|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   mehka glavica
22.4.2005 20:57:45   
afrika
Na 3. posvetovalnici je pediatrinja ugotovila, da malemu:duda: primanjkuje D vitamina. Zato ima še vedno zelo mehko glavico:zmeden2:. Do zdaj sem mu morala dajati 7 kapljic AD3-ja, zdaj pa dvojno dozo - torej kar 14 kapljic. Se vam zdi to ok? Baje, da tudi sončenje pomaga - samo - kje in kako naj ga sončim v tem hladnem aprilu? Je imela še katera take težave? In? So še kakšne druge (mogoče bolj naravne)"fore" kako nadoknaditi vitamin D???
Neposredna povezava do sporočila: 1
   mehka glavica
22.4.2005 21:49:35   
SašaR
Vitamin D je v sončnih žarkih, vendar to ne pomeni "gretja" na sončku, ampak je to vsakodnevni sprehod! Samo da otrok dobi nekaj sončka!
A pa je to dovolj za tvoj primer pa ne vem!:zmeden:

(odgovor članu afrika)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   mehka glavica
22.4.2005 21:58:24   
dix
Verjetno vam v stanovanje kdaj posije sonce skoz okno, ali? Zakuri da bo toplo, sleci ga do golega in ga "sonči" 5 minut!

(odgovor članu afrika)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   mehka glavica
22.4.2005 22:01:49   
afrika
Hm, najbrž niso dovolj samo sprehodi - saj sva dosti zunaj. Pediatrinja je rekla, da bi ga morala dejansko sončit - golo kožo (recimo nogice...), to pa zdaj še ne moreva. Poleti se ta zadeva lažje rešuje.

(odgovor članu afrika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   mehka glavica
22.4.2005 22:04:58   
afrika
O, dix, si me prehitela. In glej ga zlomka - z zelo dobro idejo. Bomo pa res poskusili. Thanks:)

(odgovor članu afrika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   mehka glavica
23.4.2005 7:47:27   
BARBARA R.
To kar je svetovala dix, prakticira znanka s otročki, ki jih čuva.(privat varstvo) In ravno tako je to svetovala meni, ker je imela Kristina močne krče prve mesece, še močnejše pa zaradi kapljic.Tako, da jaz ne dajem Kristini nič nenaravnega.Zdravil in takih smeti bo v življenju še dosti pojedla.Kljub temu ji nič ne manjka.........Ti kar veselo otročka previjaj pod sončnimi žarki ob oknu.Če le imaš takšne možnosti.

Uspešno in zdravlja ti želim.

:muca:

(odgovor članu afrika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   mehka glavica
23.4.2005 9:06:13   
afrika
Saj nam posije sonček noter, tudi zakurim lahko bolj močno, ampak okno mora biti pa vseeno odprto, ker steklo ne prevaja sončnih žarkov. Tako da bom morda najprej poskusila samo glavico in nogice sončiti. Povsem nagega si res še ne upam imeti pri odprtem oknu.

Vse RR-jevke: dajte manj čvekat, da bo manj dežja. Jst rabim sonce!!! (ha:)ha:)ha)

(odgovor članu afrika)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   mehka glavica
23.4.2005 10:25:58   
dix
NI RES da mora okno biti odprto in da okno ne prevaja sončnih žarkov. Si se kdaj peljala zelo dolgo v avtu in je sonce sijalo na tvojo golo kožo? Jaz sem se in sem imela eno nogo čist oopečeno drugo pa belo. Pa vitamin D ni v sončnih žarkih, ampak nastaja v telesu ko je telo izpostavljeno sončnim žarkom, tako da sonce samo spodbudi nastajanje vit D.

(odgovor članu afrika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   mehka glavica
24.4.2005 16:50:31   
afrika
Ja super - če je tako kot praviš, potem pa sploh ni problem. Meni je sicer pediatrinja rekla, da steklo ni "prevodnik", ampak jez raje tebi verjamem. Se tudi meni zdi bolj logično. Danes in včeraj smo že veselo mežikali sončku (malo smo potem sončili nogice in glavico pri odprtem oknu) in moj mož pravi, da se mu zdi, da je glavica že bolj trda. Ne vem, če gre res tako hitro, pa vendar smo prepričani, da bo kmalu ok.

Hvala :)

(odgovor članu afrika)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   mehka glavica
24.4.2005 19:18:44   
dix
Mislim da tako hitro pa spet ne gre, vi kar lepo bodite na sončku, za okno in pred na sprehodu če le ne piha in če spi v vozičku obrnite malega obrnite proti soncu, saj ga ne bo motilo ko spi. Pa kapljice vseeno dajajte, vsaj tisto začetno dozo. Jaz pri mojem ne daje iz drugih tžrazlogov, ampak če bi bil sum na rahitis bi pa takoj začela. Lahko se pozneje ko bo začel hodit nogice ukrivijo.

(odgovor članu afrika)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   mehka glavica
24.4.2005 20:35:38   
afrika
Ja, ja...saj vemo, da tako hitro ne gre. Bomo pa lepo vztrajni...vsak dan malo havajev, pa bo. Začetna doza kapljic je bila pri nas 7 (smo mu dajali od 1. meseca dalje, pa je vredi prenašal), zdaj dvojna doza, torej 14 - sva mu dala 2 dni tako, pa je bilo nekaj stranskih učinkov (no, morda je bilo tudi od cepiva)- vetrovi in krčki. Danes sva mu dala pa 10 kapljic + malo sončka, potem bova pa videla - jaz bi nekako šla še na manj kapljic + raje kakšen moment sončka več. Koliko bi pa bila po tvoje maximalna doza direktnega sončka na dan (pri trimesečniku)??? 10 minut??? Zunaj na sprehodu pa sva itak 3 ure, pa bova tut poskušala kakšen hitri žarek prestreči.

(odgovor članu afrika)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   mehka glavica
24.4.2005 22:05:08   
dix
Saj boš sam najblje vedela kako, ti ga lepo vsak dan malo sonči, obraz pa mu obvezno namaži z kako kremo, ker zna bit zahrbtno to sonce.

(odgovor članu afrika)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Zanimivosti o novembrskih otrocih
Pričakujete oziroma imate novembrčka doma? Ste morda vi rojeni novembra ali kdo drug od bližnjih oziroma prijateljev? Po...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?