|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Viroza
14.2.2009 23:01:31   
angel 85
Pozdravljene!
Mi lahko prosim pomagate? Moja puncka, stara 6 mesecev pa pol je ta teden v ponedeljek zbolela za virozo. Odpeljala sem jo se isti dan k pediatru, povedala da grdo kaslja ze od sobote, sedaj pa je pogosto utrujena pa se iz noska se ji cedi prozoren smrkelj. Pa mi je dala svecke proti vrocini in smo sle domov. V torek ponoci je dobila visoko vrocino katere pa nisem zbijala ker je nisem mogla natancno zmerit (pokvarjen termometer).  V sredo smo sle nazaj, saj je mala se bolj grdo kasljala in me je bilo strah da bi se viroza razsirila naprej na pljucka ali usesa. Zdravnik je rekel da ji premalo cistim noseka, jaz pa sm ji vedno za petami s fiziolosko in aspiratorjem. Problem pa je tudi da tuli kot zverina ko ji cistim noseka. Prijeti jo moram prav na trdo, drugace ne gre . Zdravnik nama je dal kapljice za nos Operil in rekel naj jih dajem toliko casa dokler ji bo iz noska teklo. Pa naj ji ga redno cistim. Povedala sem mu tudi da noce jesti popolnoma nic, pije pa malo vec kot ponavadi 2 dcl - 3 dcl caja cez dan in 2 dcl caja ponoci. Pa je reku da je to zato ker je bolana. Ni hotla jest ne GH ne mleka. Ko smo prisle domov sem ji dala prvo svecko (sreda popoldan) saj je imela skoraj 39 vrocine. Opazila sem tudi da jo mocno boli grlo, zato je tudi pozirala tezko. Vrocino sem zbila, katera je cez cas zopet narasla, in ponovno svecko. V cetrtek je mala zacela jesti mleko 1 dcl na 3 do 4 ure. Toda ni vec toliko spila 1dcl caja cez dan. Vendar se ji stanje ni izboljsalo. V petek je postala malo bolj zivahna, toda kaselj je postal vedno hujsi in se vedno je imela vrocino nad 38,5. Tako mi je proti veceru prekipelo, saj sem bila grozno v skrbeh. Zcela je hropsti in kasljati kar se ni zadavila. Porabila sem skoraj skatlo sveck. Nato sem jo odpeljala k dezurnemu. Zdravnica je ugotovila da ima vneta oba useska. Zato vrocine nisem mogla zbit. Levega zelo hudo. Dala nama je sirup Hiconcil (antibiotik), ki ga ji moram dati pol zlicke na 8 ur. Zacela sem takoj. Do sedaj ga je dobila 4x. Vrocine nima vec, je zivahna, vendar ji iz noska se vedno tece, kaslja malo manj, je vsa zahripana, ko hudo joka skoraj ne spravi stime iz sebe, cez dan se vedno poje 1dcl mleka na 3 -4 ure, in popije 1,2 dcl caja cez dan. In se za to jo prepricam s trikom. Vpije da je lacna pa noce ne caja ne mleka. Potem ji nekako uspem porinit cucelj v usta katerega sprva zavraca in se vedno joka, potem ga le zagrabi in najprej popije malo caja, katerega zamenjam za mleko. Tudi caj pije samo kadar je lacna, vmes noce, pa ce se postavim na glavo. GH, striktno zavraca in joka ko ji poskusim kaj dati (prej je vse lepo jedla).
Zanima me, ce je to normalno, saj zgleda ocitno bolse, vrocine nima. Skrbi me zelo, saj pri pol leta ni imela briljantne teze - 6710g. In je na trenutke zgledala kot manekenka. Sedaj pa je zopet zgubila tezo, kar se ji vidi. Ok, razumno saj je bolana. Zanima me kdaj bo zacela spet jesti. Ali dovolj spije?`V sredo imamo zopet kontrolo. Ali naj pocakam, ali kaj? Prosim pomagajte mi....
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Viroza
14.2.2009 23:12:52   
Doll
ne sili otroka jest če noče.
Saj tudi ti ne moreš jest ,če si bolana.
Pije naj kolikor pač da,boljše to kot nič.
Kot si rekla živahna je,tako da je to dober znak in ni dehidrirana,torej se ne sekiraj.
ja počakaj,vročine ni,živahna je... če greš v zdr. dom jo boš okužila še s čim.AB deluje
ne hodi,če ni treba.
Ko bo res boljše bo jedla-je čisto normalno stanje.
Nosek je treba PRAVILNO čistit,če ga ne znaš ,ga lahko tudi 100 x opucaš pa bo isto stanje-torej vneta ušesa ali pa grlo

pa zamenjaj P

(odgovor članu angel 85)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Viroza
14.2.2009 23:20:09   
angel 85
Hvala za nasvet. Nosek ji pa cistim, tako kot so mi rekli, pa ne pomaga. 

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Viroza
15.2.2009 0:31:40   
taška30
Hej, pri nas je bila situacija zelo podobna. Najprej 1 teden viroze z močnim kašljem, ampak nič izcedka iz nosu. Jaz sem ji vseeno spirala nos, ker se mi je zdelo da slišim nek šmrkelj zadaj, ko je dihala (teklo pa ni nič iz nosu). Torej, spirala sem ji po predpisih, celo brizgo fiziološke v eno nosnico pod pritiskom, da je na drugi ven priteklo in to kar nekaj bolj prozorne sluzi , včasih tudi malo rumenkaste, parkrat na dan, v sedečem položaju. No, ko je viroza že praktično minila (sem jo že počasi mislila dat spet v vrtec), je pa nazaj zakuhala na 39° in iz obeh ušes se ji je ulilo - hudo vnetje ušes in dobila Amoksiklav.
Jedla ni cel teden skoraj nič, pila tudi minimalno, šele tam 4.-5.dan antibiotika je začela jest, počasi.
Je pa stara skoraj 2 leti. In ji je teža ob tem nejedenju spet padla pod 10kg, če te to kaj potolaži.

Tako da nič skrbet, če ne je, bo že nadoknadila, važno da nekaj spije in da se bolje počuti. Bo že nadoknadila.

(odgovor članu angel 85)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Viroza
15.2.2009 10:19:07   
mulan
Če nima vročine, je normalno, da manj spije. Ob vročini je bolj pomembno, da dosti spije, ker telo tudi več tekočine rabi. Za hrano ne skrbet, najbolj pomembno je, da je hidrirana, s težo bo že nadoknadila. Pa ne skrbi zaradi teže. Naša je pri 6. mesecih imela 7400 (pri 70 cm), pa ni bila do takrat nič bolna - kakšen suhec bi bila v drugačnem primeru!!
Nos čisti na silo. Mi smo sinu 3 mesece na silo čistili - najprej oba z možem skupaj (en držal, drug čistil), pol pa sem se ga naučila primit, da se mi ni izmaknil. Vem, vedno pravijo, da ne čistiš nosa dovolj (pa čeprav jih dejasko 10 x na dan...).. Je odvisno od otroka. Hčerki nismo kaj dosti čistili, pa ni imela nikoli težav z ušesi, sinu pa čistimo kot nori, pa je imel akutno vnetje 3 mesece, dokler mu niso odstranili žrelnice in dali cevke v ušesa.
Pediatra pa ni treba menjat. Sej sem jaz tudi bila hudičevo jezna na našo P, ko sinu ni in ni bilo bolje. Pa najprej samo zbijat vročino, pa hiconcil, ko ta ni pomagal - amoksiklav, nato še zinnat.... Je pa več krat kri dala na osnovne preiskave, ki so pa bile do konca v mejah normale. Na koncu pa sva v bolnici prisala. No, P nas je poslala. Ko pogledam nazaj, ugotavljam, da je prav ravnala, ko je hotela najprej počakat in samo nos čistit, ker na začetku ti ni čisto jasno, pri čem si. Takoj zdravit z antibiotiki je pa hudič, naš je pol en mesec prihajal k sebi po 3 mesecih antibiotikov... Vse se poruši: koža, prebava... 
Pa nič skrbet, če je živahna (naš je hotel ves čas na meni ležat - in to čez dan), pa se ponoči ne dere neutolažljivo po več ur, jo bo kmalu tudi apetit dohitel. Odkar je naš imel poseg, je in je in je in je, vse za nazaj. 

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Viroza
15.2.2009 10:41:39   
angel 85
Hvala lepa za nsvete. Sem bolj pomirjena.user posted image Sej se bom pocasi navadila, moja mala pikica je moj prvi otrok, in bi vse naredila da ji pomagam. Upam da bo kmalu bolje.

(odgovor članu mulan)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





So nočna prebujanja pomembna za dojenčkov ...
Večina staršev se veseli trenutka, ko bo njihov dojenček prespal celo noč, malokdo pa se sprašuje, ali in zakaj so nočna...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Katera oblika imena je nalepša?
Beckie

Katera oblika imena Rebeka vam je najlepša?

Rebeca (9%)

Rebecca (5%)

Rebeka (55%)

Ta ime mi ni všeč (32%)


Število vseh glasov: 606

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!