Tisana
|
Mine! Pri nas se je to začelo še preden je dopolnila 6 mesecev . Mi smo zaščitili ograjice previjalne s peno za cevi, ker se je non stop butala v glavo , ko je tako hitela se obračati, pa dvigovati, pa plaziti, da je, dokler še ni bila dovolj spretna, kar naprej padala. SIcer pa, tudi midva sva jo, ko je bilo le mogoče, previjala kar v dvoje. Najbolj je zalegla kakšna tuba Bepanthena, pa takšne igrače, ki sicer niso bile v uporabi. Pa to, da smo ji pustili, da se je dvignila, potem pa jo nežno položili nazaj. Kakor smo jo tlačili k ležanju, je dobila živčni zlom . (To pomaga še danes.) Kasneje pa razni katalogi igrač , ki si jih je ogledovala med previjanjem (tudi še danes). Danes, pri skoraj 14 mesecih, načeloma lepo obleži med previjanjem, s tem, da se jaz potrudim, da ji slečem hlače in odpnem body že na poti do previjalne, potem ji pa, če ne more biti pri miru, dovolim, da skače po najini postelji, ko ji zapenjam spet body in oblačim hlače. Meni je pomembno, da leži, ko menjam plenico . Tako pač, en kompromis. Moram pa omeniti še to, da tako lepo počaka na zamenjavo plenice samo doma na previjalni. Če ji menjam plenico kje drugje, ali pa npr. pri P, sploh noče v horizontalni položaj - postane prav histerična. Sicer pa, pri živalih je npr. to položaj predaje, takrat si - ko si na hrbtu namreč - najbolj ranljiv, zato ni čudno, da tega v tujih prostorih ne mara .