25.2.2009 13:38:41   
beba2
živjo,

moja 22mesečna punčka ima alergijo na pršico, plesen in pršico moke... imamo dieto urtika III doma in v jaslicah.
Zanima me kakšen prašek vi uporabljate in kateri je najbolj primeren za alergike.

hvala in lp 

(odgovor članu freha)
Neposredna povezava do sporočila: 8
25.2.2009 13:57:49   
Freycha
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Pri nas otroci niso imeli tako hude alergije kot dojenčki, (ampak šele kasneje), imam jo jaz.
Bioresonanca mi je alergijo poslabšala. Leta dolgo nisem pogruntala na kaj sem alergična, pa vsi testi so bili negativni, sicer pa z mano vse narobe, od nosu, grla, oči...vnetja na vnetja na vnetja.... Vsak strokovnjak je trdil drugače, kot bi bili med sabo skregani in kot da noben od njih ne bi imel pojma. Ko se mi je alergija razvila tako zelo, da je vse skup po letih nezdravljenja udarilo na pljuča, so pljučni testi pokazali tisto, česar krvni in kožni niso. Potem so kljub neodkritemu alergenu uvedli terapijo z antihistaminiki in kortikosteroidi in to pomaga. Ful pomaga.

Alergija je vedno preobčutljivost na nekaj. Včasih se tistemu ne moreš izogniti. Včasih pa ne pogruntaš kaj je. Pri našem ta malem recimo, je šlo za alergijo na jabolko, vse citruse in na pralni prašek. Samo je bil že tako velik, da je jedel sam. Kadar gre za alergijo na hrano, je pogost spuščaj okrog ust, ker gre za lokalno reakcijo, ko hrana stopi v kontakt s sluznico ali kožo. Ko je bil alergičen na pralni prašek, je imel spuščaje po telesu, vendar ne po glavi. Lahko ima spuščaje tako po glavi kot po telesu tudi zaradi hrane. In obratno, lahko ima spuščaje zaradi česa čisto tretjega, recimo praška, ali pa tako bedaste stvari, na katero sem jaz alergična, starega papirja, klora v plavalnih bazenih, starega jogija....možnosti je res ogromno. Imam kolegico, ki dobi spuščaje po telesu zaradi mraza, pa ne glih hudega, ali pa dosti njih, ki ne prenesejo sintetike na sebi, recimo najlonk. Možnosti je res ogromno. Poskusi pogruntat kaj bi bilo. Prašek je pogosta reč, ali slučajno uporabljaš ariel ali persil, ker ta dva sta najhujša za alergike ponavadi?

Imam par vprašanj in komentarjev - če smem.

predvsem me zanima, če si prepričana, da ti je bioresonanca poslabšala zadevo. Toliko berem o tem, pa nekaterim ni izboljšalo, nekaterim je pozdravilo, nisem pa še slišala, da bi poslabšala alergijo. Kako se ti je pa to kazalo. Menda je tudi imeti med tem strogo dieto. Sej ne vem, če ima kako povezavo z učinkovitostjo, pa me zanima, če si se je vseeno držala 100%?

Druga stvar je, s čim se sicer strinjam, podpiram tega pa ne je to, da antihistaminiki in kortikosteroidi pomagajo. Problem je v tem, da antihistaminiki in kortikosteroidi celijo posledice, ne zdravijo pa vzroka. kar pomeni, da tebi alergija res izgine, ampak samo iz površja. Bistvo rešitve problema pa je, da bi se pozdravil vzrok. kar pa je skoraj nemogoče. Zakaj?
Alergija je ena taka zapletena reč, kateri ne vem, če bomo kdaj prišli do dna in jo raziskali v nulo. Problem alergije je predvsem v tem, da se ne da natančno določiti, na kaj je človek alergičen. Ne samo, da imaš ogromno sorodnih alergenov, ki jih je izredno težko določiti, tudi mešanje dveh alergenov, ki ti po testih sploh ne pokažeta alergije v realnem svetu prineseta ogromno gorja (naprimer: lahko ješ juho, pa lahko bi jedla posebej rezance za v juho, ko pa skupaj poješ, pa pride do alergije). Od alergije je odvisno tudi počutje. V slabšem psihičnem in fizičnem stanju si, bolj odreagiraš na določene alergene. kar pomeni, da če na nekaj nikoli ne odreagiraš, potem pa naenkrat odreagiraš mogoče samo pomeni, da je telo preobremenjeno in ta alergen ni znalo predelati...... Zato čisto verjamem, da ti je vsak doktor drugače diagnosticiral, da nekih pravih rezultatov ni bilo mogoče najti. In verjetno jih tudi nikoli ne bo.

Sama ima alergijo od nekje 2 meseca starosti (stara pa sem 31. let), pri puberteti, nosečnosti in pri vseh hormonskih spremembah se mi stanje samo še poslabšalo (čeprav se navadno izboljša). Moja hči je stara 19m in se na dnevni bazi ubadam s tem, kaj sme in česa ne sme jesti.

V sredini marca gremo zopet na pregled in delati teste, da vidimo, na kaj je alergična in kaj ne. Se pa zavedam, da se v sodobni medicini vse konča z antihistaminiki in kortikosteroidi, čeprav to ni odgovor, še manj rešitev........

Freha - kako pomagati? Realno gledano izgleda testiranje samega sebe na alergene tako nekako. Dokler imaš znake alergije, si na vodi kuhanem rižu ter vodi. Potem se pa začne počasi uvajanje hrane. Najprej nekaj... pa se ga uživa recimo ene tri dni, do enega tedna, pa potem spet nazaj na riž.... pa potem drugega itd..... tam, kjer se ti pojavijo alergije, gre verjetno za reakcijo na alergen, torej gre za potrjeno alergijo.

Ali je to možno ob dojenju za malega otroka? Jaz močno dvomim. Meni se je moja hčerka zaradi alergenov (ker jo je očitno v trebuščku tiščalo in je polivala) pri treh mesecih ostavila. Pa sem si potem še črpala mleko, pa ni nič pomagalo. Ko sem šla na sojino mleko, se je njeno stanje nekoliko popravilo oz. polivala ni več.

Predvsem pa ne pričakuj, da boš vojno z alergijo zmagala. Čimprej se navadi na dejstvo, drži se vseh ukrepov proti alergiji in upaj na najboljše. Tudi sama boš daleč največ naredila kar se tiče ugotavljanja alergij. Ampak za to rabiš veeeeliko časa in energije.

Srečno!

p.s.: mi gremo spomladi na bioresonanco s hčerko v upanju, da nam bo pomagalo. Enostavno nočem, da bi dajala take psihične muke zaradi alergij čez, kot sem jih jaz. Ali bo uspešno ali ne, pa bom lahko povedala kasneje......

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kašelj pri otroku: Kdaj k zdravniku?
Kašelj pri otroku včasih izzveni v nekaj dneh, včasih pa je dolgotrajen in nakazuje na poslabšanje bolezni. Starši se ve...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

kitajska tabela o spolu ptroka
sarar

ali je v vašem primeru kitajska tabela pravilno napovedala spol otroka?

da (52%)

ne (48%)

Število vseh glasov: 257

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!