Anonimen
|
Lep pozdrav! Hvala za odgovore, vendar tukaj nastane še en določen problemček glede delodajalca... On ima svoje zakone. Dal nam je pogodbe za nedoločen čas in za polovični delovni čas, vendar samo zato, da se je izognil inšpekciji. Dal nam je na znanje, da v nasprotnem primeru lahko gremo, ker bo že našel koga drugega, ki bo to sprejel. In ne boste verjeli, koliko je res takih! Prispevke za polovični delovni čas si moramo plačevati sami oz. nam jih trga od plače, plače pa nam ne nakazuje na banko, ampak jo dobimo na roke. Poleg tega ne plačuje ne bolniške, ne dopusta, ne regresa, kaj šele česa drugega. Tako, da v tej firmi v bistvu od pogodbe o zaposlitvi nimamo nič, samo drugih pravic ne moremo uveljavljati, ker jo imamo. Razloge, zakaj smo to sprejeli, imamo verjetno vsak svoje, pa vseeno. Zato mi zdaj ni čisto jasno - noseča sem šele cca. 5 tednov, vendar so v partnerjevi družini pogosti dvojčki, večina nosečnosti z dvojčki pa je rizičnih in če sem slučajno tudi jaz noseča z dvojčki, se mi bolniška zaradi rizične nosečnosti lahko zgodi mimogrede. Kar pa pomeni, da bi bila v tem primeru dva meseca brez dohodka, saj mi prvega meseca bolniške delodajalec ne bi plačal, plačilo drugega meseca bolniške od države pa bi bila šele tretji mesec (za nazaj). Dveh mesecev izpada dohodka pa si ne morem privoščiti, saj živim v najemu in enega otroka že imam. Uradne plače imam pa ravno toliko, da od CSD ne dobim nič, razen otroškega dodatka, ki pa je pravzaprav kaplja v morje. Še težje pa bi si privoščila dati odpoved, ker je že mali čudež, da nosečnica dobi zaposlitev (razen preko poznanstev, ki pa jih jaz nimam). Imate kakšno rešitev zame? Predvsem finančno? Legalno, če se da? :-) Hvala...
|