|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vračanje sposojenih stvari
10.2.2009 17:50:49   
kat007
Ojla!

Jaz mam eno vprasanje. Če/ko ste si sposodile nosečniške obleke, otroško opremo ali otroške oblekice in ste to vračale lastnicam. Kako ste se jim zahvalile: samo s "hvala", kakšno bonboniero, igračo za njihovega mladička, darilni bon za baby center? Ne vem, kakšna je praksa, pa me zanima.. in tudi v kakšni vrednosti so bila darila, če so bila. Hvala pa lepo se imejte!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vračanje sposojenih stvari
10.2.2009 17:53:56   
lotoska
To pa tudi mene zanima.user posted image

(odgovor članu kat007)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.2.2009 17:54:17   
želva
po občutku, odvisno od kakšnih ljudi si sposojaš.jaz vedno dam kakšno malenkost za malčke in za mamice

Vedno več nas je!

(odgovor članu kat007)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.2.2009 18:19:20   
gala
Meni je dobra prijateljica vrnila stvari in mi dala zraven eno čokolado. Če bi mi hotela dati kaj več, mi ne bi bilo prav, ker sem ji jih posodila od srca in vem, da bi ona ravnala enako, če bi imela otroka pred mano. Moje cunje bi tako ali tako stale, pa sem veliko raje videla, da jih je medtem še ona uporabljala. Je pa res, da vedno ko se vidimo, prinese kako malenkost za mojo Miško. In tudi jaz kaj malega njenemu Mišku.

(odgovor članu kat007)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.2.2009 19:33:55   
Jančika_
Me si nič ne dajemo. Sposojamo si med sabo, pa se s tem povrne, po moje. Očitno so moje prijateljice istega mnenja.

(odgovor članu gala)
Neposredna povezava do sporočila: 5
10.2.2009 20:25:40   
rija
jaz pa sposojene stvari prodam in nakažem cekinčke za "štipendijo"user posted image  razen kakšne posebno vredne primerkeuser posted image  te vrnem.....

...vox populi...

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.2.2009 20:30:24   
Anonimen
Me si nič ne dajemo. Sposojamo si med sabo, pa se s tem povrne, po moje. Očitno so moje prijateljice istega mnenja.

Zaenkrat pri nas podobno funkcionira.

(odgovor članu Jančika_)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
10.2.2009 20:36:19   
bskrle
Ponavadi nič ali kakšna čokolada.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
11.2.2009 8:49:59   
Amam
Kakšno malenkost za otroke in kavo ali čokolado za mamico.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 9
11.2.2009 11:01:11   
Alči
nič, zato smo prijatelji da si pomagamo. Jaz pa posodim njim....pa ne pričakujem nič, niti ne bi vzela. Se imamo radi in to naredim iz srca.

Freedom is just another word for nothing left to lose!!!

(odgovor članu Amam)
Neposredna povezava do sporočila: 10
12.2.2009 11:20:22   
Rožica*
IZVIRNO SPOROČILO: rija

jaz pa sposojene stvari prodam in nakažem cekinčke za "štipendijo"user posted image  razen kakšne posebno vredne primerkeuser posted image  te vrnem.....

Ne razumem, kako lahko sposojene stvari prodaš?
Saj vendar niso tvoje? user posted image

Jaz pričakujem, da mi sposojeno vrnejo in tudi sma tako delam. V nasprotnem primeru vedno poudarim, da nekaj dam zo. povem da določeno stvar posodim torej pričakujem vrnjeno.

Sama vedno kupim kakšno koristno darilce otrokom. Pač kar potrebujejo, saj za prijatelje navadno vemo, kaj njihovi otroci potrebujejo,... Npr. kakšno majčko, hlače, ...
Seveda pa vrednost drila zavisi od "vrednosti ", sposojenih stvari.
Prijateljici, ki mi je posodila veliko opreme in oblačil, sem se oddolžila z vrednejšim darilom. Vendar vedno s čim koristnim navadno z oblačili.
Prijateljici, ki mi je enkrat posodila dva kompletka pa sem se odolžila simbolično z čokolado in paketom kave.

Pač po občutku.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 11
12.2.2009 13:44:29   
benika

Najbrž so tako zmenjeni, a se ti ne zdi?

(odgovor članu Rožica*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
12.2.2009 14:23:15   
annya
Si ne sposojamo!Mi2 sva vse svojo nakupila,imama namen imet še "nekaj otrok" user posted image  Sem pa veliko x slišala, ko je katera dobila cunjice nazaj, da kakšne so, zaflekane,raztrgane,sprane itd. da njo bi bilo sram takšne cunje vrnit...saj direkt ni nobena nič rekla,sam šinfajo okol...in takrat sva se odločila da si nič ne sposodima!!!

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 13
12.2.2009 15:31:29   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: benika

Najbrž so tako zmenjeni, a se ti ne zdi?

no, v bistvu se nismo tak zmeniliuser posted image

je mamica rekla, da mi jih da. sem rekla ti jih vrnem, je rekla ni šans. sem rekla jih bom prodala in ti nakazala denar.

tak nekakuser posted image user posted image user posted image

groza, ne? user posted image

...vox populi...

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 14
12.2.2009 15:32:24   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: annya

Si ne sposojamo!Mi2 sva vse svojo nakupila,imama namen imet še "nekaj otrok" user posted image  Sem pa veliko x slišala, ko je katera dobila cunjice nazaj, da kakšne so, zaflekane,raztrgane,sprane itd. da njo bi bilo sram takšne cunje vrnit...saj direkt ni nobena nič rekla,sam šinfajo okol...in takrat sva se odločila da si nič ne sposodima!!!

zelo, zelo res.

...vox populi...

(odgovor članu annya)
Neposredna povezava do sporočila: 15
12.2.2009 15:57:22   
ema111
IZVIRNO SPOROČILO: rožica

Sama vedno kupim kakšno koristno darilce otrokom. Pač kar potrebujejo, saj za prijatelje navadno vemo, kaj njihovi otroci potrebujejo,... Npr. kakšno majčko, hlače, ...
Seveda pa vrednost drila zavisi od "vrednosti ", sposojenih stvari.
Prijateljici, ki mi je posodila veliko opreme in oblačil, sem se oddolžila z vrednejšim darilom. Vendar vedno s čim koristnim navadno z oblačili.
Prijateljici, ki mi je enkrat posodila dva kompletka pa sem se odolžila simbolično z čokolado in paketom kave.

Pač po občutku.

enako user posted image

(odgovor članu Rožica*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
12.2.2009 16:11:10   
Belika
IZVIRNO SPOROČILO: annya

Tudi nama sedaj ponujajo kar nekaj stvari na posojo, pa sva jih kar zavrnila. Saj ne da pokava po šivih zarad viška denarja, ampak npr. sposojen voziček npr, je zame bedarija. V 1 letu ga lahko kar orenk zjahaš, in potem takega vrniti?? Ne rečem kako stvar, ki jo rabiš parkrat to še, drugače pa tudi midva sedaj vse kupujeva in tudi ne bova naprej posojala, ker imava v planu še kakega...

Ne vem no saj nimam nič proti rabljenim stvarem, odkupila bi jih z veseljem, to s posojo mi pa ni tako.. mogoče če bi vedela da bo to moj zadnji otrok bi si še kaj sposodila,.

Glede daril, pa mislim, da neka pozornost more biti. Odvisno od finančnih zmožnosti in vrednosti izposojenega. Čokolada ali bombonjera je vedno lepa gesla. Če je pa zraven še kako oblačilce ali igrača za njihovega malčka pa toliko lepše... Konec koncev se stvari tudi obrabijo...

(odgovor članu annya)
Neposredna povezava do sporočila: 17
12.2.2009 16:21:29   
Lenck
Če gre za malo pozornost v zahvalo, že, sicer pa jaz ne razumem, kaj velikega bi moral podariti, ker ti nekdo nekaj posodi. Sklepam namreč, da si navadno posojamo ljudje, ki tako pač prebrodimo vse, kar bi sami težko. In ob tem se pač ne morem iti še preseravat in kupovati nečesa velikega.

Jaz pričakujem prvo bebo in ker nimam sorodnikov, fant pa tudi ne, sva bila zelo vesela, ko je edina prijateljica, ki je pred kratkim rodila, omenila, da bi nama lahko posodila kakšno stvar. Hvalabogu, ker sem že težko seštevala, kako bo šlo vse skupaj. Je pa tako, da seveda tu nekako računamo na iskrenost: če posodiš, potem ne šimfaj, da se je obrabilo ali nevemkaj. To moraš vedeti, ko ponudiš, vsaj jaz mislim tako. Vem tudi, da prijateljica ne pričakuje, da bova zdaj pa midva njim kupila nekaj velikega, ker ve, da pač nimava veliko. Kako malo presenečenje, ropotuljico za malega ali rožico za v stanovanje, recimo, pa tako rada podarim, ampak ne, ker mi pogosto kaj posodita ali mi ona recimo podari svoja oblačila, ki njej niso več ok ali prav, ampak, ker ju rada obdarim. Kar bi, tudi, če mi ne bi podarila nobenega od krasnih puloverjev, ki jih sedaj jaz nosim, in tudi, če mi ne bi ponudila pomoči sedaj, ko mi pričakujemo dojenčka. Kot je tudi samoumevno, ker vem, da kmalu planirajo drugega, da bova potem midva lahko kaj posodila ali podarila njim.

Pa saj (tudi) zato so prijatelji, ali pač?

(odgovor članu Belika)
Neposredna povezava do sporočila: 18
13.2.2009 11:07:26   
Lunca1
Jaz sem za sorodnico od mojega kupila nekaj za oblečt za tamalega, s sestro pa samo menjava, ona moje od tavelike, jaz za tamalega pa od njenega tavelikega. Imamo pri obeh parček.

(odgovor članu Lenck)
Neposredna povezava do sporočila: 19
13.2.2009 14:55:22   
pizamca
Sama se vedno počutim dolžno, ko mi kdo kaj posodi... potem pa se vprašam, če bi sama kaj zahtevala v zahvalo, če bi kaj posodila. In odgovor je ne.
No, vseeno pa potem tudi nekaj dam nazaj :) Kolegici, ki mi je posodila cel kup oblačil en kompletek, drugi, ki mi je posodila cel kup opreme pa lego kocke... sej ne ne vem kaj samo nekaj malega :) Aja, pa vsaki še en kofe :) Eni bom pa zdaj na ebayu naročila copatke.

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 20
13.2.2009 16:19:36   
botrca
Midve s sestro posojava ena drugi, ker imava same fantke in v zameno ne darujeva ena drugi še kaj saj ni potrebno.

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu pizamca)
Neposredna povezava do sporočila: 21
13.2.2009 19:37:40   
diva 4
Jaz za tavečjo do enega leta nisem rabila kupit nič razen kakšen bodi in žabice.No pa kakšno stvar za moje lušte user posted image .  Kasneje pa sem vse novo kupila.Za malega pa mi prijateljica da ,od čevljev do spodnjih gat user posted image . Sem ji zelo hvaležna in večkrat njenemu sinku kupim kako majčko, sladkarije ali sadje.Ponavadi me pokliče in reče pridi , imam nekaj spet za malega in takrat vedno nekaj nesem zraven.Res ne veliko , nekaj malega v zahvalo.

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?