mulan
|
Če nima vročine, je normalno, da manj spije. Ob vročini je bolj pomembno, da dosti spije, ker telo tudi več tekočine rabi. Za hrano ne skrbet, najbolj pomembno je, da je hidrirana, s težo bo že nadoknadila. Pa ne skrbi zaradi teže. Naša je pri 6. mesecih imela 7400 (pri 70 cm), pa ni bila do takrat nič bolna - kakšen suhec bi bila v drugačnem primeru!! Nos čisti na silo. Mi smo sinu 3 mesece na silo čistili - najprej oba z možem skupaj (en držal, drug čistil), pol pa sem se ga naučila primit, da se mi ni izmaknil. Vem, vedno pravijo, da ne čistiš nosa dovolj (pa čeprav jih dejasko 10 x na dan...).. Je odvisno od otroka. Hčerki nismo kaj dosti čistili, pa ni imela nikoli težav z ušesi, sinu pa čistimo kot nori, pa je imel akutno vnetje 3 mesece, dokler mu niso odstranili žrelnice in dali cevke v ušesa. Pediatra pa ni treba menjat. Sej sem jaz tudi bila hudičevo jezna na našo P, ko sinu ni in ni bilo bolje. Pa najprej samo zbijat vročino, pa hiconcil, ko ta ni pomagal - amoksiklav, nato še zinnat.... Je pa več krat kri dala na osnovne preiskave, ki so pa bile do konca v mejah normale. Na koncu pa sva v bolnici prisala. No, P nas je poslala. Ko pogledam nazaj, ugotavljam, da je prav ravnala, ko je hotela najprej počakat in samo nos čistit, ker na začetku ti ni čisto jasno, pri čem si. Takoj zdravit z antibiotiki je pa hudič, naš je pol en mesec prihajal k sebi po 3 mesecih antibiotikov... Vse se poruši: koža, prebava... Pa nič skrbet, če je živahna (naš je hotel ves čas na meni ležat - in to čez dan), pa se ponoči ne dere neutolažljivo po več ur, jo bo kmalu tudi apetit dohitel. Odkar je naš imel poseg, je in je in je in je, vse za nazaj.
|