|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   HSG
20.4.2005 18:54:59   
andreas
Ponovno pozdravljene! Kar nekaj časa se nisem nič oglasil, no ni bilo časa, ker smo:sloncek::sloncek::sloncek:Pa šalo na stran. Z ženo se že deset mesecev trudiva na:duda: pa nama še ni uspelo, ta mesec je spet dobila:hudicek:. Sedaj sva se odločila, da poiščeva zdravniško pomoč. Sprva sem jaz hotel na spermiogram, pa je potem žena šla k g.,da bi pač povedela za najine težave. Ginekolog ji je dal napotnico za HSG - v Klinični center. A ima katera kaj več izkušenj o tem? Ženo je mal strah...Hvala za nasvet. A.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   HSG
20.4.2005 19:00:39   
tinkamiška
O Andreas:rozica:!

Mi je žal da je ženo obiskala ta p...:hudicek:!

Ženo naj ne bo nič strah, ker je to en korak bližje vajini:duda:.

Tukaj sem ti skopirala kaj je to HSG o izkušnjah ti bo povedala katera, ki je dala to skozi;)

HISTEROSALPINGOGRAFIJA (HSG)
je diagnostična metoda, ki omogoča ugotavljanje prehodnosti jajcevodov. Skozi maternični vrat vstavimo v maternično votlino tanek kateter, skozi katerega vbrizgamo radiopačno tekočino. Na podlagi prehoda tekočine skozi jacevode na zaslonu rentgenskega aparata ocenimo prehodnost le teh.

Pravijo, da ni ta postopek nič hudega, le da zna bit neprijeten, če so jajcevodi neprehodni. Ampak vse se da potrpet in baje je kr hitro mimo.

Lepo, da si se oglasil in pozdrave tudi tvoji ženkici:rozica:

Tinka

(odgovor članu andreas)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   HSG
20.4.2005 19:02:53   
ameli
Nič bat. Ni najbolj prijetno, ampak za preživet. To je slikanje prevodnosti jajcevodov. V bolnišnici preživiš dopoldne in potem lahko greš domov (priporočajo še kakšna 2 dni počitka). S posegom ti lahko ščistjo jajcevode (če niso čisto neprehodni)in potem bi naj bilo več možnosti za zanositev.

lp
ameli

(odgovor članu andreas)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   HSG
20.4.2005 19:07:56   
Anitka
Ahoj!

Pozdravljen Andreas. :rozica::rozica::rozica::rozica: Tudi meni je žal, da vaju je spet obiskala ta nesrečna :hudicek:

Jaz sem imela lani oktobra HSG in moram vama povedat, da mene ni skoraj nič bolelo. Ne bom rekla, da ni bilo neprijetno, a je bilo za zdržat. Meni je bilo najhuje to, da sem bila zeloooooooooo lačna, ker moraš za poseg biti tešč in "spucan", zato vama predlagam, da žena s sabo vzame kako čokoladico ali kar dve ;)

Glede spermiograma pa vama tudi predalagam, da ga morda opravita, saj je to še najmanj boleča preiskava. Napotnico pa dobiš ti kar pri svojem zdravniku.

Seveda pa vama želim čimprej čarobni :modri::roza:

Anitka:pika:

(odgovor članu andreas)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   HSG
20.4.2005 19:19:43   
ameli
mislila sem prehodnosti jajcevodov:ups::ups::ups:

(odgovor članu andreas)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   HSG
20.4.2005 19:22:27   
emaa
ja andreas, kar po napotnico za spermiogram, saj je hitro opravljen. moj je takrat kar po telefonu poklical, ker je imela sestra zmeraj navado se zadret čez celo čakalnico gospod ta pa ta vaša napotnica za kardiologa je tu. Je rekel, da ne bi preživel, če bi mu rekla, da je njegova napotnica za spermiogram tu, pa ni blo tko, je bla za spremembo uvidevna.

(odgovor članu andreas)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   HSG
20.4.2005 20:10:16   
lumpy
Priporočam vama oziroma tebi, da gresta čiprej po napotnico in začneta peljati stvari naprej. Midva sva namreč čakala na datum za spermiogram kar tri mesece. Pa je bil ta vredu in je rekel zdravnik, da za 100 % izvid moramo test ponoviti čez 8 tednov in zopet sva tako dolgo čakala. Zato iz tega vidika pojdita čim prej .

PA VSO SREČO!:sloncek:

(odgovor članu andreas)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   HSG
21.4.2005 7:11:42   
delfinček
čao!da ne boš dolgo čakal na spermiogram,pojdi kot samoplačnik...joj,midva sva tako hitro dajala skozi te preglede.:bravo:po hsg je moj šel kot samoplač.na spermio.,nato jaz preko zzzs na laparoskopijo,moj naju je naročil zopet kot samoplačnika v lj(.v roku 1 tedna sva bila naročena)ene 3xsva se tako naročila in zdaj že čakava na odgovor s konzilija.:bravo:

(odgovor članu andreas)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   HSG
21.4.2005 9:15:58   
Anitka
Pri nas pa kar hitro prideš na vrsto za spermiogram, ne gelde na to, če si samoplačnik ali ne :zmeden:

(odgovor članu andreas)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   HSG
21.4.2005 19:31:00   
andreas
Hvala za nasvet. Kje v Ljubljani pa opravljajo samoplačniške spermiograme? Res ne vem, zakaj ginekologi najprej začnejo mučiti ženske s svojimi pregledi, če pa je pregled moškega bolj enostaven. Vsem želiva še naprej lep dan in obilo:sloncek:,:sloncek:,:sloncek:. Ljubezen nas drži skupaj v dobrem in v slabem.

(odgovor članu andreas)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   HSG
21.4.2005 20:48:33   
emaa
andreas, dobi napotnico in pejt do Reša v Dravlje, ko je moj poklical je dobil termin čez cca 10 dni, Poskrbi, da ti na anapotnico napiše, da velja vsaj 3 mesece, da ne boš rabil še ene, ker moraš spermiogram ponovit čez 6 tednov, da prekontrolirajo rezultat.
Do Reša gresta oba, če želiš ti draga lahko pomaga, čče ne bosta pa na ekranu v ordinaciji pač skupaj pogledala (pa všeč mu je, če sta oba tam, ker je to problem para in ne enega). izvide pa dobiš po pošti čez dva dni, tako da ni problema. V Ljubljani si hitro na vrsti, tako da se ne bat, plačat pa tudi ni treba, Reša kar pokliči, ko dobiš termin, pa skoči k osebnemu zdravniku po napotnico, pa dobro opravi, z mojim sta potem z G še pol ure debatirala o asfaltu.

(odgovor članu andreas)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   HSG
23.4.2005 15:10:10   
Anonimen
Andreas, Hsg ni tak bav bav. se da vse potrpet. Tudi jaz sem ga imela pred letom in pol. In takoj naslednji mesec sem zanosila :bravo: Rezultat je Filip :love::love::love:
Tudi jaz sem šla na Hsg pred možem. On je šel šele čez dober teden na sprmiogram. Samo sva bila v Postojni.

Želim vama čimprej :duda:

Srečno:rozica:

(odgovor članu andreas)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nuhalna (vratna) svetlina in ultrazvočni p...
photo
Večina mladih mamic in nosečnic v Sloveniji je že seznanjena, da lahko s pomočjo ultrazvočne preiskave v zgodnji nosečno...
Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?