Gina
|
Ja, ajsha in baldi, jaz sem tudi bila takole napumpana, kot vidva. Potem mi je pa en kemik lepo razložil, kaj to je. Zdaj ne bom znala natančno obnovit natrijevega glutaminata, zato ga ne bom, ker jih vedno po buči dobim, če se zmotim v kaki malenkosti. Ampak ugotovila sem, da čisto preveč kompliciramo kar se tega tiče. Kaj pa vsa zlenjava, ki jo ene 5x špricajo (najbolj paradižnik), pa posuvajo z raznimi kemikalijami. Pa gre vse to v vodo. Pa sadje, ki ga tudi non stop špricajo. Samo jabolka cca 3x na leto, da o kakih marelicah ne govorim. Že samo zemljo gnojijo z umetnim gnojilom. A veš, da nekaj dni po tistem ne smeš sejat. Zakaj že? Najbrž zato, ker je ful zdravo. Pa potem dobijo npr. blitva ali solata kakšne uši gor, pa spet malo poštupajo, saj čez 14 dni že lahko jemo, dajo v prodajo. Pa da boljše raste, spet zalivajo z gnojili, po katerih spet nekaj dni ne smeš jesti npr. jagod, ampak po določenem času je pa spet to užitno. Čisto za vsako zelenjavo bi ti lahko naštela, kaj z njo počnejo, da je tako lepa. Aja, velike njive pa malo pošpricajo proti plevelu, da ni treba pleti in okopavati. No, vso tisto koruzo in pšenico, pa vse ostalo lepo pojemo. Piše na raznih takih sredstvih, da je po določenem času vse to užitno. A jaz naj pa potem kompliciram zaradi natrijevega glutaminata, ki ni pol toliko strupen kot en sam samcat paradižnik, paprika ali karkoli že pač. Nak, ne bom. Uporabljam tako zelišča, kot vegeto in jo tudi bom. Ve pa tudi po svoje, kot vam duša da.
|