Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: anajan Zakaj pa bi starš imel učne načrte? Da se preverja učitelja? Ali avtonomnost učitelja nič več ne velja? Pa kaj je stabo, anajan, maš vročino? VSI bi morali vedet, da bodo naše otroke peljali s to prenovo še bolj nekam tja, kjer sonce ne sije. Navijaj za čim prejšnjo objavo UN. Pamet velja. Učni načrti so javnoveljavni dokument, ki mora biti dostopen vsem. Pikica, UN so zaklenjeni v spletni učilnici zavoda za šolstvo, na info.edus, katere geslo si dobila pri svojem svetovalcu, sicer pa ti ga bodo povedale sodelavke. Če boš imela težave, mi piši na z.s. Če si pozabila geslo, mi ravno tako piši na zs. No, skratka, ker niso dostopni, so pa veljavni dokument me je zanimalo, zakaj so zaklenjeni. Odgovor na ministrstvu je bil: Še malo bo za počakat! Drugi odgovor na ministrstvu tudi meni osebno je bil, da morajo dokončno oblikovat. Ko sem vprašala na zavod kaj oblikujejio, saj so bili junija sprejeti in nov. potrjeni od zver... so mi rekli, da lektorirajo. Zdaj pa vedi, če moreš. Po moje jih samo skrivajo, ker se bojijo ponovnega buma. Kaj je novega? Sprejeti so bili vsi nenormalni predlogi, ki sem jih že večkrat objavila tukaj gor in razlagala o njih, če se spomniš, komplet taki kot so bili, če mene vprašaš. NIč niso upoštevali učiteljev. Nič, kot sem že tedaj trdila da bo. Tisto, proti čemur sem vas pozivala, da se podpišite, so sprejeli, briga jih. Torej kot učiteljica boš ostale spremembe zvedela, najhujši sta tile dve, za katere itak morajo vedeti vsi: Matematika se premakne skoraj za cel razred nižje v 1. triadi, ali boljše rečeno, naslednje leto, ko gre 1. razred v prenovo, bomo celotno ma zdajšnjega 1. razreda predelali najkasneje do decembra. Pri SL se opismenjevanje "lahko" začne v 1. razredu, v bistvu pa so vsi učbeniki napisani tako, da se mora začet opismenjevat. Pri petih letih in pol. Matr bomo pametni....in tlačili vse otroke, ki ne spadajo v "šolske" tipe dol, dol, dol, dol..... To bi bilo to. Juhuhu-bruhuhu
< Sporočilo je popravil Gina -- 10.2.2009 18:06:08 >
|