|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: kakšen je vaš račun za elektriko?
9.2.2009 11:49:24   
majate
Pri nas:
- bojler 10 l v kuhinji
- štiri TV (prižgane zvečer)
- dva radia
- tri skrinje 1 razred A, dve ne vemo
- hladilnik razred A
- pralni stroj razred A
- sušilec razred C
- pomivalni stroj razred A
- likalnik
- pečica razred A
- računalnik, ki pa je tudi precej prižgan
- varilni aparat, fleksarca, vrtalni stroj,.... in drugo malo orodje
- ter še sesalec, feni, mikser, mikrovalovka, hitri pekač, mali aparati, ki jih občasno uporabljamo
- ter luči, okoli 20 kom - večina varčne žarnice

Račun po podražitvi je 75 evrov. Tri leta nazaj smo imeli električni bojler 80 l, samo izven kurilne sezone od maja do oktobra. Račun je bil višji za 25 evrov na mesec.

(odgovor članu uursa)
Neposredna povezava do sporočila: 26
9.2.2009 12:28:07   
nanč
Ojoj kakšna cifra-me je na rit vrglouser posted image
Midva sma plačevala 45e za 120 kvadratov,s tem,da pomivalni dela vsak dan,pralni skoraj tudi,računalnik je prižgan skoraj 24h,tv,sesanje vsak dan,pečica,štedilnik(vse ener.razred A)luči,itd....nič ne šparamo,vsaj nikoli nismo.In sma še dobila za 120 e poračuna v dobro.Zdaj pa plačujema 35e.

kaj vse me dandanes čudi...

(odgovor članu majate)
Neposredna povezava do sporočila: 27
9.2.2009 12:32:02   
Aja1
Mi imamo račun za januar 33 €. Prej smo imeli pa 27€.
Smo 3 članska družina.
Imamo:
- bojler (stalno vključen)
- hladilnik z zamrzovalno omaro
- štedilnik
- pečica (1x tedensko)
- mikrovalovka
- pomivalni stroj (3x tedensko)
- pralni stroj (3-4 x tedensko - ponavadi vikend)
- klima (zdaj ni v uporabi, ker imamo dovolj toplo)
- računalnik prižgan cca 6 ur dnevno (vikend več)
- tv - cca 5 ur dnevno

< Sporočilo je popravil Aja1 -- 9.2.2009 12:33:04 >

(odgovor članu majate)
Neposredna povezava do sporočila: 28
9.2.2009 13:05:02   
honey
Smo 3-članska družina in živimo v hiši 180 m2, plačujemo pa položnice 52 € mesečno (po podražitvi).

Bojler imamo vezan na centralno, peč imamo na biomaso (ampak vseeno potrebuje elektriko), perem in sušim samo čez vikend (takrat pa operem in posušim približno 6-8 strojev), računalnik prižgan 24 ur/dan, TV ena, ki gori predvsem zvečer, eno prižgemo samo občasno, hladilnik z zamrzovalnikom mislim da razreda B, pomivalc razreda A in laufa recimo 4x tedensko (ponoči oz. za vikend), pečica v uporabi recimo 1-2x tedensko, štedilnik na elektriko v uporabi vsak dan user posted image , potem pa tavelik sesalec v uporabi občasno, akumulatorski je priklopljen na elektriko ves čas, mali gospodinjski aparati (mikser, sokovnik...) v uporabi občasno, glasbeni stolp ves čas na stand-by, če ni v uporabi , DVD player laufa vsak dan... Mislim, da se zelo veliko privarčuje s pranjem in pomivanjem posode ponoči oz. ko je poceni tok.

V meni živi vitka ženska, ki bi rada prišla na površje. Običajno to kozo lahko utišam samo s piškoti.

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 29
9.2.2009 13:12:32   
Tina 28
user posted image kakor berem ima večina od vas še več porabnikov in ful manj računa. samo zarad bojlerja pa tud ne momo imet tok el.
Tole je men vedno bolj sumljivo...bo treba ukrepat na elektruuser posted image

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 30
9.2.2009 13:19:38   
nanč
Tina 28,preveri,bo najbolje,ampak jaz mislilm,da boljer dosti pobere,sploh če se izklaplja in vklaplja...To nam je povedal delavec od elektra,ko so nam prišli el.priključek montirat.

kaj vse me dandanes čudi...

(odgovor članu Tina 28)
Neposredna povezava do sporočila: 31
9.2.2009 19:34:52   
gtrslo
Porabo lahko spremljate vsakodnevno in na koncu meseca se vidi koliko kw se je nabralo. Na položnici piše cena za porabljeno kwh in na koncu meseca si lahko izračunate kolikšna naj bi bila cena na položnici, seveda je treba prištet nekaj eur za prispevek, koliko vam piše na položnici.

Če bi pa rade, da vam vsakomesečno pošiljajo račun dejansko porabljene energije, potem pa vsakega prvega v mesecu javljajte stanje na Elektro in na koncu leta boste imele obračun - nula.

Jaz to delam že par let in se izognem mesečnim pavšalom in visokim letnim obračunom.

(odgovor članu nanč)
Neposredna povezava do sporočila: 32
9.2.2009 19:57:51   
katra55
Mi imamo računa za elektriko 55€, v hiši sta dva gospodinjstva in imamo:
- dva pralna stroja
- sušilni stroj
- zmrzovalno omaro
- dva štedilnika
- dva hladilnika z zmrzovalnikom
- dve televiziji
- dva računalnika
- dva likalnika
- pomivalni stroj
-varilni aparat, vrtalni stroj, sesalec,šivalni stroj,...
Vodo pa grejemo na drva.

(odgovor članu gtrslo)
Neposredna povezava do sporočila: 33
10.2.2009 14:17:39   
Lalica1
Bojler: res več troši, če ga vklapljate in izklapljate. Vse, ki ste skeptične pa enostaven preizkus. V obeh primerih glejte na števec!!! Moj mož tudi ni verjel, pa je kar sam preizkusil.

Drugače pa poglej kakšne gospodinjske aparate imate. Tisti z A trošijo veliko manj, kot vsi ostali. Poleg tega pa menda trošijo tudi stari aparati veliko več. Mi smo doma imeli eno tako zamrzovalno skrinjo. Ko smo jo odklopili, pa se je na računu tudi lepo poznalo.

(odgovor članu katra55)
Neposredna povezava do sporočila: 34
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.