|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Srčni utrip pri cca 8 tednih
18.2.2009 18:26:08   
Tisana
Danes sem izvedela čudovito novico - pričakujemo še eno malo pikico user posted image . Veselje pa nam kvari dejstvo, da sem zjutraj močno krvavela. Zato sem se tudi odpravila na urgenco. Po porodu sem kar naprej nekaj krvavela, tako da sploh ni bilo več jasno, kdaj imam menstruacijo in kdaj ne. Tako so tedne nosečnosti določili glede na velikost ploda in sicer 8 tednov. Ginekologinja pri pregledu ni zaznala srčnega utripa zarodka.  Glede na to, da sem tudi v prvi nosečnosti krvavela, dobro vem, da to nujno ne pomeni slabega izzida. Bolj pa me skrbi dejstvo, da ni zaznati otrokovega srčnega utripa.  Zanima me, ali ima še katera podobno izkušnjo in kakšen je bil izzid nosečnosti.

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Srčni utrip pri cca 8 tednih
18.2.2009 19:27:53   
AnciM
Kaj pa če dejansko še nisi v 8t in zato še ni utripov? Verjetno imaš čez kak teden spet UZ? Držim pesti, da bo takrat vse OK in da boš kmalu spet crkljala malo pikico.

(odgovor članu Tisana)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.2.2009 19:34:51   
Tisana
Hvala AnciM! Tudi mi smo ful pozitivni, saj je bila 1. nosečnost tudi ena sama negotovost, pa se je vse odlično končalo - sicer 1,5 meseca prekmalu, toda mala borka je tudi v zunanjem svetu dokazala, da ve, kako se stvari streže user posted image  (da ne govorim, kako šele zdaj obvlada user posted image ). Res je, ja, da imam naslednji teden spet UZ. So bili pa zdravniki na urgenci bolj skeptični, češ, če je zaželena nosečnost, počakamo še en teden.

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

(odgovor članu AnciM)
Neposredna povezava do sporočila: 3
18.2.2009 19:40:09   
AnciM
Na tem forumu sem dobila občutek, da so ginekologi na urgencah(sama nimam izkušenj z njimi) zelo črno gledi. Verjetno poklicna deformacija, saj imajo večinoma takšne primere. Kaj pa pravi tvoj osebni G? Ti so ponavadi veliko bolj optimistični, pa tudi veliko bolj dostopni za osebna vprašanja.

Sploh se pa pikice ponavadi borijo do konca, le mamice rade prehitro obupujemo. OPTIMIZEM pomaga! user posted image

(odgovor članu Tisana)
Neposredna povezava do sporočila: 4
18.2.2009 19:59:27   
Tisana
Pri osebnem G še nisem bila, ker sem šele danes izvedela, da sem noseča - tokrat je povsem drugače kot prvič. Res je, da sem se zredila za kakšno kilo, da mi je bilo parkrat zelo slabo, da sem utrujena, čustveno nestabilna... ampak sem mislila, da je vse to zaradi krvavitev in dejstva, da sem že več kot leto in pol doma in da počasi rabim malo več druženja z odraslimi. Aja, to pa, da so mi zrasle prsi, sem si pa razložila tako, da je pač od laktacije poteklo že toliko časa, da sem sedaj spet zadovoljna s svojimi majhnimi prsmi user posted image user posted image user posted image . No ja no, zaradi krvavitev so tudi najini spolni odnosi poredkejši in enostavno si nisem mislila, da je kaj ratalo, glede na to, da sva se prvič trudila leto in pol user posted image .  V glavnem, sedaj imam spet čez en teden na urgenci pregled, potem pa seveda k mojemu G. Me pa res zanima, če ima še katera podobno izkušnjo - da ni bilo zaznati srčnega utripa otroka.

(odgovor članu AnciM)
Neposredna povezava do sporočila: 5
18.2.2009 20:29:37   
melanija
Pri meni se je to zgodilo, da sem imela Uz in ni bilo utripa, pregled sem imela potem čez 14 dni (najhujših 14 dni, ko ne veš kaj se v tebi dogaja ali živi ali ne). Po 14 dneh je bilo vse ok. Je pa pri meni bilo tako da, je bila na 1. UZ vidna samo gestacijska vrečka in nič drugega, noseča pa naj bi bila 7 t po datumu, potem čez 14 dni pa je bilo videti mali plodek in seveda utrip.

(odgovor članu Tisana)
Neposredna povezava do sporočila: 6
19.2.2009 13:57:15   
Lenck
Tisana, sicer nisem imela enake situacije kot ti, podobno pa. Tudi jaz sem krvavela prve tedne nosečnosti (do konca drugega meseca), in sedaj je vse ok. Sem pa zato najprej hodila na 2 tedna zdravniku, in šele po tretjem UZ mi je dala materinsko in me "uradno" zabeležila kot nosečo. Ni bil prijeten občutek prej, ampak sedaj je vse ok. Je pa res, da se je pri meni v osmem tednu že videl srček, potem pa recimo v desetem slabše - sem pa slišala za veliko žensk, ki se jim v osmem niti plodek še ni dobro videl, kaj šele utrip. Pa je bilo vse ok. To, da ni bilo utripa, lahko tudi pomeni, da v resnici še nisi tako dolgo noseča - kolikor sem brala, se to ponavadi izkaže. Ali pa se pač skriva. Odvisno je tudi od natančnosti aparature... V glavnem, veliko razlogov je lahko za to, da srček ni bil viden, vendar je lahko vse ok. Sama imaš s tem izkušnje, in verjetno veš tudi, da ti bo najbolj koristilo samo pozitivno gledanje.
Drži pesti zate in skušaj čimmirneje dočakati naslednji pregled!

p.s. In tudi moja prejšnja situacija je bila podobna tvoji, praktično brez možnosti zanositve... ampak pikice so očitno vztrajne, če se odločijo user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Lenck -- 19.2.2009 13:58:01 >

(odgovor članu melanija)
Neposredna povezava do sporočila: 7
19.2.2009 19:06:32   
girly
jaz sicer nisem krvavela, se je pa v 8.tednu pri meni videla samo GV, plodek pa ne, potem čez 14 pa se je lepo videl tudi plodek. seveda je možno, da si noseča manj kot 8 tednov, sploh glede na to, da praviš da si imela veliko vmesnih krvavitev in se pravzaprav ne ve, kdaj točno si zanosila.

srečno!

Kris je najin sonček :)

(odgovor članu Lenck)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Ime deklice
kyra

Katero ime za deklico vam je bolj všeč?

Flora (27%)

Kaja (42%)

Taja (31%)

Število vseh glasov: 404

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!